luni, 10 decembrie 2018

Doi elevi CONSTĂNȚENI au obținut punctaj maxim la bacalaureatul american - aceștia s-au pregătit doar o săptămână pentru fiecare disciplină!

Doi elevi CONSTĂNȚENI au obținut punctaj maxim la bacalaureatul american - aceștia s-au pregătit doar o săptămână pentru fiecare disciplină!

Doi elevi ai Liceului Teoretic Internațional de Informatică din Constanța, Sorina Andrei și Radu Zevri, au obținut punctaj maxim la bacalaureatul american, atât la matematică, câr și la fizică. Cei doi s-au pregătit doar o săptămână pentru fiecare disciplină. 

Sorina Andrei, elevă în clasa a 11-a, și Radu Zevri, elev în clasa a 12-a la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din Constanța, au obținut punctajul maxim, de 800 de puncte, la probele susținute în cadrul testelor SAT (Scholastic Assessment Test).

Radu și Sorina, elevi olimpici în sistemul românesc, au dominat clasamentele la bacalaureatul american - testul SAT, cu doar o săptămână de pregătire, spun reprezentanții liceului constănțean.

Radu, elev cu rezultate deosebite la învățătură și olimpic național absolut la matematică anul trecut, a susținut testele SAT generale și cele pe discipline, obținând atât la matematică 2, cât și la fizică 800 de puncte pentru fiecare disciplină.

Radu, prezent încă din gimnaziu la Olimpiadele Naționale de Matematică și premiat anul trecut cu premiul I și medalia de aur, este un mare pasionat al matematicii. Având oportunitatea, el a participat anul trecut la Olimpiada Națională de matematică a Irlandei, neoficial, și a obținut un punctaj care l-ar fi clasat pe locul III.

Sorina, de asemenea olimpică națională multipremiată la matematică, a susținut deocamdată proba SAT la disciplina ei preferată, matematică 2, cel mai dificil nivel, și se pregătește pentru chimie. Și pentru ea punctajul maxim 800 a fost foarte ușor de obținut, iar, ca manieră de evaluare, ea apreciază eficiența acestui examen în care se punctează atât modul de raționare matematic corect, cât și rapiditatea răspunsurilor.

Subiectele acestui examen, după părerea celor doi, nu dau mari greutăți unui elev român care e obișnuit să se pregătească în mod constant la diferitele discipline, singura problemă fiind timpul scurt alocat fiecărei întrebări.

Sorina și Radu s-au pregătit, în medie, câte o săptămână pentru fiecare examen, apreciind că experiența deja deținută de la diversele concursuri, cât și studiul constant la un nivel ridicat, specific pregătirilor pentru olimpiadă, i-a ajutat foarte mult în a trece cu brio de aceste examinări tipic americane.

Cei doi elevi își doresc să-și continue studiile în străinătate, facultățile de prestigiu din Marea Britanie și Statele Unite fiind primele lor opțiuni.

 

Comenteaza aceasta stire

Minivacanța de 1 Decembrie 2018 pentru elevi. Câte zile vor fi liberi
De Neptun TV 27 noiembrie 2018

Elevii nu vor merge la școală vineri, în 30 noiembrie, zi de sărbătoare legală – Sfântul Andrei.