duminică, 20 ianuarie 2019

Derby 'în familie' în turul 3 la US Open. Surorile Williams se vor înfrunta din nou, pentru a 30-a oară în 20 de ani

De Mediafax 10:02, 30 august 2018 57 vizite Sport
Derby 'în familie' în turul 3 la US Open. Surorile Williams se vor înfrunta din nou, pentru a 30-a oară în 20 de ani

Surorile Williams vor juca meciul direct cu numărul 30, vineri, în turul trei la US Open 2018.

Serena a câștigat 17 dintre partidele fratricide, iar Venus - 12. Doar șase dintre partidele monopolizate de familia Williams în circuitul feminin s-au consumat însă înainte de faza sferturilor de finală, sora mai mare, Venus, având mai mult succes în aceste înfruntări din primele tururi ale turneelor (4-2 scorul general).

Venus Williams (cap de serie 16) a fost prima care a depășit turul doi, înregistrând pe arena Louis Armstrong victoria cu numărul 775 în circuit, la capătul unui meci de mai puțin de două ore, împotriva Camilei Giorgi (40 WTA), scor 6-4, 7-5. Italianca învinsă cu emoții de Serena Williams în sferturile turneului de la Wimbledon a deschis perfect confruntarea cu dubla câștigătoare la New York, anulând mai întâi trei șanse de break și reușind apoi, imediat, să se impună cu returul. Venus a răspuns prompt cu rebreak, egalând scorul la 2, și a avut apoi ultimul cuvânt în manșă, reușind două break-uri în ultimele trei game-uri pentru un 6-4 liniștitor.

Camila Giorgi a condus și în setul doi, cu 2-0, însă americanca a revenit, a salvat apoi la limită un al nouălea game în care adversara sa a avut cinci mingi de break și a făcut din nou diferența în final de manșă.

Serena Williams (cap de serie 17) a răspuns, în deschiderea sesiunii de seară pe Arthur Ashe Stadium, cu o victorie și mai clară, într-o oră și 7 minute, în fața Carinei Whitthoeft (101 WTA). Sextupla campioană de la US Open a avut nevoie de doar trei game-uri pentru a declanșa ofensiva totală: a câștigat mai apoi trei break-uri consecutive și, deși a cedat la rândul său o tură pe lansare, a închis conturile în manșa inaugurală în 33 de minute. Scenariul setului doi a fost similar: start echilibrat și o evadare autoritară după primele patru game-uri, Serena câștigând ultimele patru jocuri ale meciului.

Mezina familiei Williams a încheiat meciul cu de trei ori mai multe lovituri câștigătoare decât Whitthoeft (30-10), 13 ași și 15 greșeli neforțate.

19 ași a servit Serena Williams în primele două meciuri la US Open 2018

195 km/h este cel mai rapid serviciu înregistrat în competiția feminină în primele trei zile la US Open 2018. I-a aparținut Serenei Williams, locul doi în topul celor mai rapide servicii fiind adjudecat de Venus Williams, cu o servă de 193 km/h

13 break-uri a reușit Venus Williams în primele două meciuri

20 ani au trecut de la primul duel direct al surorilor Williams (1998).

Comenteaza aceasta stire