joi, 22 august 2019

Nicușor Constantinescu: 'Procurorii DNA mi-au spus că dacă voi face orice denunț împotriva lui Liviu Dragnea, voi scăpa de toate dosarele și voi fi liber'

“Procurorii DNA mi-au spus că dacă voi face orice denunţ împotriva lui Liviu Dragnea, voi scăpa de toate dosarele şi voi fi liber”. Este declaraţia fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, aflat în penitenciarul Rahova din Capitală. Într-un interviu acordat în exclusivitate reporterilor Neptun TV, Constantinescu mai spune că a fost executat de fostul preşedinte PSD Victor Ponta.

Declarația fostului președinte al Consiliului Județean Constanța Nicușor Daniel Constantinescu a fost difuzată, aseară, la emisiunea Reporter Special.

Într-un interviu acordat în exclusivitate Neptun TV, Constantinescu spune că a avut mai multe posibilități să scape de condamnare însă nu a dat curs șantajului. Primii care i-au oferit libertatea au fost procurorii DNA. Au urmat apoi colegii de partid. Fostul președinte CJC a declarat că înainte de condamnarea definitivă la 5 ani de pușcărie cu executare, a fost abordat pe linie de partid și i s-a cerut să schimbe formațiunea politică pentru a nu ajunge după gratii.

"Confirmă acum și primarul de la Baia Mare, Cherecheș, că a fost șantajat de către Oprea să treacă la UNPR că altfel îl bagă la pușcărie, ceea ce s-a și întâmplat parțial, inclusiv la ultimile alegeri când a fost votat cu 70%, deși era arestat preventiv. Același lucru mi s-a întâmplat și mie la Constanța când domnul Oprea prin domnul Felix Stroe, cu acceptul lui Victor Ponta, mi-a spus că dacă nu trec la UNPR, voi fi arestat și voi intra în pușcărie și am refuzat", a declarat Nicușor Constantinescu.

Despre Victor Ponta, Constantinescu spune că este cel care i-a comandat acest dosar, dar și altele.

"Domnul Victor Ponta, ce s-a gândit el până să mă bage în pușcărie cu DNA-ul, s-a gândit să-mi facă și un dosar ANI și știți cu cine am fost eu în dosarul ANI și sunt, cu primarul municipiului Sibiu, Iohannis Klaus. Și mai este unul care este președintele Consiliului Județean Brașov, fost Căncescu, și singurul pesedist, președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu. Incompatibili. Domnul Iohannis mă întreba, la vremea respectivă, prin avocații noștri comuni și direct: 'Ce cauți dumneata de la PSD lângă noi, de la PNL'. A fost același om, le-a trimis în acest dosar și respectiv domnul președinte prim-ministru Victor Ponta", a mai spus Nicușor Constantinescu.

Constantinescu a precizat că judecătorul Iulian Năstase, cel care l-a condamnat în dosarul Centrului Militar Zonal, a fost adus de la Brașov după ce fusese suspendat de CSM.

"Domnul judecător Năstase, din cauza căruia sunt aici, care m-a condamnat pe nedrept, întâmplător a venit de la Brașov după ce s-a întâmplat cazul public cu infracțiunea de favorizare a infractorului la Constanța, adus de binom, cu scheletele în spate să mă execute pe mine fără crâcnire, ceea ce a și făcut", a precizat Nicușor Constantinescu.

Toate aceste dezvăluiri au fost făcute de Constantinescu din penitenciarul Rahova, acolo unde execută o pedeapsă de cinci ani, pentru abuz în serviciu. 

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire