luni, 15 iulie 2019

DESCOPERIRE. Un vaccin universal împotriva cancerului poate deveni în curând realitate!

Un vaccin universal împotriva cancerului poate deveni în curând realitate. Şi asta mulţumită unei unei importante descoperiri din domeniul geneticii. Este vorba despre o tehnologie care permite reprogramarea celulelor imunitare pentru a ataca orice tip de boală. Cancerul este primul pe lista ţintelor.

În timp, oamenii de știință au demonstrat că pot modifica celulele imunitare în afara organismului pentru a recunoaște țesuturile maligne. Pentru prima oară însă, specialiștii au reușit acționarea asupra celulelor imunitare DIRECT din organism.

Ei cred că odată ce reușesc reprogramarea codului genetic al acestor celule, pentru orice tip de cancer, terapia va deveni universală. Până în prezent, experimentele derulate pe cobai au demonstrat că vaccinul la care lucrează experții declanșează un puternic răspuns imunitar.

Testele desfășurate pe trei pacienți cu cancer de piele au demonstrat că tratamentul poate fi tolerat de organismul uman.

O altă veste bună este că aceste vaccinuri sunt ieftine și se produc rapid. Ele au fost testate pe trei pacienți umani. Este însă nevoie de o serie de teste clinice mai concludente pentru a confirma că este sigur și eficient.

Comenteaza aceasta stire