vineri, 18 ianuarie 2019

Două țări europene vor construi un zid la graniță pentru a împiedica răspândirea pestei porcine

Două țări europene vor construi un zid la graniță pentru a împiedica răspândirea pestei porcine

Autoritățile din Franța au decis construirea unui zid de-a lungul graniței cu Belgia pentru a împiedica răspândirea pestei porcine, virus care poate pune în pericol cea mai mare industrie porcină din Europa, relatează Reuters.

Autoritățile franceze au intrat în alertă după ce virusul a fost detectat la mai mulți porci mistreți din Belgia luna trecută, la doar câțiva kilometri de granița comună.

Oficialii belgieni au decis tăierea a mii de porci din zona contaminată, pentru a împiedica virusul să ajungă la fermele locale. În pofida eforturilor depuse, Coreea de Sud și China au pus embargou pe exporturile de carne de porc provenite din Belgia, în contextul în care cele două țări se confruntă deja cu o epidemie.

În încercarea de a opri răspândirea virusului, autoritățile din Franța au interzis vânătoarea în zona de graniță, iar oficialii din regiunea Meurthe-et-Moselle au început sâmbătă amplasarea gardurilor.

Conform proiectului, gardul va acoperi o parte a graniței comune, iar în zonele în care nu va putea fi instalat vor fi impuse alte metode de împiedicare a trecerii, a transmis Patrick Massenet, directorul federației de vânătoare dn Meurthe-et-Moselle.

 

Autoritățile se așteaptă ca amplasarea gardurilor să dureze aproximativ o săptămână.

Minnisterul Agriculturii din Franța a transmis că detaliile finale ale proiectului nu au fost încă stabilite, deoarece se așteaptă rezultatele studiului de fezabilite și se dorește colaborarea cu autoritățile belgiene și cu Uniunea Europeană.

 

 

 
 

 

 

Comenteaza aceasta stire

Scenarii posibile după ce Acordul Brexit a fost respins de Camera Comunelor
De Mediafax 16 ianuarie 2019

Decizia Camerei Comunelor de respingere a Acordului negociat de Guvernul Theresa May cu Bruxellesul generează câteva scenarii posibile pentru finalizarea procedurii Brexit, dar criza politică probabil se va prelungi.

Scandalul bebelușilor modificați genetic: Cercetătorul chinez, criticat pentru că ar fi pus în pericol viețile copiilor
De Neptun TV 8 ianuarie 2019

El nu a răspuns imediat la solicitarea transmisă de Reuters prin e-mail pentru a comenta acest subiect.

Numirea lui Adrian Zuckerman ca ambasador SUA în România, RETRIMISĂ din rațiuni procedurale președintelui Donald Trump, care o poate reformula
De Mediafax 4 ianuarie 2019

Adrian Zuckerman a emigrat din România în Statele Unite la vârsta de zece ani, fiind fluent în limba română.

Accident feroviar extrem de GRAV. Șase persoane au murit. GALERIE FOTO
De Neptun TV 2 ianuarie 2019

Deocamdată nu este cunoscută cauza accidentului, dar există informații potrivit cărora un tren de călători în drum spre Copenhaga a lovit un tren de marfă, în mijlocul vânturilor puternice.

Cel puțin patru răniți după ce un vehicul a lovit un grup de pietoni într-un oraș din Germania
De Neptun TV 1 ianuarie 2019

Incidentul s-a produs în Piața Berlin din orășelul german Bottrop. Un individ a lovit cu un vehicul un grup de pietoni. Patru persoane au fost rănite, una fiind în stare gravă, au anunțat autoritățile germane.

Uniunea Europeană speră să semneze în 2019 un acord comercial cu națiuni din America de Sud
De Neptun TV 29 decembrie 2018

În prezent, cea mai mare zonă comercială internațională este spațiul de liber-schimb UE-Japonia.