sîmbătă, 24 august 2019

Criza bebelușilor din Argeș: unii medici vor verificarea vaccinurilor!

Este stare de alertă în judeţul Argeş, iar la Spitalul de Pediatrie din Pitești a fost instituit cod roșu, după şirul de îmbolnăviri care pare fără final. La Spitalul 'Marie Curie' din Capitală mai sunt internaţi şase copii. După aproape o lună autorităţile tot nu au găsit sursa îmbolnăvirii. Se fac controale în magazinele alimentare şi în pieţe, însă rezultatele vor fi anunţate abia săptămâna viitoare. Unii medici vor şi verificarea vaccinurilor.

Scandalul în cazul copiilor din Argeș care au ajuns la spital cu sindrom hemolitic uremic pare fără sfârșit.

Un medic de la Spitalul de Pediatrie din Pitești susține că ar fi bine ca și vaccinurile să fie verificate. Asta după ce au fost efectuate analize la apă și alimente.

E doar o ipoteză, greu de confirmat în condițiile în care Direcția de Sănătate Publică Argeș susține că doar 3 dintre copiii care au ajuns la Spitalul  ‘Marie Curie’ au fost imunizați în acest an.

"Noi am identificat inclusiv loturile din aceste vaccinuri cu care au fost vaccinați copiii. Să vedem ce mai avem pe stoc din acele loturi, iar acea comisie va face și probe la Agenția Națională a Medicamentului. La cum arată, la acest moment, schema vaccinală a acestor copii, nu putem incrimina vaccinul",  a declarat Sorina Honțaru, șeful DSP Argeș.  

Există însă și vești bune: astăzi, unul dintre cei 7 bebeluși internați în Capitală a fost externat.

Din cauza contaminării cu E.coli prefectul de Argeș a decretat stare de alertă în județ, iar la Spitalul de Pediatrie din Pitești a fost instituit cod roșu. Asta înseamnă că toți copiii care ajung la unitatea sanitară sunt investigați suplimentar, indiferent de afecțiunea pe care o au.

În paralel, inspectori de la Autoritatea Sanitar Veterinară și de la Direcția de Sănătate Publică Argeș continuă controalele în magazinele alimentare dar și în piețe pentru a găsi sursa îmbolnăvirii. Rezultatele vor fi anunțate săptămâna viitoare.

Comenteaza aceasta stire