miercuri, 24 iulie 2019

Dronă condusă doar prin gesturi ale mâinii, datorită unui program pentru Apple Watch

Dronă condusă doar prin gesturi ale mâinii, datorită unui program pentru Apple Watch

Departe de a fi rodul imaginației unui autor de SF, o echipă de cercetători taiwanezi a realizat un program pentru Apple Watch care face posibilă controlarea zborului unei drone prin gesturi simple, intuitive, făcute cu mâna, similare manipulării Forței din populara serie "Star Wars" (Războiul Stelelor), conform Reuters.

Algoritmul cercetătorilor taiwanezi de la PVD+ poate și să închidă și să aprindă luminile într-o casă dar și să modifice culoarea acestor lumini. Grupul PVD+ a fost înființată în 2013 de Mark Ven, doctorand în inginerie civilă la Universitatea Chung Hsing, alături de profesorul Yang Ming-der și de alți trei colegi. Programul pe care l-au scris pentru a controla drone a primit numele Dong, potrivit Agerpres.

După aproximativ 18 luni de cercetare și testare, echipa PVD+ a anunțat că acest software poate fi acum instalat pe orice dispozitiv smart.

Într-o demonstrație desfășurată în aer liber, în orașul Taichung, Mark Ven le-a arătat curioșilor cum poate controla, cu simple gesturi ale mâinii, zborul unei drone Parrot AR Drone 3.0, prin intermediul unui Apple Watch care îi interpretează gesturile și le transformă în comenzi pentru dronă.

Comenteaza aceasta stire