duminică, 18 august 2019

Drama fetiței de la Valu lui Traian, mutilată de o remorcă: are zilnic coșmaruri și retrăiește accidentul!

Drama fetiței de la Valu lui Traian, mutilată de o remorcă: are zilnic coșmaruri și retrăiește accidentul!

Pediatrii ieșeni nu au vești bune despre starea fetiței din județul Constanța care a fost accidentată grav după un accident rutier petrecut marți, 30 august.

Ștefania, fetița de șase ani ale cărei picioare au fost strivite într-un accident rutier petrecut în comuna Valu lui Traian din județul Constanța, trece prin momente cumplite.

Dincolo de afectarea fizică, după accidentul rutier fetița a dezvoltat o serie de tulburări psihice deosebite, după cum arată pediatrii ieșeni.

VEZI ȘI: CONSTANȚA. Accident îngrozitor la Valu lui Traian! O fetiță a rămas fără ambele picioare - GALERIE FOTO

Potrivit medicilor, fetița are coșmaruri foarte dese și i se întâmplă să vadă peste tot accidentul prin care a trecut. De aceea, managerul Spitalului de Copii 'Sfânta Maria' din Iași, dr. Radu Terinte, a solicitat sprijinul unui psihiatru care să lucreze cu pacienta.

În plus, dacă săptămâna trecută medicii arătau că pacienta urmează să intre la CT, pentru a evidenția posibilele leziuni cerebrale, în prezent specialiștii precizează că încă nu pot pune un diagnostic exact.

RECOMANDARE - CONSTANȚA. Fetița din Valu lui Traian care a rămas fără picioare în urma unui accident are nevoie de sânge!

"Fetița se află în continuare sub tratament în spitalul nostru. Din păcate, pe lângă probleme fizice cu care s-a confruntat după accident, fetița are niște tulburări psihice deosebite. Are coșmaruri, revede accidentul în continuare, este speriată. Am cerut sprijinul unui psihiatru care să lucreze cu fetița, astfel încât să poată fi recuperată. Din nefericire, după obnservațiile noastre, fetița are psihicul foarte afectat după evenimentul tragic", a precizat dr. Radu Terinte, managerul Spitalului de Copii 'Sfânta Maria' din Iași.

Ștefania a fost mutilată de remorca unui tractor care s-a desprins în mers, în timp ce fetița circula împreună cu mama sa pe trotuar. Victima a intrat în sala de operație după aproape nouă ore de la producerea accidentului. Inițial, fetița a fost transportată aerian la București, de acolo fiind adusă la Iași, la Spitalul de Copii 'Sfânta Maria'.

În total, copila a suferit cinci intervenții chirurgicale, patru de salvare a membrelor inferioare și una de amputare a piciorului stâng care a fost afectat de ciuperca Aspergillus. Potrivit medicilor, infecția a fost determinată strict de ciuperca depusă în plăgi, după ce rănile au intrat în contact cu praful de pe stradă.

sursa: adevarul.ro.

Comenteaza aceasta stire