joi, 20 iunie 2019

Donald Trump amenință cu taxe suplimentare: China nu este pregătită pentru o înțelegere comercială cu Statele Unite

Donald Trump amenință cu taxe suplimentare: China nu este pregătită pentru o înțelegere comercială cu Statele Unite

Președintele american Donald Trump a amenințat din nou că va impune taxe suplimentare la importuri din China în valoare de 267 de miliarde de dolari, sugerând că Beijingul nu este pregătit să ajungă la o înțelegere comercială cu Washingtonul, relatează site-ul agenției Reuters.

 

"China vrea să facă o înțelegere, dar eu nu consider că sunt pregătiți. Pur și simplu spun că nu sunt pregătiți. Și am anulat câteva întâlniri din cauză că nu sunt pregătiți să facă o înțelegere", a declarat Trump.

Întrebat dacă este pregătit să impună noi taxe în cazul în care China va adopta contramăsuri, Trump a răspuns afirmativ.

Luna trecută, SUA au impus tarife suplimentare la importuri din China în valoare de 200 de miliarde dolari.

Fondul Monetar Internațional a avertizat marți că războiul comercial dintre Statele Unite și China reprezintă un risc real de a transforma lumea într-un loc „mai sărac și mai periculos”.

 

 

Comenteaza aceasta stire

CRIZĂ politică în Rep. Moldova. Parlamentul a fost dizolvat. Alegeri anticipate în 6 septembrie
De Mediafax 9 iunie 2019

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, suspendat temporar din funcție în urma unei decizii CCM, a declarat că există două soluții la criza politică actuală, organizarea de proteste masive sau presiunea din partea partenerilor externi.

Momente emoționante: Polițist german, în lacrimi după ce a ajutat românii din diaspora să voteze. Clipul, preluat de Poliția din Munchen! VIDEO
De Mediafax 29 mai 2019

Într-un clip postat de unul din românii care au așteptat la coadă ca să voteze la consulatul din Munchen, Marius Șortan, se observă cum românii scandează ”Polizei! Danke polizei!” și îi aplaudă pe polițiștii germani care au lărgit perimetrul instituției cu garduri mobile astfel încât să poată vota cât mai mulți oameni.

Financial Times: Demisia Theresei May riscă să conducă la producerea unui Brexit fără niciun acord
De Mediafax 25 mai 2019

Demisia premierului Theresa May deschide drumul unei competiții haotice pentru conducerea Partidului Conservator și amplifică probabilitatea ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană fără niciun acord Brexit, comentează cotidianul Financial Times.

Alegerile europene au început. Unde își exercită cetățenii deja dreptul la vot
De Neptun TV 23 mai 2019

Marea surpriză pe scena olandeză o reprezintă Partidul Forumul pentru Democrație, care a fost fondat cu doar 2 ani în urmă de Thierry Baudet. Prin discursuri populiste, afirmații scandaloase și nefondate, partidul aspiră la un referendum privind ieșirea Olandei din UE, acuzând UE de atacurile teroriste de pe continent care, conform partidului, au avut loc din cauza unei proaste gestionări a migrației ilegale. Partidul dorește și retragerea Olandei din Acordul de la Paris privind lupta împotriva schimbărilor climatice, ieșirea din Schengen și, la dorința cetățenilor, din zona euro. Partidul este estimat să obțină 5 locuri, ceea ce ar aduce o pondere mai mare familiei Conservatorilor și Reformiștilor din Parlamentul European.