vineri, 23 februarie 2018

Divorț cu scântei, declarații controversate și martori surpriză

Un divorţ cu scântei, declaraţii controversate şi martori surpriză. În aceşti termeni s-a desfărat procesul dintre decanul Facultăţii de Teologie şi soţia lui. Cei doi s-au acuzat reciproc de infidelitate şi nepăsare. Iţele întortocheate ale speţei au fost descurcate, în final, chiar de studenţii de la Facultatea de Drept din cadul Universităţii Spiru Haret din Constanţa care au simulat o acţiune în instanţă în cadrul unui proiect european.

Exact ca într-un proces adevărat de divorț, scandalul a fost în toi și în simularea studenților de la drept. Cel mai savuros personaj a fost soacra pârâtului.

Pe scurt povestea este următoarea: soția infidelă vrea să divorțeze de soțul pe care îl bănuia că are relații amoroase cu studentele sale. În fața judecătoarei, ambii își susțin cauza.

Dar pentru că stăm în fața unui proces simulat în care finalul a fost conceput chiar de studenții Universității Spiru Haret în rol de avocați, cei doi soți s-au împăcat.

„Își testează abilitățile și își descoperă veleitățile către profesia viitoare pe care o vor ocupa“, a afirmat Isabela Claudia Bucur, avocat.

 

„Am încercat să respectăm înălțimea podiumului, toate amplasamentele astfel încât să facem un cadru festiv și solemn“, a spus Onorina Botezat, manager proiect.

Procesul face parte dintr-un proiect european suținut și de avocații Baroului Constanța.

„Orice pregătire teoretică dacă nu este și aplicată suferă și le creează un impediment astfel încât la momentul când ei își vor desfășura activitatea acele emoții inerente să poată să fie cât de cât atenuate de noi“, a declarat conf. univ. dr. Mihnea Claudiu Drumea, decanul Facultății de Drept, Universitatea „Spiru Haret“.

 

„Este foarte bine ca stundeții să fie implicați într-un astfel de proiect în care își valorifică cunoștințele teoretice pe care le dobândesc în timpul facultății“, a precizat lector univ. dr. Gabriel Cornel Grigore, decan baroul Constanța.

În final, din cele 10 echipe de studenți, cel mai convingător proces va câștiga marele premiu de 8.000 de lei. Comisia concursului este alcătuită din judecători și profesori universitari.

Comenteaza aceasta stire

Eleva care s-a luptat cu sistemul din România a anunțat că pleacă din țară: 'Las în urmă o Românie dominată de ipocrizie și prostie care nu o să-mi lipsească'
De Neptun TV 12 februarie 2018

După ce a caracterizat-o public pe profesoara de matematică de „comportament dominant și cât se poate de ipocrit” sau i-a numit public pe unii profesori „incompetenți”, dar s-a luat și de colegi de clasă, devenind astfel un simbol al curajului, Anna Andronache a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că părinții ei au decis, pentru binele ei, să plece din țară.

BAC 2018! Primele probe ale bacalaureatului, competențele lingvistice și digitale, ar fi ilegale!
De Neptun TV 12 februarie 2018

Conform calendarului aprobat prin ordin de ministru, proba va continua în data de 13 februarie și va fi urmată de evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (14 - 15 februarie)

CONSTANȚA. 40 de zile de la moartea fondatorului Liceului Decebal, Nicolae Checiu - prima promoție care a absolvit aici și-a omagiat directorul!
De Roxana Glăvan 10 februarie 2018

Zi festivă pentru prima promoție a fostului Liceu 5, actualul Decebal din Constanța. Foștii absolvenți și cadre didactice i-au adus un omagiu primului director al unității de învățământ, Nicolae Checiu, cel care a pus piatra de temelie a liceului și care, recent, a trecut în neființă. Foștii boboci și colegi de catedră, acum specialiști în diverse domenii de activitate, au rememorat cu emoție întâmplările de pe băncile școlii, după mai bine de patru decenii de la absolvire.

Consultări formale la Ministerul Educației. Școala începe mai devreme în toamnă
De Roxana Glăvan 7 februarie 2018

Structura viitorului an școlar rămâne cum a fost gândită inițial. Reprezentanții Ministerului Educației nu au ținut cont de părerea părinților și elevilor.

Ziua internațională cititului a fost sărbătorită la Constanța
De Antonia Maer 1 februarie 2018

O carte este un dar pe care îl poți deschide iar și iar. Aceasta este povața pe care au învățat-o astăzi micuții de la clasa zero ai unei școli din Constanța. Cum ei sunt prea mici pentru a deprinde tainele care se ascund în cărțile magice de povești, colegii lor de la gimnaziu le-au tălmăcit semnele.

Continuă scandalul elevului bătut pe holurile școlii! Mama acestuia acuză încercarea de mușamalizare a cazului
De Antonia Maer 1 februarie 2018

Continuă scandalul în cazul elevului bătut de 3 femei în Școala Gimnazială nr 28. Mama băiatului a mers astăzi la Inspectoratul Școlar Județean și spune că se încearcă mușamalizarea cazului. În plus, femeia declară că fost sunată de rudele agresoarelor, care i-au spus că-i vor oferi o sumă de bani dacă își va retrage plângerea de la Poliție. Cele trei femei au fost plasate în arest la domiciliu.

Acuzații pe bandă rulantă după scandalul copilului agresat la școala nr. 28 Dan Barbilian din Constanța!
De Andreea Bajdechi 31 ianuarie 2018

Imagini scandaloase filmate într-o școală din Constanța. Un elev este bătut cu pumnii și picioarele de 3 femei chiar în interiorul instituției de învățământ. Acestea și-au făcut singure dreptate pentru că victima le-ar fi agresat copiii. De pumni nu au scăpat nici sora elevului și un coleg care au încercat să intervină. Cazul este cercetat de Poliție și de Inspectoratul Școlar.

Bacalaureat 2018 - ASTĂZI încep înscrierile pentru prima sesiune a examenului din acest an
De Neptun TV 29 ianuarie 2018

Prima sesiune a examenului național de Bacalaureat 2018 începe pe 12 februarie 2018, cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A).

CONSTANȚA. Experiență de neuitat pentru 24 de liceeni de la Colegiul Mircea - deputați la Strasbourg pentru o zi!
De Andreea Bajdechi 25 ianuarie 2018

24 de liceeni de la Colegiul Național Mircea cel Bătrân din Constanța au participat, luna aceasta, la Ziua Euroscola, desfășurată la sediul Parlamentului European de la Strasbourg. Invitația le-a fost făcută după ce au câștigat concursul național cu același nume, organizat de Biroul Parlamentului European din România și Ministerul Educației Naționale. Așadar, liceenii constănțeni au format prima echipă care a reprezentat România, anul acesta, în cadrul acestui program.