luni, 19 august 2019

Deputatul George Vișan: 'Pentru a pune bazele unei creșteri economice sustenabile avem nevoie de investiții în servicii medicale de calitate, în educație și infrastructură'

Deputatul George Vișan: 'Pentru a pune bazele unei creșteri economice sustenabile avem nevoie de investiții în servicii medicale de calitate, în educație și infrastructură'

Guvernul a adoptat proiectul de buget pe 2019 urmând ca acesta să fie trimis spre dezbatere în Parlament.

Principalele obiective ale bugetului vor fi investițiile la nivel național și local prin finanțarea proiectelor derulate în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală și al Companiei Naționale de Investiții.

Bugetul din acest an este fundamentat pe o creștere economică de 5,5 % și o valoare a PIB-ului ce depășește pentru prima dată 1000 miliarde de lei.

Potrivit deputatului social-democrat George Vișan proiectul bugetului prevede și măsuri în domeniul muncii, protecției sociale și familiei.

“Salariul mediu net va fi de 3080 lei cu peste 50% mai mare față de anul 2016 iar bugetul de pensii este pe excedent urmând ca de la 1 septembrie valoarea punctului de pensie să se majoreze de la 1100 lei la 1265 lei.Sunt măsuri asumate prin Programul de Guvernare”

Conform noului buget aprobat domeniile prioritare care vor primi fondurile bugetare crescute sunt :educația, sănătatea și investițiile la nivel național și local.

“Pentru a pune bazele unei creșteri economice sustenabile avem nevoie de investiții în servicii medicale de calitate, în educație și infrastructură. Toate aceste sectoare prezintă creșteri substanțiale de fonduri începând cu acest an”

În ceea ce privește bugetele locale alocate consiliilor județene există o creștere a sumelor alocate din impozitul pe venit iar prin echilibrarea bugetelor locale se repartizează 7,5% din impozitul pe venit pentru finanțarea bugetului de funcționare și pentru cofinațarea proiectelor locale.

Construcția bugetului a avut în vedere promovarea unui mediu favorabil investițiilor de dezvoltare locală prin finanțarea unor proiecte existente deja și care așteaptă să fie implementate”, a precizat deputatul Vișan.

În decursul următoarelor zile  bugetul va intra în comisiile de specialitate din Parlament iar la final va fi dezbătut și votat în plenul reunit.

Comenteaza aceasta stire

REPORTER SPECIAL. Primarul Decebal Făgădău, în direct la Neptun TV - află cât va fi prețul gigacaloriei în această iarnă, dar și despre alte proiecte ale primăriei!
De Neptun TV 31 iulie 2019

În această seară, începând cu ora 20.00, la emisiunea Reporter Special, invitat va fi primarul Constanței, Decebal Făgădău