luni, 18 iunie 2018

DRAMA UNEI FAMILII. O fetiță de doi ani a murit după ce nu a fost vaccinată împotriva meningitei B! IMAGINE ȘOCANTĂ

DRAMA UNEI FAMILII. O fetiță de doi ani a murit după ce nu a fost vaccinată împotriva meningitei B! IMAGINE ȘOCANTĂ

O fetiță de doar doi anișori a a murit în chinuri groaznice după ce s-a îmbolnăvit de meningită. Într-un apel disperat, mama sa a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie pentru a atrage atenția tuturor părinților de ce poate face această boala unui copil.

Fotografia o arată pe copilă cuplată la aparate, cu o erupție îngrozitoare pe piele. Jenny Burdett, mama micuței, spune că după ce s-a îmbolnăvit, complicațiile ulterioare au omorât-o. Micuța a suferit 11 zile pe patul de spital,

Meningita este, spune ea, o boală "rea". După ce a dat semne că starea micuței se îmbunătățește de mai multe zile, Faye a murit subit în urma unei complicații, pe patul unui spital din Londra. Pe măsură ce infecția se răspândea rapid în corpul ei, medicii au solicitat acordul părinților pentru amputarea picioarelor, un braț și, eventual, ambele. Pentru a salva viața fiicei lor, mămica le-ar fi dat acordul, dar apoi, cu două zile înainte de moartea ei, rinichii micuței au cedat.. "Cel mai bun lucru pentru Faye a fost să o lăsăm să plece", a spus tatăl fetei.

În Marea Britanie, din septembrie anul trecut, copiii născuți după 1 iulie 2015 au fost vaccinați gratuit împotriva meningitei B, însă părinții copiilor mai mari au fost obligați să plătească 450 de lire pentru ca ai lor copii să beneficieze de această protecție. Micuța Faye nu a fost vaccinată din această cauză.

Acum, familia lui Faye se alătură altor mii de persoane care au inițiat o petiție pentru vaccinarea gratuită și a copiilor mai mari de 5 luni. Această petiție a strâns sute de mii de semnături.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire