luni, 24 septembrie 2018

Doi elevi CONSTĂNȚENI au obținut punctaj maxim la bacalaureatul american - aceștia s-au pregătit doar o săptămână pentru fiecare disciplină!

Doi elevi CONSTĂNȚENI au obținut punctaj maxim la bacalaureatul american - aceștia s-au pregătit doar o săptămână pentru fiecare disciplină!

Doi elevi ai Liceului Teoretic Internațional de Informatică din Constanța, Sorina Andrei și Radu Zevri, au obținut punctaj maxim la bacalaureatul american, atât la matematică, câr și la fizică. Cei doi s-au pregătit doar o săptămână pentru fiecare disciplină. 

Sorina Andrei, elevă în clasa a 11-a, și Radu Zevri, elev în clasa a 12-a la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din Constanța, au obținut punctajul maxim, de 800 de puncte, la probele susținute în cadrul testelor SAT (Scholastic Assessment Test).

Radu și Sorina, elevi olimpici în sistemul românesc, au dominat clasamentele la bacalaureatul american - testul SAT, cu doar o săptămână de pregătire, spun reprezentanții liceului constănțean.

Radu, elev cu rezultate deosebite la învățătură și olimpic național absolut la matematică anul trecut, a susținut testele SAT generale și cele pe discipline, obținând atât la matematică 2, cât și la fizică 800 de puncte pentru fiecare disciplină.

Radu, prezent încă din gimnaziu la Olimpiadele Naționale de Matematică și premiat anul trecut cu premiul I și medalia de aur, este un mare pasionat al matematicii. Având oportunitatea, el a participat anul trecut la Olimpiada Națională de matematică a Irlandei, neoficial, și a obținut un punctaj care l-ar fi clasat pe locul III.

Sorina, de asemenea olimpică națională multipremiată la matematică, a susținut deocamdată proba SAT la disciplina ei preferată, matematică 2, cel mai dificil nivel, și se pregătește pentru chimie. Și pentru ea punctajul maxim 800 a fost foarte ușor de obținut, iar, ca manieră de evaluare, ea apreciază eficiența acestui examen în care se punctează atât modul de raționare matematic corect, cât și rapiditatea răspunsurilor.

Subiectele acestui examen, după părerea celor doi, nu dau mari greutăți unui elev român care e obișnuit să se pregătească în mod constant la diferitele discipline, singura problemă fiind timpul scurt alocat fiecărei întrebări.

Sorina și Radu s-au pregătit, în medie, câte o săptămână pentru fiecare examen, apreciind că experiența deja deținută de la diversele concursuri, cât și studiul constant la un nivel ridicat, specific pregătirilor pentru olimpiadă, i-a ajutat foarte mult în a trece cu brio de aceste examinări tipic americane.

Cei doi elevi își doresc să-și continue studiile în străinătate, facultățile de prestigiu din Marea Britanie și Statele Unite fiind primele lor opțiuni.

 

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. 14 cabinete medicale școlare de stomatologie vor fi renovate! GALERIE FOTO
De Neptun TV 17 septembrie 2018

Peste două luni, elevii vor avea la dispoziție servicii de îngrijire a danturii, cu ajutorul unor aparaturi medicale noi.

Greșeli în manualele de matematică și română. Asociația Părinților: Să-și asume Editura erorile!
De Neptun TV 12 septembrie 2018

Mai multe greșeli au fost depistate în manualul de Limba Română pentru elevii din clasa a VI-a, dar și în manualul de Matematică și Explorarea Mediului pentru elevii din clasa I-a. MEN susține că inițial cel din urmă manuscris avea mai multe erori, care au fost corectate de redactori.

Schimbările din programa școlară! Daniel Funeriu: Sunt prea puține conținuturi, nu prea multe
De Mediafax 12 septembrie 2018

Conținutul multora dintre materiile predate în sistemul de învățământ românesc a rămas constant, potrivit fostului ministru al Educației, Daniel Funeriu, care declară că esența livrării mesajului de calitate e profesorul și că, în opinia sa, sunt prea puține conținuturi, nu prea multe.

Peste 7.000 de polițiști vor acționa în zona unităților de învățământ, cu ocazia deschiderii noului an școlar
De Neptun TV 9 septembrie 2018

Majoritatea faptelor sesizate în anul școlar trecut (91%) au avut loc în incinta unităților de învățământ, restul petrecându-se în zona adiacentă acestora, se mai arată în comunicat. Faptele sesizate prezintă cu precădere un pericol social redus, trei sferturi dintre acestea reprezentând furturi și loviri sau alte violențe, siguranța copiilor nefiind afectată în mod grav, menționează Poliția Română.

CONSTANȚA, Olimpici promovați pe panouri publicitare: 'Ne mândrim cu ei și vrem să-i facem cunoscuți'
De Neptun TV 27 august 2018

Trei elevi medaliați la olimpiade internaționale sunt promovați pe panouri publicitare amplasate pe două bulevarde din municipiul Constanța. Instituția de învățământ încearcă să scoată în evidență valorile care cresc și se formează pe băncile școlii.