duminică, 21 iulie 2019

Donald Trump se dezlănțuie! Ce vrea să facă liderul de la Casa Albă

Donald Trump se dezlănțuie! Ce vrea să facă liderul de la Casa Albă

Un "mincinos", un "adevărat gunoi", un "copoi veros": Donald Trump l-a atacat violent sâmbătă pe fostul director al FBI James Comey după noi dezvăluiri apărute în New York Times despre deschiderea în 2017 a unei anchete a poliției federale pentru a stabili dacă el lucra în favoarea Rusiei, potrivit AFP.

"Wow, tocmai aflu în deficitarul New York Times că foștii conducători corupți ai FBI, aproape toți concediați sau forțați să părăsească agenția din motive foarte rele, au deschis anchetă asupra mea, fără niciun motiv și nicio probă, când l-am dat afară pe acest mincinos de James Comey, un adevărat gunoi", a lansat pe Twitter în cursul dimineții președintele SUA.

Potrivit New York Times, ancheta poliției federale americane a fuzionat rapid cu cea deschisă de procurorul special Robert Mueller asupra suspiciunilor de complicitate între Moscova și echipa de campanie a candidatului republican la alegerile prezidențiale din 2016.

FBI și-a deschis investigația, care conținea o parte de contraspionaj și o parte penală, ca urmare a destituirii directorului său James Comey de către Donald Trump în mai 2017, informează cotidianul newyorkez, citând surse anonime.

Partea de contraspionaj urma să stabilească dacă miliardarul lucrase conștient sau involuntar pentru Moscova, iar partea penală viza concedierea lui James Comey, scrie publicația, potrivit căreia nu se știe dacă investigațiile sub aspectul contraspionajului continuă în prezent.

Tot potrivit New York Times, FBI a avut suspiciuni asupra eventualelor legături ale lui Trump cu Rusia în timpul campaniei prezidențiale din 2016. Dar el nu a deschis ancheta până când președintele nu l-a destituit pe Comey, care refuzase să-i jure credință și să pună capăt primelor investigații asupra unei eventuale complicități cu Rusia.

"FBI era în plină harababură din cauza proastei sale administrări sub conducerea lui Comey", a comentat sâmbătă Donald Trump pe Twitter.

"Concedierea lui Comey de către mine a fost o zi mare pentru America. Era un copoi veros", a adăugat el, evocând într-un alt tweet "șobolanii care au încercat să-i joace o festă".

"Este absurd. James Comey a fost concediat pentru că era un om de nimic și discreditat, iar adjunctul său la vremea respectivă Andrew McCabe - un mincinos dovedit, concediat de FBI", a întărit purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders.

Donald Trump, care neagă categoric orice complicitate cu Rusia, critică cu regularitate ancheta condusă de Robert Mueller - un fost director al FBI - pe care o consideră drept o "vânătoare de vrăjitoare" și a manipulare urmărind să-i discrediteze președinția.

Ancheta rusă a dus la multiple inculpări și la condamnarea unor apropiați ai președintelui.

Fostul său avocat Michael Cohen a fost condamnat la trei ani de închisoare, în special pentru încălcarea legislației privind finanțarea campaniilor electorale.

Paul Manafort, care a fost un timp director al echipei de campanie a lui Trump, a fost găsit vinovat de malversațiuni financiare legate de activitățile sale în Ucraina, anterioare alegerilor prezidențiale din 2016.

Michael Flynn, fost consilier pentru securitate națională al președintelui, a pledat vinovat că i-a mințit pe anchetatori cu privire la legăturile sale cu responsabili ruși.

Comenteaza aceasta stire

Cum să suportați mai ușor canicula. Sfaturi de la specialiștii ISU Dobrogea și medicii SMURD
De Neptun TV 5 iulie 2019

Mențineți legătura cu persoanele în vârstă (rude, vecini, persoane cu dizabilități) interesându-vă de starea de sănătate a acestora și oferindu-le asistență ori de câte ori au nevoie;