joi, 26 aprilie 2018

DNA, explicații privind implicarea SRI în anchete!

DNA trebuie să explice în ce mod a fost implicat Serviciul Român de Informaţii în dosarul care îl vizează pe omul de afaceri Sorin Strutinsky. Conform apărătorilor săi mai multe probe din dosar ar fi fost obţinute abuziv cu ajutorul serviciului secret, în baza protocolului de colaborare dintre Ministerul Public şi SRI, încheiat în anul 2009, acum desecretizat.

DNA, explicații privind implicarea SRI în anchete!

Solicitarea a fost făcută în dosarul în care omul de afaceri Sorin Strutinsky este judecat alături de fostul edil al Constanței Radu Mazăre. Apărătorul lui Sorin Strutinsky a cerut judecătorilor Curții Supreme să solicite DNA să lămurească în ce mod a fost implicat SRI în această anchetă, pentru că ar avea indicii că mai multe probe au fost obținute ilegal cu ajutorul serviciului secret. 

Cererea a fost formulată pe baza desecretizării protocolului încheiat în 2009 între Ministerul Public și Serviciul Român de Informații.

"Întrucât în dosarul nostru existau indicii clare cu privire la implicarea acestor organisme în activitatea de urmărire penală, plus că în dosar mai existau niște adrese din partea DNA București cu care anumite informații care au fost obținute în baza unor mandate de supraveghere tehnică au fost puse la dispoziția unor beneficiari secundari constând în două unități militare aparținând SRI-ului, am solicitat calitatea de judecată să pună în vedere printr-o adresă DNA-ului să ne precizeze ce probe au fost obținute cu sprijinul DNA-ului, care a fost sensul  pentru care au fost date acele informații către SRI, în contextul în care SRI nu este organ de cercetare penală. În acest context, dorim să clarificăm care dintre probe au fost puse la dispoziție în mod nemijlocit și direct de către SRI, care acte de urmărire penală au fost îndeplinite de către echipele mixte formate din procurori DNA și ofițeri din cadrul SRI, tocmai în lumina deciziilor date de către CCR și dorim, într-un final, devoalarea acestor situații în modul concret pentru a putea discuta despre legalitatea administrării unor asemenea probe, modul în care este afectată valabilitatea, legalitatea administrării unor asemenea probe în asemenea condiții", a declarat Marius Mocanu, avocatul lui Sorin Strutinsky.

O solicitare similară a fost făcută și de avocații lui Rudel Obreja, în dosarul “Gala Bute”. Apărătorii au ccerut instanței supreme să îi clarifice dacă DNA și SRI au făcut un plan comun de acțiune în cazul lui Obreja, dacă DNA a comunicat operativ în 60 de zile realizările sau informațiile celor de la SRI și dacă SRI a acordat sprijin tehnic-operativ procurorilor. 

Comenteaza aceasta stire

Cum poți fi interceptat 10 ani, chiar și fără a fi parte în vreun dosar? UITE-AȘA!
De Neptun TV 23 aprilie 2018

Într-un material remis presei, omul de afaceri constănțean Sorin-Gabriel Strutinsky explică în date și cifre cum mai bine de un deceniu din viața sa, adică mai mult de o treime din perioada adultă, a fost ascultat, supravegheat și interceptat, de cele mai multe ori fără ca măcar să aibă vreo calitate în vreun dosar penal.

Președintele a anunțat că nu o va revoca pe Laura Codruța Kovesi de la șefia DNA! Ministrul Justiției spune că sesizează CCR
De Neptun TV 16 aprilie 2018

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, azi, că nu o va revoca pe Laura Codruța Kovesi de la conducerea Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

DNA, explicații privind implicarea SRI în anchete!
De Antonia Maer 13 aprilie 2018

DNA trebuie să explice în ce mod a fost implicat Serviciul Român de Informații în dosarul care îl vizează pe omul de afaceri Sorin Strutinsky. Conform apărătorilor săi mai multe probe din dosar ar fi fost obținute abuziv cu ajutorul serviciului secret, în baza protocolului de colaborare dintre Ministerul Public și SRI, încheiat în anul 2009, acum desecretizat.

Omul de afaceri Sorin Strutinsky a făcut o plângere penală împotriva Laurei Codruța Kovesi, George Maior și Florian Coldea!
De Neptun TV 3 aprilie 2018

Omul de afaceri a depus această plângere pentru săvârșirea de către cei enumerați mai sus a următoarelor infracțiuni: compromiterea intereselor justiției, abuz în serviciu, cercetare abuzivă și complicitate la cercetare abuzivă, represiune nedreaptă și complicitate la represiune nedreaptă, fals în declarații și constituire grup infracțional organizat.