vineri, 19 iulie 2019

Descoperire importantă în lupta contra diabetului - VIDEO

Primul pancreas artificial va putea fi comercializat în Statele Unite. El a primit în urmă cu o zi aprobarea Administrației americane pentru Alimente și Medicamente.

Sistemul are un sensor care măsoară în permanență nivelul glicemiei și este capabil să determine dozele de insulină pentru fiecare pacient.

RECOMANDARE: Descoperire cruciala: diabetul se poate vindeca in numai cateva minute!

Realizat de compania irlandeză Medtronic, dispozitivul MiniMed 670G reglează cantitatea de zahăr din sânge în locul pancreasului bolnav. Acest pancreas artificial este alcătuit dintr-o pompă și un sistem de monitorizare continuă a glucozei în zona abdomenului. El eliberează insulina în mod automat, în funcție de istoricul și fiziologia fiecărui pacient.

Pentru a mări precizia, persoana care folosește pancreasul artificial poate  preveni sistemul cu două ore înainte, dacă vrea să mănânce ori să facă sport. MiniMed 670G a primit aprobarea Administrației Americane pentru Alimente și Medicamente pentru a fi scos la vânzare după ce a fost folosit de 123 de persoane zilnic, timp de trei luni, iar rezultatele au fost cele anticipate.

670G se adresează pacienților cu diabet tip 1, cu vârsta de peste 14 ani. Potrivit NBC News, prețul pentru dispozitivul MiniMed 670G va fi de câteva mii de dolari. Statisticile arată că numărul persoanelor care suferă de diabet s-a dublat în ultimele trei decenii.

Specialiștii estimează că în următorii 15 ani, peste 550 de milioane de oameni vor ajunge să se lupte cu diabetul zaharat.

Comenteaza aceasta stire