miercuri, 21 august 2019

Drumul veșnic în construcție dintre Lumina și Năvodari. Șoferii au intrat cu mașinile în sensurile giratorii - VIDEO

Drumul dintre Lumina şi Năvodari, aflat încă în lucrări de reabilitare, este un real pericol pentru şoferi. Mulţi reclamă că sensurile giratorii sunt adevărate capcane pentru că nu sunt semnalizate corespunzător. De altfel, pe timp de noapte unii chiar au intrat în ele cu maşinile. În plus, sensurile de mers nu sunt delimitate, iar în multe locuri au apărut deja gropile. Primăria Năvodari transmite că a dat în judecată firmele care se ocupă de lucrări.

Pe timp de noapte, o parte din drumul care leagă Lumina de Năvodari pare că este în mijlocul câmpului. Și asta pentru că nu există marcaje și  semne de avertizare vizibile, mai ales că drumul este încă în reabilitare.

Șoferii reclamă că nu este trasată o linie care să departajeze sensurile de mers și că pe alocuri asfaltul turnat s-a stricat deja.

În plus, sensurile giratorii au devenit adevărate capcane, se plâng conducătorii auto.

E adevărat că și unii șoferi confundă acest tronson cu pista de raliu și circulă cu viteze amețitoare. Managerul de proiect din cadrul Primăriei Năvodari ne-a transmis că Poliția Rutieră a amendat de câteva ori firma care face lucrările, tocmai pentru că nu a pus semne de avertizare. Firma respectivă are în prezent drumul în administrare.

Lucrările de refacere a acestei șosele au început anul trecut și au depășit deja cel puțin două termene de finalizare. Proiectul este evaluat la aproape 10 milioane de euro, iar lucrările au fost plătite din bani europeni doar până la finalul lui 2015.

De la începutul acestui an, finanțarea s-a făcut din banii Primăriei Năvodari pentru că a expirat termenul până la care puteau fi cheltuite fondurile Uniunii Europene.

“Proiectul acesta a fost verificat de mai multe instituții ale statului, inclusiv Inspectoratul de Stat în Construcții. Noi, pentru diferența de bani, am dat în judecată constructorul și încercăm să recuperăm banii de la constructor pentru că la momentul la care am formulat acțiunea de chemare în judecată, așa ni s-a părut legal și corect“, a declarat Adrian Constantin, manager de proiect.

Am încercat să aflăm ce explicații are și constructorul,  numai că până acum niciun reprezentant al acestuia  nu a putut fi contactat. Lucrările de refacere a drumului presupun și lățirea lui la 2 benzi de mers pe fiecare sens.

Comenteaza aceasta stire