marţi, 25 septembrie 2018

Derby 'în familie' în turul 3 la US Open. Surorile Williams se vor înfrunta din nou, pentru a 30-a oară în 20 de ani

De Mediafax 10:02, 30 august 2018 55 vizite Sport
Derby 'în familie' în turul 3 la US Open. Surorile Williams se vor înfrunta din nou, pentru a 30-a oară în 20 de ani

Surorile Williams vor juca meciul direct cu numărul 30, vineri, în turul trei la US Open 2018.

Serena a câștigat 17 dintre partidele fratricide, iar Venus - 12. Doar șase dintre partidele monopolizate de familia Williams în circuitul feminin s-au consumat însă înainte de faza sferturilor de finală, sora mai mare, Venus, având mai mult succes în aceste înfruntări din primele tururi ale turneelor (4-2 scorul general).

Venus Williams (cap de serie 16) a fost prima care a depășit turul doi, înregistrând pe arena Louis Armstrong victoria cu numărul 775 în circuit, la capătul unui meci de mai puțin de două ore, împotriva Camilei Giorgi (40 WTA), scor 6-4, 7-5. Italianca învinsă cu emoții de Serena Williams în sferturile turneului de la Wimbledon a deschis perfect confruntarea cu dubla câștigătoare la New York, anulând mai întâi trei șanse de break și reușind apoi, imediat, să se impună cu returul. Venus a răspuns prompt cu rebreak, egalând scorul la 2, și a avut apoi ultimul cuvânt în manșă, reușind două break-uri în ultimele trei game-uri pentru un 6-4 liniștitor.

Camila Giorgi a condus și în setul doi, cu 2-0, însă americanca a revenit, a salvat apoi la limită un al nouălea game în care adversara sa a avut cinci mingi de break și a făcut din nou diferența în final de manșă.

Serena Williams (cap de serie 17) a răspuns, în deschiderea sesiunii de seară pe Arthur Ashe Stadium, cu o victorie și mai clară, într-o oră și 7 minute, în fața Carinei Whitthoeft (101 WTA). Sextupla campioană de la US Open a avut nevoie de doar trei game-uri pentru a declanșa ofensiva totală: a câștigat mai apoi trei break-uri consecutive și, deși a cedat la rândul său o tură pe lansare, a închis conturile în manșa inaugurală în 33 de minute. Scenariul setului doi a fost similar: start echilibrat și o evadare autoritară după primele patru game-uri, Serena câștigând ultimele patru jocuri ale meciului.

Mezina familiei Williams a încheiat meciul cu de trei ori mai multe lovituri câștigătoare decât Whitthoeft (30-10), 13 ași și 15 greșeli neforțate.

19 ași a servit Serena Williams în primele două meciuri la US Open 2018

195 km/h este cel mai rapid serviciu înregistrat în competiția feminină în primele trei zile la US Open 2018. I-a aparținut Serenei Williams, locul doi în topul celor mai rapide servicii fiind adjudecat de Venus Williams, cu o servă de 193 km/h

13 break-uri a reușit Venus Williams în primele două meciuri

20 ani au trecut de la primul duel direct al surorilor Williams (1998).

Comenteaza aceasta stire

Simona Halep s-a accidentat și ar putea renunța la turneul de la Wuhan: '24 de ore foarte dificile'! Niculescu, învinsă în primul tur
De Mediafax 24 septembrie 2018

Simona Halep, locul I WTA, a anunțat că a simțit dureri la spate duminică, la antrenament, și ar putea rata participarea la turneul de la Wuhan.

Noul clasament WTA a fost publicat. Simona Halep, pentru a 46-a săptămână pe primul loc. La ce distanță se află față de rivalele sale
De Neptun TV 17 septembrie 2018

Simona Halep a fost eliminată încă din primul tur de la US Open, dar continuă să aibă un avans consistent în fața principalei sale urmăritoare.

Simona Halep nu este singura jucătoare de top care părăsește US Open. După înfrângerea suferită de Angelique Kerber, avantajul româncei în fruntea ierarhiei WTA crește
De Neptun TV 2 septembrie 2018

Dar Cibulkova a fost mai puternică, a eliminat lierul mondial în turul al treilea, iar victoria slovacei e sinonimă cu finalul emoțiilor pentru constănțeancă.

Derby 'în familie' în turul 3 la US Open. Surorile Williams se vor înfrunta din nou, pentru a 30-a oară în 20 de ani
De Mediafax 30 august 2018

Surorile Williams vor juca meciul direct cu numărul 30, vineri, în turul trei la US Open 2018.