joi, 18 iulie 2019

Din 1 octombrie începe noul an universitar. Aproximativ 500.000 de studenți, în învățământul superior. Cum s-au pregătit pentru deschidere marile universități

De Mediafax 8:20, 30 septembrie 2018 186 vizite Invatamant
Din 1 octombrie începe noul an universitar. Aproximativ 500.000 de studenți, în învățământul superior. Cum s-au pregătit pentru deschidere marile universități

Luni, 1 octombrie, începe noul an universitar în instituțiile de învățământ superior din România. Pentru anul de studiu 2018-2019, sunt înscriși aproximativ 500.000 de studenți la toate trei ciclurile de învățământ din țară.

Potrivit Biroului de presă al ministerului Educației Naționale, la toate cele trei cicluri de învățământ, respectiv licență, masterat și doctorat, sunt circa 500.000 de studenți înscriși.

În România sunt 54 de universități de stat, dintre care șapte militare.

În majoritatea instituțiilor de învățământ superior, anul universitar 2018-2019 are 32 de săptămâni de cursuri, șase săptămâni de sesiuni și patru săptămâni de vacanță.

Universitățile vor deschide noul an de învățământ prin festivități. Astfel, Școala Națională de Studii Politice din Capitală va avea festivitatea de deschidere a noului an în data de 1 octombrie la ora 10. La eveniment sunt așteptați profesorii, studenții, dar și părinții. 

Ceremonia de deschidere oficială a anului de studiu 2018-2019, la Universitatea din București, are loc în data de 3 octombrie, la ora 10:00 la Palatul Universității de Drept. La eveniment vor participa rectorul Universității din București, Mircea Dumitru, dar și ambasadoarea Franței în România, Michele Ramis.

Și la Academia de Studii Economice din București va avea loc deschiderea anului de învățământ printr-o festivitate specială, care se va desfășura pe 1 octombrie la ora 9:00, în blocul central.

La Universitatea Politehnica din București și la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București festivitatea de deschidere a avut loc săptămâna trecută.

 

 

 

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Daniel Ababei, elev de nota 10 la bacalaureat: 'În sistemul de învățământ românesc se pune accentul pe cantitatea informației, nu pe calitate'
De Neptun TV 11 iulie 2019

Daniel Ababei a obținut nota maximă la examenul de Bacalaureat. Din toamnă, va urma cursurile universității „Imperial College London“, la Secția de securitate cibernetică.

CONSTANȚA. Calendarul probelor scrise la Bacalaureat 2019. Când se vor afișa primele rezultate
De Neptun TV 1 iulie 2019

Luni, 1 iulie, se desfășoară proba scrisă la Limba și Literatura Română. Timpul destinat elaborării lucrării este de trei ore.