vineri, 22 iunie 2018

Donald Trump, izolat la summitul G7 pe fondul disensiunilor privind Rusia, comerț, schimbări climatice

Donald Trump, izolat la summitul G7 pe fondul disensiunilor privind Rusia, comerț, schimbări climatice

Disensiunile între președintele american Donald Trump și ceilalți lideri ai Grupului țărilor puternic industrializate (G7) au fost evidente încă din prima zi a summitului, discuțiile fiind axate în special pe chestiunea taxelor vamale suplimentare impuse de SUA, relatează postul BBC News online.

Trump, care a avut o întrevedere cu președintele francez Emmanuel Macron ]n cursul summitului, a declarat că relația este specială, dar uneori se întâmplă să fie testată atunci când vine vorba de comerț.

La rândul său, Macron a declarat că este de părere că toate părțile încearcă să ajungă la o înțelegere.

Înainte de summit, liderul de la Casa Albă a avut un schimb dur de replici pe Twitter cu președintele francez Emmanuel Macron și premierul canadian Justin Trudeau, în legătură cu decizia SUA de a impune taxe vamale suplimentare și celor mai importanți aliați.

Potrivit agenției de știri Reuters, care citează un oficial francez, SUA au fost de acord să aibă un dialog cu UE pe tema comerțului în următoarele două săptămâni.

Disensiunile între Trump și liderii celorlalte șase state G7 nu se limitează doar la comerț, diferențe majore fiind evidente în ceea ce privește chestiuni precum schimbările climatice, relațiile cu Iranul și conflictul între israelieni și palestinieni.

Donald Tusk, președintele Consiliului European, a avertizat că poziția lui Trump privind comerțul, schimbările climatice și Iranul reprezintă o amenințare reală.

Președintele SUA urmează să plece mai devreme de la summitul G7 din Canada, urmând să se îndrepte spre Singapore pentru a se întâlni pe data de 12 iunie cu liderul nord-coreean Kim Jong-Un.

 

 

 

Comenteaza aceasta stire

Tânără arestată în Rusia - Karina este acuzată că spiona în favoarea României!
De Neptun TV 20 iunie 2018

Aceasta riscă până la 20 de ani în închisoare dacă va fi găsită vinovată, informează presa rusă.

ATAC ARMAT în fața unei școli din Marea Britanie
De Neptun TV 18 iunie 2018

Poliția a fost alertată de localnici care au auzit o serie de împușcături.

Summit istoric Donald Trump-Kim Jong-un: Cei doi lideri au dat mâna în Singapore
De Neptun TV 12 iunie 2018

Președintele american Donald Trump a declarat că summitul cu liderul nord-coreean Kim Jong-un s-a desfășurat "neașteptat de bine", anunțând că cei doi vor semna un document important, relatează site-ul agenției Reuters.

Donald Trump, izolat la summitul G7 pe fondul disensiunilor privind Rusia, comerț, schimbări climatice
De Neptun TV 9 iunie 2018

Trump, care a avut o întrevedere cu președintele francez Emmanuel Macron ]n cursul summitului, a declarat că relația este specială, dar uneori se întâmplă să fie testată atunci când vine vorba de comerț.

VULCANUL Fuego din Guatemala, cea mai violentă erupție din ultimii 40 de ani: Cel puțin 25 de persoane au murit, iar sute au fost rănite! GALERIE FOTO/VIDEO
De Mediafax 4 iunie 2018

Vulcanul, situat la aproximativ 40 Km sud-vest de capitala Ciudad de Guatemala, a revărsat o cantitate uriașă de lavă și cenușă, aruncând în aer bolovani de mari dimensiuni. Potrivit experților, această erupție este cea mai mare din 1974, relatează BBC.

Israelul a atacat obiective din Fâșia Gaza, în replică la cel mai amplu bombardament lansat din regiunea palestiniană după războiul din 2014. Raiduri de o violență extremă
De Neptun TV 30 mai 2018

Autoritățile militare de la Tel Aviv a anunțat că a lansat peste 35 de raiduri aeriene ce au vizat poziții ale Hamas și Jihadul Islamic, în replică la ceea ce Israelul a catalogat ca fiind cel mai amplu bombardament lansat din regiunea palestiniană după războiul din 2014.

ALERTĂ CU BOMBĂ înaintea finalei Ligii Campionilor: Stații ale metroului de la Kiev, evacuate!
De Neptun TV 26 mai 2018

Forțele de securitate au evacuat pasagerii după ce au primit un apel telefonic ce semnala presupusa existență a unei bombe, în jurul orei 13.

ACCIDENT FEROVIAR în Italia! Doi morți, printre care și un român, și 23 de răniți - GALERIE FOTO/VIDEO- GALERIE FOTO/VIDEO
De Neptun TV 24 mai 2018

Printre persoanele decedate se numără și un mecanic al trenului care a lovit un camion ce staționa pe linia de cale ferată. Trei vagoane au deraiat în urma impactului.