joi, 22 august 2019

Dosar penal pentru deputatul care ar fi lovit cu mașina doi protestatari: 'Erau extraordinari de violenți'

Cu fiecare zi care trece, situaţia degenerează în piaţa Victoriei. Motivul, legile justiţiei. Dacă până zilele trecute, manifestanţii se rezumau la scandări paşnice împotriva guvernului şi coaliţiei parlamentare, aseară, maşinile a doi parlamentari PSD au fost blocate de câţiva protestatari. La rândul lor, protestatarii acuză că au fost loviţi cu maşina de un deputat.

De la proteste pașnice și scandări antiguvernamentale, s-a ajuns la agresiuni. La sfârșitul săptămânii trecute un bătrân a fost bătut în fața Guvernului de unul dintre protestatari. Aseară mașinile a doi parlamentari PSD au fost pus și simplu blocate în mijlocul străzii de mai mulți oameni care protestau în fața Parlamentului. Un deputat ar fi încercat să scape și ar fi lovit un protestatar.

După apariția acestor imagini, deputatul PSD de Sibiu Ioan Terea s-a ales cu un dosar penal, fiind acuzat de vătămare corporală. El spune că că este nevinovat și că unul dintre protestatari s-a urcat pe capota mașinii în momentul în care a demarat. La scurt timp, un alt deputat PSD, Marian Valentin Popa, a pățit același lucru. Acesta a declarat că mașina sa a fost blocată în trafic de un grup de protestatari.

„Au început să lovească mașină cu pumni, picioare, cu ce au apucat și mi-au adresat injurii, moment în care a intervenit jandarmeria pentru a face un culoar de trecere. (...) Ce s-a întâmplat acolo mi se pare absolut nefiresc. (...) Probabil aveau ceva date despre mașinile noastre. Erau extraordinari de violenți și pot să spun că această șaradă mi s-a părut premeditată. (...) Au fost niște scene halucinante”, a spus Marian Valentin Popa.

Scandal în stradă, scandal și în Parlament. În ședința de plen a Camerei Deputaților au avut loc schimburi de replici acide între senatorul PSD Șerban Nicolae și deputatul USR Cosette Chichirău.

„Mi-e greu să judec un coleg, dar cred că ce s-a întâmplat la Camera Deputaților nu face cinste parlamentarilor USR pentru modul cum s-au comportat. Totuși, un parlamentar trebuie să aibă decență, că e trimis în Parlament pentru a respecta procedurile democratice parlamentare”, a spus Nicolae Bădălău, președintele executiv al PSD.

Tot acest circ a avut loc ieri, când în Camera Deputaților s-au adoptat amendamentele la legile justiției. Acesta pare a fi doar începutul, având în vedere că pe site-urile de socializare este o isterie generală, numeroase persoane, chiar și vedete, îndemnând oamenii să vină la proteste. 

Comenteaza aceasta stire