duminică, 21 iulie 2019

Dreptate pentru Mattias, copilul de 8 luni care a murit în elicopterul SMURD: 'Să nu mai lăsăm măcelari pe post de doctori'

Dreptate pentru Mattias, copilul de 8 luni care a murit în elicopterul SMURD: 'Să nu mai lăsăm măcelari pe post de doctori'

Peste 29.000 de români au semnat o petiție lansată după moartea lui Mattias, un copil de numai 8 luni care și-a pierdut viața într-un elicopter SMURD în timp ce era transportat la spital.

"Un ingeras de doar 8 luni s-a stins din viata din nepasarea medicilor din Suceava. Ajuns la spital cu temperatura 39, parintilor li s-a spus ca este din cauza eruptiei dentare. insa mititelul era cu mult mai bolnav, dupa ce a facut convulsii si a intrat in come cu chiu cu vai mititelul a fost transportat la spitalul din Iasi, unde din pacate nu s-a mai putut face nimic. Mamici, tatici si bunici va rog din suflet semnati petitia pt a face dreptate in cazul acestui ingerasi. Haideti sa nu mai lasam macelari pe post de Doctori in spitalele tarii noastre. Spuneti NU incompetentei medicilor. Refuzati sa fiti coibai si sa va lasati copiii pe post de cobai , in spitalele din Romania", susține Ioana Bianca Preloiu, inițiatoarea petiției.

SEMNEAZĂ PETIȚIA AICI!

***

Un copilaș de opt luni, suspect de meningo-encefalită, a murit marți în timp ce era transportat cu un elicopter SMURD la o clinică din Iași. Copilul provine dintr-o familie din localitatea Falcău, iar de săptămâna trecută a început să îi fie rău.

Mama acestuia, o tânără de 23 de ani, l-a dus la medicul din localitate, care i-a prescris antibiotic, dar copilașul a început să aibă convulsii motiv pentru care Otilia Urcaciuc l-a dus la Spitalul din Rădăuți luni.

De aici, medicii și-au dat seama că starea sa este foarte gravă pentru că era în stare febrilă și avea convulsii și au decis transferul copilașului la Spitalul Județean Suceava.

Marți, el a intrat în comă, fiind suspect de meningo-encefalită, motiv pentru care s-a decis trimiterea sa cu un elicopter SMURD la  Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași. Din păcate, însă, nu a mai ajuns. Copilul a decedat în drum spre Iași.

Comenteaza aceasta stire