luni, 15 iulie 2019

Directorul Spitalului de Urgențe Suceava demisionează, după moartea a trei nou-născuți

Directorul Spitalului de Urgențe Suceava demisionează, după moartea a trei nou-născuți

Directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Suceava, Tiberius Brădățan, va renunța la funcție, pe fondul situației generate de moartea a trei copii, în acest an, el fiind acuzat de forurile de conducere ale spitalului de comunicare defectuoasă cu familiile celor trei copii.

Managerul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Suceava, Vasile Râmbu, a declarat, marți, că situația în care se află instituția spitalicească suceveană a fost discutată, luni, în Consiliul de Administrație, iar marți în Comitetul Director, Consiliul de Etică și în Consiliul Medical al SJU Suceava, foruri ce au propus demiterea directorului medical al spitalului, medicul urgentist Tiberius Brădățan.

Potrivit managerului SJU Suceava, motivația cererii de demitere este generată de „deficitul de imagine” care a fost creat prin lipsa unei comunicări corecte și coerente cu aparținătorii, în cazul decesului celor trei nou-născuți.

Vasile Râmbu a menționat că, în ședința Comitetului Director, medicul Tiberius Brădățan a înțeles consecințele asupra imaginii spitalului și a anunțat că își va prezenta demisia din funcție, iar o nouă ședință a Consiliului de Administrație care să ia act de această situație, urmează să se desfășoare miercuri.

Managerul SJU Suceava a subliniat că cele trei cazuri „sunt dovedite cu acte medicale că nu ar fi consecința unor deficiențe în activitatea medicală”.

Contactat de Mediafax, Tiberius Brădățan nu a vrut să comenteze această situație.

Părinții a trei nou-născuți, care au murit în Maternitatea Suceava în acest an, au acuzat infecții intraspitalicești care au determinat moartea copiilor lor.

Astfel, un copil născut la Maternitatea Suceava a murit în spital, în data de 27 februarie 2016, la 27 de ore de la naștere, în urma efectuării necropsiei stabilindu-se că decesul ar fi survenit din cauza unei bronhopneumonii, iar rezultatele preliminare ale analizelor de laborator pe probele prelevate de la copil indicau prezența bacteriei Pseudomonas.

Un alt bebeluș născut la Maternitatea Suceava și care a fost externat la trei zile de la naștere, a fost adus de la domiciliu la Unitatea de Primiri Urgențe, după șapte zile, cu stare toxico-septică, fiind transferat, în aceeași zim la Spitalul Clinic “Sf. Maria” Iași, unde a decedat în data de 1 martie 2016.

Cel de al treilea copil, ce s-a născut în data de 3 august 2016, a fost externat clinic sănătos, la trei zile, și a fost adus, în a zecea zi, la SJU Suceava în stare foarte gravă, murind la câteva ore de la internare, iar în acest caz se așteaptă rezultatele examenului histopatologic.

Părinții primilor doi copii susțin că, în buletinele de analiză, se atestă prezența Pseudomonas aeruginosa, în timp ce conducerea SJU Suceava susține că între rezultatul testelor și moartea celor doi nou-născuți nu există nici o legătură directă.

În cel de-al treilea caz, în probele analizate până acum, nu a fost identificat Pseudomonas, dar se așteaptă rezultatul examenului histopatologic.

Comenteaza aceasta stire