sîmbătă, 18 august 2018

DIE WELT: NATO pregătește consolidarea capacităților de reacție rapidă, pentru contracararea Rusiei!

DIE WELT: NATO pregătește consolidarea capacităților de reacție rapidă, pentru contracararea Rusiei!

Alianța Nord-Atlantică intenționează să consolideze capacitățile de reacție rapidă, pentru contracararea Rusiei, pregătind o nouă structură de intervenție de 30.000 de militari, afirmă surse din cadrul Alianței Nord-Atlantice citate de publicația germană Welt am Sonntag.

Diplomați NATO au declarat pentru publicația germană Welt am Sonntag că Alianța Nord-Atlantică pregătește consolidarea forței de reacție rapidă prin crearea unei structuri militare de 30.000 de militari care să poată fi mobilizați în cel mult 30 de zile în situații de criză. Conform planului, structura, care va include capacități terestre, maritime și aeriene, va fi dotată cu sute de avioane și nave militare.

Noua structură va face parte din Forța NATO de reacție rapidă, care are în prezent 20.000 de militari.

Planul urmează să fie discutat de miniștrii Apărării din cadrul NATO în cursul reuniunii programate la Bruxelles pe 7-8 iunie. Planul ar urma să fie adoptat de liderii statelor NATO cu ocazia summitului anual, programat în iulie.

Potrivit unor oficiali de rang înalt din cadrul Alianței Nord-Atlantice, Germania va juca "un rol important" în coordonarea noii structuri de reacție rapidă. Inițiativa consolidării Forței NATO de reacție rapidă aparține Washingtonului.

"Trebuie să avem capacități operaționale mai rapide, să putem desfășura urgent pe teren un număr mare de militari și echipamente, în misiuni pentru disuasiune și apărare", a declarat un diplomat NATO citat de publicația Welt am Sonntag.

Comenteaza aceasta stire

Armata Română caută psihologi militari - vezi care sunt condițiile de angajare și care este oferta financiară a MApN!
De Neptun TV 13 august 2018

Pe fondul unui val de militari sosiți din teatrele de operații cu sindrom de stres post-traumatic, Ministerul Apărării a decis să pună la bătaie posturi super-specializate de psihologi „în domeniul securității naționale”.

Avioane de vânătoare britanice, trimise din România pentru interceptarea unui bombardier rus, deasupra Mării Negre
De Neptun TV 26 iulie 2018

Avionul militar rus nu a pătruns în spațiul aerian NATO. Aeronavele Typhoon au efectuat o misiune de patrulare cu scopul descurajării, fără a fi implicate în vreun incident cu avion rus.