marţi, 20 august 2019

Derby-ul Steaua – Rapid, marcat de violențe ( update 16:00 )

10 minute. Doar atât au stat liniștiți suporterii Stelei înainte de a dezlănțui infernul pe stadionul rivalei Rapid, la derby-ul de aseară din sferturile Cupei României la fotbal. Aproape 400 de suporteri steliști au aruncat cu petarde și fumigene pe teren, înainte de a fi evacuați în forță de jandarmi. 11  suporteri sunt cercetați în șapte dosare penale pentru violențele provocate.

 

Din minutul 10 al partidei, nimeni nu se mai uita pe teren. Ochii tuturor erau ațintiți spre galeria Stelei, acolo unde suporterii au pornit războiul.

Aproape 400 de susținători ai echipei din Ghencea au început să arunce cu fumigene și petarde pe teren, determinându-l pe arbitrul înâlnirii  să întrerupă meciul dintre Steaua și Rapid. Violențele au continuat și o parte a tribunei a doua a fost incendiată. A fost momentul în care jandarmii au format un culoar uman spre ieșirea din stadion și au început să-i evacueze pe suporteri. Operațiunea nu a fost lipsită de incidente.

280 de suporteri au fost duși la 7 secții de poliție pentru declarații, iar șase persoane au fost transportate la spital, după ce au reclamat că au fost agresate de forțele de ordine.

Pentru violențele provocate în tribune  11 suporteri sunt cercetați în șapte dosare penale. Aproape 300 dintre participanții la scandal  au primit amenzi care însumează 143.000 de lei

Comenteaza aceasta stire