miercuri, 21 august 2019

Denis Ibadula este dascălul care a cucerit trofeul cel mare, la Gala Premiilor în Educație

A demonstrat României că merită titlul de profesor universitar al anului și că toate enigmele matematicii pot fi decriptate cu ușurință câtă vreme pasiunea pentru cifre trece dincolo de orice barieră. Denis Ibadula este numele dascălului de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității Ovidius care a cucerit anul acesta trofeul cel mare, la Gala Premiilor în Educație. 

Este lesne de înțeles de ce lectorul universitar doctor Denis Ibadula este o româncă de nota zece. O femeie exigentă cu sine, dar și cu cei din jurul său, pentru o țintă comună: performanța.

În copilărie, dascălul de astăzi, obișnuia să rezolve exerciții de matematică pe ușile garajului și ale șifonierului. Acum este cea care inspiră dragostea pentru cifre studenților de la Facultatea de Matematică și Informatică de la Universitatea Ovidius.

Prin munca sa, profesoara Ibadula nu se rezumă doar la teoreme matematice, ci vrea să arate că țara noastră formează viitorii matematicieni ai lumii. Este și motivul pentru care a rămas în România. De curând, a primit un post de profesor la Londra din partea European Women in Mathematics, însă Constanța este orașul unde vrea să șlefuiească valori.

Premiul pentru cel mai bun profesor universitar al anului 2011 a venit după zeci de seminarii știintifice dedicate studenților și după tot atâtea ore închinate cercetării. Recent, s-a întors din Belgia, unde a câștigat un grant pentru un stagiu de cercetare la o univesitate de prestigiu din zonă.

Profesorul universitar Denis Ibadula este modelul românului care a reușit să câștige respectul și admirația celorlalți numai prin munca sa. Asta și pentru că niciodată nu a spus că ar fi prea mult sau că se va opri undeva. 

Comenteaza aceasta stire