duminică, 21 iulie 2019

Dosar penal după ce o femeie a murit la Spitalul de Arși după o transfuzie greșită de sânge

Dosar penal după ce o femeie a murit la Spitalul de Arși după o transfuzie greșită de sânge

Procurorii de la Parchetul Capitalei au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, după ce o femeie a decedat la Spitalul de Arși din Capitală după o transfuzie sanguină greșită, cazul fiind analizat și de Ministerul Sănătății și Colegiul Medicilor.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București au deschis un dosar de ucidere din culpă după ce o femeie a murit la Spitalul de Arși din Capitală în luna iunie, femeia fiind supusă anterior unei transfuzii greșite de sânge.

Anchete sunt făcute și de Ministerul Sănătății și Colegiul Medicilor.

„Inspecția sanitară din cadrul DSP București a efectuat deja două controale la Spitalul de Arși de la momentul semnalării cazului pacientei cu transfuzie greșită. Rapoartele arată că unitatea de transfuzii (UTS) a Spitalului de Arși funcționa de peste un an de zile fără autorizare de funcționare. În momentul de față, coordonăm procesul de autorizare a unității și revenirea la normal, pentru ca actul medical să se desfășoare în condiții de siguranță atât pentru pacient cât și pentru medici. Determinarea greșită a grupei de sânge pare să fi fost rezultatul unei erori umane, iar în acest caz, singura autoritate cu atribuții legale de verificare este Colegiul Medicilor. Personalul medical de la Spitalul de Arși a depus toate eforturile pe lângă managementul unității pentru autortizarea UTS, dar acestea au fost ignorate de conducerea spitalului. Ministerul analizează cauzele care au dus la situația actuală, măsurile care se impun și revenirea la normal”, a declarat ieri pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Laurențiu Colintineanu.

Pe de altă parte, șeful secției de Anestezie-Terapie Intensivă (ATI) de la Spitalul de Arși și purtătorul de cuvânt al spitalului a declarat că transfuzia greșită de sânge nu ar fi fost cauza decesului.

„Este vorba despre o pacientă care a venit la urgență în garda dinspre 13 spre 14 iunie, cu o leziune extrem de severă, fiind mușcată de câine. Femeia a fost internată și s-a intervenit de urgență în sală, s-a reintervenit după o hemostază. Pacienta era în șoc hemoragic, având o stare generală destul de gravă și a fost nevoie de adminsitrarea unor produși de sânge. Atunci, în noaptea aceea, s-au întâmplat niște vicii de procedură și pacienta a primit o grupă de sânge care nu trebuia să se primească greșit. Evenimentul a fost descoperit, s-au luat toate măsurile necesare. Pacienta a mai fost la noi în spital încă șapte zile, i s-au făcut ședințe de dializă. A decedat cam la șapte zile distanță, dar după părerea mea de medic, nu este legat de accidentul transfuzional”, a spus Stănculea.

Comenteaza aceasta stire

Criminal în libertate: Patru oameni înjunghiați, iar un altul lovit cu mașina în Timiș/ Un bărbat, atacat în parc, a murit
De Neptun TV 3 iulie 2019

Un bărbat și o femeie, soț și soție, au venit în parc cu bicicletele pentru a face mișcare. La un moment dat, un tânăr în vârstă de 33 de ani, din localitatea Bichigi, a scos un cuțit, pe bărbat l-a înjunghiat mortal, iar pe femeie a rănit-o grav.

CONSTANȚA. Tânăr prins în flagrant cu droguri, pe care intenționa să le vândă la un festival de pe litoral
De Neptun TV 2 iulie 2019

Surse din rândul anchetatorilor au spus că bărbatul se pregătea să vândă drogurile la un festival care are loc în acest sfârșit de săptămână pe litoral.

CONSTANȚA. Trei fete rănite în fața unui centru de examen de Bacalaureat. Un șofer de 18 ani a intrat cu mașina în stația de autobuz
De Neptun TV 1 iulie 2019

Trei fete au fost lovite într-o stație de autobuz din fața unui liceu, de un șofer de 18 ani care a intrat pe contrasens. Victimele au fost duse la spital.

CARNAGIU. O familie care se întorcea din Grecia, spulberată de un șofer teribilist - cinci oameni au murit, iar alți doi sunt în stare critică!
De Neptun TV 30 iunie 2019

Un grav accident rutier s-a produs în noaptea e 29/30 iunie, pe drumul european 581, în localitatea Bădeana din județul Vaslui. Cinci persoane și-au pierdut viața, iar alte șapte au fost rănite, două dintre ele, printre care o adolescentă de 15 ani, fiind în stare critică.

JUDEȚUL CONSTANȚA. Femeie însărcinată, lovită de mașină. TRAGEDIE
De Neptun TV 29 iunie 2019

O femeie în vârstă de 37 de ani, însărcinată în 8 luni, a fost lovită de un autoturism după ce a traversat strada prin loc nepermis.

CONSTANȚA. Marea face, din nou, victime! Un bărbat s-a înecat
De Neptun TV 25 iunie 2019

Salvamarii s-au apucat de protocolul de resuscitare .La fața locului au intervenit echipajele Smurd Fripis și SMURD C.

VIDEO. Noi imagini cu fetița de la Baia de Aramă, după ce a ajuns la familia adoptivă: 'Mama ei o filmează. Nu comentăm despre proteste'
De Neptun TV 23 iunie 2019

Familia adoptivă a fetiței de 8 ani a făcut, duminică, publice noi imagini, în încercarea de a demonstra celor care protestează în Baia de Aramă că fetița este bine.