duminică, 21 octombrie 2018

Divorț cu scântei, declarații controversate și martori surpriză

Un divorţ cu scântei, declaraţii controversate şi martori surpriză. În aceşti termeni s-a desfărat procesul dintre decanul Facultăţii de Teologie şi soţia lui. Cei doi s-au acuzat reciproc de infidelitate şi nepăsare. Iţele întortocheate ale speţei au fost descurcate, în final, chiar de studenţii de la Facultatea de Drept din cadul Universităţii Spiru Haret din Constanţa care au simulat o acţiune în instanţă în cadrul unui proiect european.

Exact ca într-un proces adevărat de divorț, scandalul a fost în toi și în simularea studenților de la drept. Cel mai savuros personaj a fost soacra pârâtului.

Pe scurt povestea este următoarea: soția infidelă vrea să divorțeze de soțul pe care îl bănuia că are relații amoroase cu studentele sale. În fața judecătoarei, ambii își susțin cauza.

Dar pentru că stăm în fața unui proces simulat în care finalul a fost conceput chiar de studenții Universității Spiru Haret în rol de avocați, cei doi soți s-au împăcat.

„Își testează abilitățile și își descoperă veleitățile către profesia viitoare pe care o vor ocupa“, a afirmat Isabela Claudia Bucur, avocat.

 

„Am încercat să respectăm înălțimea podiumului, toate amplasamentele astfel încât să facem un cadru festiv și solemn“, a spus Onorina Botezat, manager proiect.

Procesul face parte dintr-un proiect european suținut și de avocații Baroului Constanța.

„Orice pregătire teoretică dacă nu este și aplicată suferă și le creează un impediment astfel încât la momentul când ei își vor desfășura activitatea acele emoții inerente să poată să fie cât de cât atenuate de noi“, a declarat conf. univ. dr. Mihnea Claudiu Drumea, decanul Facultății de Drept, Universitatea „Spiru Haret“.

 

„Este foarte bine ca stundeții să fie implicați într-un astfel de proiect în care își valorifică cunoștințele teoretice pe care le dobândesc în timpul facultății“, a precizat lector univ. dr. Gabriel Cornel Grigore, decan baroul Constanța.

În final, din cele 10 echipe de studenți, cel mai convingător proces va câștiga marele premiu de 8.000 de lei. Comisia concursului este alcătuită din judecători și profesori universitari.

Comenteaza aceasta stire

SITUAȚIE ALARMANTĂ la Constanța! Unul din zece elevi de liceu s-a drogat - cel mai consumat drog e canabisul!
De Neptun TV 18 octombrie 2018

Datele statistice arată că debutul consumului de droguri este în clasa a șaptea, mai ales în privința etnobotanicelor.

Preșcolarii și părinții de la Grădinița 'Steluțele Mării' din Constanța, educatori de Ziua Internațională a Educației
De Roxana Glăvan 5 octombrie 2018

“Copacul Educației” a fost poarta de încercare a zilei. Mai dibaci decât ar crede oricine, copiii de trei-patru ani au lipit litere, caiete, cifre, creioane și cărți decupate de părinți, formând copacul educației.

ZIUA MONDIALĂ A EDUCAȚIEI. Școlile din Capitală și din câteva județe, închise astăzi!
De Neptun TV 5 octombrie 2018

Ziua Mondială a Educației este sărbătorită la 5 octombrie, începând cu anul 1994, fiind desemnată astfel de către UNESCO.

CONSTANȚA. Colegiul Pedagogic 'Constantin Brătescu' participă la EUROSCOLA 2018! Flash mob în curtea Colegiului, de Ziua Educației
De Neptun TV 4 octombrie 2018

Vineri, 5 octombrie 2018, ora 12.30 cu ocazia Zilei Educației, membrii echipei Euroscola CNPCB, vă invită să respectăm împreună două dintre cele 17 obiective de dezvoltare durabilă - reducerea inegalităților și dreptul la educație de calitate - prin realizarea unui flash mob în curtea Colegiului la ora 12.30.

Ce facultăți au fost în topul preferințelor pentru absolvenții de liceu
De Mediafax 2 octombrie 2018

În țară există specializări suspendate din cauză că nu au fost suficienți doritori. Singura facultate care pregătește specialiști în tehnologia mobilei are zeci de locuri libere.

Din 1 octombrie începe noul an universitar. Aproximativ 500.000 de studenți, în învățământul superior. Cum s-au pregătit pentru deschidere marile universități
De Mediafax 30 septembrie 2018

Potrivit Biroului de presă al ministerului Educației Naționale, la toate cele trei cicluri de învățământ, respectiv licență, masterat și doctorat, sunt circa 500.000 de studenți înscriși.