luni, 19 august 2019

Deputatul George Vișan, despre revizuirea în creștere a Băncii Mondiale în ce privește România

Deputatul George Vișan, despre revizuirea în creștere a Băncii Mondiale în ce privește România

Banca Mondială a revizuit în creștere la 3,6% estimările privind avansul economiei românești în 2019, cu 0,1 puncte procentuale mai mult față de prognoza din ianuarie 2019, se arată în raportul băncii, "Global Economic Prospects", publicat miercuri 12 iunie.

De asemenea, instituția financiară internațională se așteaptă ca România să raporteze pentru 2020 și 2021 o creștere a Produsului Intern Brut de 3,3% și, respectiv 3,1%, în creștere cu 0,2 și, respectiv, 0,3 puncte procentuale față de previziunea precedentă. În Europa și Asia Centrală, regiune care include România, creșterea s-a moderat la 3,1% anul trecut, în timp ce în 2019 economia a avut un start lent, în urma atenuării investițiilor și a comerțului.

Deputatul George Vișan, secretar al Comisiei pentru politică economică, reformă și privatizare din Camera Deputaților semnalează că în Europa Centrală în schimb, activitatea economică a încetinit mai accentuat spre sfârșitul anului trecut, reflectând scăderea cererii pe plan intern și dificultățile provocate de factorii externi. Prin urmare, îngrijorările formulate la Bruxelles ar trebui îndreptate în primul rând spre această zonă, și abia apoi spre România. Și în 2019, inclusiv la recomandarea Comisiei Europene, România a întreprins acțiuni, astfel încât să asigure aplicarea integrală a cadrului fiscal-bugetar și să consolideze respectarea obligațiilor fiscale și colectarea impozitelor.

În altă ordine de idei, Banca Mondială este interesată și de subiectul inovării pe guvernanță și transformare digitală, iar în acest sens derulează o serie de programe atât la nivel internațional, cât și regional. Sectorul digital din România poate contribui la transformarea Europei în întregime și mai ales a regiunii, așa cum a declarat chiar joi la București Juan Navas-Sabater, manager în cadrul Digital Development Global Practice al Băncii Mondiale.

Aceste aspecte creează o perspectivă stabilă și pentru investitorii care urmăresc să dezvolte afaceri în România, fapt ce poziționează țara noastră în sfera statelor stabile și predictibile.

 

 

Comenteaza aceasta stire