luni, 26 august 2019

Doi cetățeni brazilieni cu 2 kilograme de cocaină în stomac, prinși pe Aeroportul Otopeni!

Au înghiţit două kilograme de cocaină sub formă de capsule pentru a le transporta în Turcia. La riscul de a muri în orice clipă s-au supus doi brazilieni care, însă, au fost prinşi de anchetatorii români. Cei doi, un bărbat şi o femeie, nu au reuşit să treacă de controlul din Aeroportul Otopeni, au fost reţinuţi şi trimişi pe mâna medicilor pentru ca drogurile să le fie scoase din stomac.

Sunt imagini parcă desprinse din filmele de acțiune, însă de data aceasta nu vorbim despre ficțiune, ci despre o situație reală care i-a alarmat pe anchetatorii români. Cei doi brazilieni, un bărbat și o femeie, au fost reținuți pe aeroportul Otopeni pentru trafic de droguri de mare risc.

În urma unui control la aparatul cu raxe X, polițiștii au depistat că aceștia aveau în stomac două kilgrame de cocaină. Femeia de 41 de ani înghițise aproape 130 de capsule care conțin acest drog.

Al doilea cărăuș, un băiat de 19 ani, era la primul transport de droguri. Înghițise și el aproape jumătate de kilogram de cocaină. Specialiștii criminologi spun că drogurile ar fi putut să îi ucidă într-o clipă.

Procurorii spun că femeia a recunoscut că și-a riscat viața și libertatea pentru bani. 1.800 de euro urma să primească la destinație.

Drogurile fuseseră înghițite sub formă de capsule și astfel cei doi cetățeni străini au reușit să le transporte foarte ușor pe ruta Sao Paolo – Zurich – București. De aici, un autocar trebuia să-i ducă în Turcia.

Pe lângă cei doi, procurorii DIICOT au mai reținut o femeie care se afla cu aceștia, dar care nu avea droguri asupra ei. Toți au fost prezentați Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În 2012, un cărăuș român a murit după ce capsula cu droguri pe care o înghițise i s-a spart în stomac. S-a întâmplat chiar la destinația finală, în Ecuador.

Comenteaza aceasta stire