luni, 19 august 2019

Deținuții brazilieni care au pornit o revoltă în închisoare au ajuns la o înțelegere de pace cu autoritățile

După ore de negocieri intense cu autoritățile, prizonierii au acceptat concesiile propuse de acestea și au decis să elibereze gardienii ostatici

Deținuții brazilieni care au pornit o revoltă în închisoare au ajuns la o înțelegere de pace cu autoritățile

Deținuții brazilieni care duminică au preluat controlul asupra penitenciarului în care sunt încarcerați au fost de acord să pună capăt revoltei, soldată cu patru morți. 

Vezi și REVOLTĂ la o închisoare din Brazilia: peste 1.000 de deținuți au preluat controlul penitenciarului. 4 persoane au fost UCISE

Potrivit BBC News, după ore de negocieri intense cu autoritățile, prizonierii au acceptat concesiile propuse de acestea și au decis să elibereze gardienii luați ostatici. Mulți dintre deținuții penitenciarului din Cascavel vor fi transferați către alte închisori. Amenințați de grupări rivale, 200 dintre ei au părăsit deja centrul de încarcerare.  

Autoritățile din statul brazilian Parana au anunțat că mai mult de trei sferturi din clădirea penitenciarului din Cascavel a fost distrusă în timpul revoltei. Deținuții care au preluat controlul asupra închisorii denunță condițiile de încarcerare precare.

 

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire