luni, 19 august 2019

DEZASTRU pe piața finaciară! Indicii ROBOR la 3 luni, la 6 luni și la 9 luni au crescut puternic

De Mediafax 11:36, 23 ianuarie 2019 101 vizite Economic
DEZASTRU pe piața finaciară! Indicii ROBOR la 3 luni, la 6 luni și la 9 luni au crescut puternic

Toți indicii ROBOR importanți au revenit miercuri pe creștere, după o zi de stagnare, iar trei dintre aceștia au înregistrat un avans important, arată datele afișate de Banca Națională a României (BNR).

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a crescut miercuri la 3,03% pe an, de la 2,97% marți.

Indicele ROBOR la 6 luni, utilizat la calculul dobânzilor la creditele ipotecare lei cu dobândă variabilă, a crescut miercuri la 3,31% pe an, de la 3,28% marți.

În același timp, indicele ROBOR la 9 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de nouă luni, a urcat la 3,41% pe an, de la 3,39% marți.

Indicele ROBOR la 12 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de 12 luni, a crescut la doar 3,50% pe an de la 3,49% marți.

ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile românești se împrumută între ele în lei. Indicele se stabilește zilnic ca medie aritmetică a cotațiilor practicate de 10 bănci selectate de BNR.

 

Comenteaza aceasta stire