duminică, 25 august 2019

Din 2012 pachetele de țigări trebuie să dispară din rafturile magazinelor din Marea Britanie

De la anul, țigările vor dispărea din vitrinele magazinelor din Marea Britanie. Decizia aparține Ministerului britanic al Sănătății, care încearcă astfel să limiteze fumatul, pentru a preveni apariția bolilor și creșterea numărului deceselor.

 

Pachetele de țigări trebuie să dispară din rafturile magazinelor din Marea Britanie din 2012. Asta a decis  Ministerul britanic al Sănătății. Potrivit oficialilor englezi, Măsura urmează să intre în vigoare pe 6 aprilie 2012 în supermarketuri și pe 6 aprilie 2015 în cazul magazinelor mici.

Ministrul britanic al Sănătății a declarat că fumatul este una din cele mai importante provocări pentru sectorul sănătății publice, în condițiile în care acest viciu este responsabil de moartea a 80 de mii de persoane în fiecare an în Marea Britanie.

Potrivit ministrului englez al Sănătății, bolile provocate de fumat duc la o cheltuială săptămânală de 58 milioane de euro pentru serviciile sociale britanice. Anglia analizează acum și posibilitatea de a le impune producătorilor de țigări folosirea de ambalaje neutre standard.

Comenteaza aceasta stire