duminică, 25 august 2019

După 83 de ani, o peliculă mută are șanse reale de a fi nominalizată la Premiile Academiei Americane

Moda vintage revine printre producțiile hollywoodiene. După 83 de ani, o peliculă mută are șanse reale de a fi nominalizat la Premiile Academiei Americane. Pelicula The Artist, un omagiu adus epocii de aur a Hollywood-ului, este văzută ca favorită la Oscarurile din 2012. Producția a avut premiera, aseară, în Beverly Hills.

Apărut în epoca 3D-lui, lungmetrajul alb-negru „The Artist” este regizat de Michel Hazanavicius. Pelicula a avut premiera, seara trecută, în Beverly Hills. „The Artist”, care a rulat pentru prima dată la Festivalul de film de la Cannes, unde francezul Jean Dujardin a câștigat premiul pentru cel mai bun actor, a ridicat audiența în picioare. La fel s-a întâmplat și seara trecută. Ce este atât de impresionant la această producție ne spune chiar regizorul ei:

Pelicula „The artist” spune, în alb și negru, dar fără cuvinte, povestea vieții actorului George Valentin, care și-a clădit cariera în filmele mute, iar acum riscă să iasă din scenă odată cu apariția celor sonore. Considerată un omagiu adus epocii de aur a Hollywood-ului, „The Artist” este deja favorită la Premiile Academiei Americane de Film din 2012. Singurul film mut care a câștigat un Oscar a fost „Wings”, produs în 1929, al cărui subiect este viața piloților din Primul Război Mondial.

Comenteaza aceasta stire