miercuri, 21 august 2019

Dosar penal pentru 68.300 de ghirlande electrice din China, susceptibile a fi contrafăcute

Dosar penal pentru 68.300 de ghirlande electrice din China, susceptibile a fi contrafăcute

Polițiști din cadrul Serviciului de Poliție Transporturi Maritime au verificat, săptămâna trecută, un container sosit din China, beneficiară fiind o societate comercială din localitatea Voluntari, județul Ilfov, în care se aflau zeci de mii de ghirlande electrice, susceptibile a fi contrafăcute.

"În respectivul container, au fost descoperite 68.300 de ghirlande electrice, susceptibile a fi contrafăcute. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație de mărfuri contrafăcute, conform prevederilor Legii nr. 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice", a transmis, sâmbătă, Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).

Conform unui comunicat de presă al IGPR, polițiștii de la Transporturi au efectuat, în perioada 26 octombrie - 2 noiembrie, controale în 398 de stații de cale ferată și au patrulat în 400 de trenuri de călători, a transmis, sâmbătă, Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).

Polițiștii au desfășurat zece acțiuni pentru combaterea pescuitului și comerțului ilegal, a contrabandei, precum și a migrației ilegale.

Pe parcursul acțiunilor, au fost depistate 10 persoane date în urmărire națională sau internațională, 2 minori lipsiți de supraveghere și 7 persoane care aveau nevoie de internare în centre de specialitate.

În total, au fost întocmite 95 de dosare penale, în principal pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă, evaziune fiscală, furt, distrugere, falsuri și uzuri de fals, pescuit ilegal și pentru infracțiuni la regimul circulației rutiere.

De asemenea, 40 de persoane au fost depistate în flagrant delict, iar 3 persoane au fost reținute pentru 24 de ore, față de una dispunându-se măsura arestării preventive pentru 30 de zile, iar față de două persoane s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 55 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 36.000 de lei și au ridicat, în vederea confiscării, bunuri în valoare de 1.600.000 de lei.

Totodată, la data de 30 octombrie, polițiștii de la Transporturi au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea activității ilegale de taximetrie în zona Aeroportului Internațional "Henri Coandă" București. În urma acestei acțiuni, au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale în valoare de 4.285 de lei.

Comenteaza aceasta stire