duminică, 25 august 2019

Două lanțuri de magazine, în vizorul autorităților, în cazul bebelușilor bolnavi din Argeș!

De Mediafax 19:58, 25 februarie 2016 630 vizite Sanatate
Două lanțuri de magazine, în vizorul autorităților, în cazul bebelușilor bolnavi din Argeș!

Două lanțuri de magazine din Argeș sunt controlate, în această seară, de către DSP și DSV, produsele vizate fiind fructele, legumele, lactatele și cele de carne.

Medicul Aura Copciag din cadrul DSP Argeș a declarat că specialiștii DSV și DSP iau probe din produsele vizate, pe care le vor trimite Institutului de Igienă și Sănătate Publică Veterinară, potrivit Mediafax.

"Sunt echipe mixte formate din inspectori DSP și DSV care contolează două lanțuri de magazine", a spus Aura Copciag.

La rândul său, directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Argeș, Daniel Lupu, a declarat că specialiștii prelevează probe din produsele lactate, carnea de vită și pasăre și fructe.

"Avem în vizor o rețea de magazine. Am mers într-un singur magazin, iar mâine (vineri - n.r.) vom merge și la altele", a declarat Daniel Lupu.

Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a anunțat că ANSVSA colaborează cu Ministerul Sănătății pentru a descoperi care sunt alimentele care i-au îmbolnăvit pe copiii internați la Spitalul Marie Curie cu sindrom hemolitic uremic.

"Având în vedere că ancheta epidemiologică desfășurată de Ministerul Sănătății a identificat ca o probabilă cauză a îmbolnăvirilor anumite alimente, ANSVSA a fost solicitată să demareze acțiuni specifice, conform competențelor, pentru identificarea posibilelor surse de contaminare", au arătat reprezentanții Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

Astfel, ministerul Sănătății a transmis, prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje, informațiile necesare pentru a desfășura ancheta. Conform informațiilor transmise, produsele vizate sunt: lactate - lapte de vacă, iaurt, brânză de vaci (produse finite, materii prime), produse de carne - carne de vită și carne de pui, fructe și legume, achiziționate atât din comerț, din gospodăria proprie cât și de la persoane particulare.

ANSVSA a dispus organizarea de echipe de inspectori din cadrul Direcțiilor Sanitar Veterinare Argeș și Dolj care vor colabora, îndeaproape, cu reprezentanți ai Direcțiilor de Sănătate Publică în desfășurarea tuturor acțiunilor specifice anchetei.

Probele prelevate vor fi transmise spre analizare către Institutul de Igienă și Sănătate Publică Veterinară (IISPV), care are implementată metoda de analiză pentru E-coli din produse alimentare, prin tehnici de biologie moleculară.

Comenteaza aceasta stire