luni, 15 octombrie 2018

Donald Trump, izolat la summitul G7 pe fondul disensiunilor privind Rusia, comerț, schimbări climatice

Donald Trump, izolat la summitul G7 pe fondul disensiunilor privind Rusia, comerț, schimbări climatice

Disensiunile între președintele american Donald Trump și ceilalți lideri ai Grupului țărilor puternic industrializate (G7) au fost evidente încă din prima zi a summitului, discuțiile fiind axate în special pe chestiunea taxelor vamale suplimentare impuse de SUA, relatează postul BBC News online.

Trump, care a avut o întrevedere cu președintele francez Emmanuel Macron ]n cursul summitului, a declarat că relația este specială, dar uneori se întâmplă să fie testată atunci când vine vorba de comerț.

La rândul său, Macron a declarat că este de părere că toate părțile încearcă să ajungă la o înțelegere.

Înainte de summit, liderul de la Casa Albă a avut un schimb dur de replici pe Twitter cu președintele francez Emmanuel Macron și premierul canadian Justin Trudeau, în legătură cu decizia SUA de a impune taxe vamale suplimentare și celor mai importanți aliați.

Potrivit agenției de știri Reuters, care citează un oficial francez, SUA au fost de acord să aibă un dialog cu UE pe tema comerțului în următoarele două săptămâni.

Disensiunile între Trump și liderii celorlalte șase state G7 nu se limitează doar la comerț, diferențe majore fiind evidente în ceea ce privește chestiuni precum schimbările climatice, relațiile cu Iranul și conflictul între israelieni și palestinieni.

Donald Tusk, președintele Consiliului European, a avertizat că poziția lui Trump privind comerțul, schimbările climatice și Iranul reprezintă o amenințare reală.

Președintele SUA urmează să plece mai devreme de la summitul G7 din Canada, urmând să se îndrepte spre Singapore pentru a se întâlni pe data de 12 iunie cu liderul nord-coreean Kim Jong-Un.

 

 

 

Comenteaza aceasta stire

Două țări europene vor construi un zid la graniță pentru a împiedica răspândirea pestei porcine
De Neptun TV 14 octombrie 2018

Autoritățile se așteaptă ca amplasarea gardurilor să dureze aproximativ o săptămână.

Cel puțin 31 de persoane au murit în urma unei alunecări de teren
De Neptun TV 12 octombrie 2018

Cel puțin 31 de persoane au murit în urma unei alunecări de teren provocate de ploile abundente care au afectat Uganda, a informat vineri un oficial din cadrul Guvernului, relatează site-ul agenției Reuters.

Decizie ISTORICĂ. Malaysia a decis ABOLIREA pedepsei cu moartea - printre condamnați se află și doi cetățeni români
De Mediafax 11 octombrie 2018

Noul Guvern din Malaysia a decis abolirea pedepsei cu moartea pentru toate infracțiunile și va opri toate execuțiile care erau programate, informează site-ul agenției Associated Press.

Donald Trump amenință cu taxe suplimentare: China nu este pregătită pentru o înțelegere comercială cu Statele Unite
De Neptun TV 10 octombrie 2018

Fondul Monetar Internațional a avertizat marți că războiul comercial dintre Statele Unite și China reprezintă un risc real de a transforma lumea într-un loc „mai sărac și mai periculos”.

20 de morți într-un accident rutier; victimele erau prieteni și rude care se îndreptau spre o petrecere
De Neptun TV 8 octombrie 2018

Oficialitățile nu au anunțat deocamdată numele victimelor, dar unele au fost dezvăluite de pe conturile de socializare ale rudelor și alte surse de pe internet.

Cutremur puternic: Cel puțin 11 morți, peste 100 de răniți
De Neptun TV 7 octombrie 2018

Jackson Hilaire, șeful poliției din regiunea nord-vestică a țării, a declarat că șapte persoane au decedat în Port-de-Paix, iar alte patru și-au pierdut viața în zona orașului Gros-Morne, a declarat primarul Jean Renel Tide.

TRAGEDIE ÎN TURCIA. Sfârșit cumplit pentru o familie de români - Andreea și părinții ei au murit striviți într-un microbuz!
De Neptun TV 1 octombrie 2018

Trei români, membri ai aceleiași familii, au decedat la locul accidentului, iar un ghid turistic de origine din Rusia a murit ulterior în urma rănilor suferite.

Avertisment pentru românii aflați în vacanță în Grecia: furtună de puterea unui uragan!
De Neptun TV 28 septembrie 2018

Grecia este deja în alertă. Pompierii din zona Atenei au primit 400 de apeluri pentru tăierea unor copaci, înainte de a fi doborâți de vânt peste oameni, case sau mașini.