miercuri, 15 august 2018

Divorț cu scântei, declarații controversate și martori surpriză

Un divorţ cu scântei, declaraţii controversate şi martori surpriză. În aceşti termeni s-a desfărat procesul dintre decanul Facultăţii de Teologie şi soţia lui. Cei doi s-au acuzat reciproc de infidelitate şi nepăsare. Iţele întortocheate ale speţei au fost descurcate, în final, chiar de studenţii de la Facultatea de Drept din cadul Universităţii Spiru Haret din Constanţa care au simulat o acţiune în instanţă în cadrul unui proiect european.

Exact ca într-un proces adevărat de divorț, scandalul a fost în toi și în simularea studenților de la drept. Cel mai savuros personaj a fost soacra pârâtului.

Pe scurt povestea este următoarea: soția infidelă vrea să divorțeze de soțul pe care îl bănuia că are relații amoroase cu studentele sale. În fața judecătoarei, ambii își susțin cauza.

Dar pentru că stăm în fața unui proces simulat în care finalul a fost conceput chiar de studenții Universității Spiru Haret în rol de avocați, cei doi soți s-au împăcat.

„Își testează abilitățile și își descoperă veleitățile către profesia viitoare pe care o vor ocupa“, a afirmat Isabela Claudia Bucur, avocat.

 

„Am încercat să respectăm înălțimea podiumului, toate amplasamentele astfel încât să facem un cadru festiv și solemn“, a spus Onorina Botezat, manager proiect.

Procesul face parte dintr-un proiect european suținut și de avocații Baroului Constanța.

„Orice pregătire teoretică dacă nu este și aplicată suferă și le creează un impediment astfel încât la momentul când ei își vor desfășura activitatea acele emoții inerente să poată să fie cât de cât atenuate de noi“, a declarat conf. univ. dr. Mihnea Claudiu Drumea, decanul Facultății de Drept, Universitatea „Spiru Haret“.

 

„Este foarte bine ca stundeții să fie implicați într-un astfel de proiect în care își valorifică cunoștințele teoretice pe care le dobândesc în timpul facultății“, a precizat lector univ. dr. Gabriel Cornel Grigore, decan baroul Constanța.

În final, din cele 10 echipe de studenți, cel mai convingător proces va câștiga marele premiu de 8.000 de lei. Comisia concursului este alcătuită din judecători și profesori universitari.

Comenteaza aceasta stire

Rezultate Titularizare 2018. S-au afișat notele obținute de profesori la examen!
De Neptun TV 17 iulie 2018

Contestațiile se depun la sediile inspectoratelor școlare județene pe 17 iulie și 18 iulie.