joi, 18 iulie 2019

Dezvoltatorii imobiliari din Constanța și Tulcea s-au unit într-o asociație

Concurenţi în piaţa de construcţii, dezvoltatorii imobiliari din Constanţa şi Tulcea s-au unit într-o asociaţie. Motivul? Pentru a dialoga mai bine cu autorităţile locale în probleme legate de emiterea autorizaţiilor de construire sau a certificatelor de urbanism. Asociaţia Constructorilor şi Investitorilor Dobrogea are până acum 45 de membri.

Dezvoltatorii imobiliari din Constanța și Tulcea s-au unit într-o asociație

Cea mai mare structură asociativă din domeniul construcțiilor din sud-estul României, Asociația Constructorilor și Investitorilor Dobrogea, este de astăzi deschisă dialogului cu autoritățile locale și furnizorii de utilități.

“Această asociație s-a născut din necesitatea unui dialog, dialog constructive care să ducă la o mai bună fluidizare a tot ceea ce înseamnă activitatea de construcții, începând de la elaborarea PUZ-urilor, până la elaborarea certificatelor de urbanism, elaborarea certificatelor de construcții“, a declarat Constantin Frățilă, președintele ACID.

Vicepreședintele Asociației, Costică Zelca, a declarat că birocrația în administrația locală întârzie investițiile.

“Obținerea unui certificate de urbanism este emis în mai mult de o lună și jumătate, în condițiile în care ar trebui emis în maximum 15 zile. După ce obții acest certificat, ai în spatele acelui certificate vreo 17 avize pe care trebuie să le iei de la toți furnizorii sau instituțiile care avizează. Acele avize durează cel puțin 4 luni“, a precizat Costică Zelca.

Reprezentanții Primăriei Constanța salută și ei apariția Asociației Constructorilor, pe care o văd ca pe un partener real de dialog.

“Noi îi sprijinim în orice acțiune pentru că am înțeles că ei vor colabora nu numai cu noi, ci și cu Camera de Comerț, Industrie și Navigație Constanța sau alte instituții abilitate. Dacă vom primi un ajutor sau orice inițiativă, dacă este corectă și legală, este de apreciat“, a susținut Liviu Tramudana, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța.

Asociația Constructorilor și Investitorilor Dobrogea are până în prezent 45 de membri. Numărul lor va crește foarte repede, pentru că există numeroase societăți de profil care și-au exprimat dorința de a se alătura demersului.

Comenteaza aceasta stire