duminică, 20 ianuarie 2019

După o noapte de negocieri: Diplomații din aproape 200 de țări, prezenți la summitul de la Katowice, au ajuns la o înțelegere pentru a menține Acordul de la Paris privind schimbările climatice

De Mediafax 12:15, 16 decembrie 2018 60 vizite Externe
După o noapte de negocieri: Diplomații din aproape 200 de țări, prezenți la summitul de la Katowice, au ajuns la o înțelegere pentru a menține Acordul de la Paris privind schimbările climatice

Diplomații din aproape 200 de țări au ajuns la o înțelegere pentru a menține Acordul de la Paris privind schimbările climatice prin adoptarea unui set detaliat de reguli care să ajute la implementarea sa, relatează site-ul publicației The New York Times.

Înțelegerea, convenită în urma unei nopți întregi de negocieri care a avut loc în orașul polonez Katowice, va cere ulterior fiecărei țări din lume să urmeze un set uniformizat de măsuri standard pentru a își măsuri emisiile de gaze. De asemenea, țările trebuie să își reducă emisiile până la următoarea rundă de discuții, care va avea loc în anul 2020.

Acordul mai cere țărilor dezvoltate să fie mai clare în privința ajutorului pe care intenționează să îl ofere țărilor mai puțin dezvoltate pentru a avea mai multă energie nepoluantă și să-și construiască rezistență împotriva dezastrelor naturale.

Statele Unite au fost de acord cu înțelegerea, în pofida amenințărilor președintelui Donald Trump privind retragerea Washingtonului din Acordul de la Paris. Cu toate acestea, SUA nu se pot retrage în mod formal din Acord până în 2020.

Observatorii au informat că negociatorii americani au lucrat constructiv cu China pentru regulile privind transparența.

Mulți din participanții la Conferința privind Schimbările Climate și-au exprimat dezamăgirea, considerând că aceste măsuri sunt capabile doar pe jumătate să combată o criză climatică. Emisiile de gaze cu efecte de seră sunt încă în creștere, iar milioane de oameni încă se află în țări care sunt în pericol de secetă, inundații și focuri de vegetație.

Susținătorii înțelegerii, cu toate acestea, speră că noile reguli vor ajuta la construirea încrederii și cooperării între state.

 

 

Comenteaza aceasta stire

Scenarii posibile după ce Acordul Brexit a fost respins de Camera Comunelor
De Mediafax 16 ianuarie 2019

Decizia Camerei Comunelor de respingere a Acordului negociat de Guvernul Theresa May cu Bruxellesul generează câteva scenarii posibile pentru finalizarea procedurii Brexit, dar criza politică probabil se va prelungi.

Scandalul bebelușilor modificați genetic: Cercetătorul chinez, criticat pentru că ar fi pus în pericol viețile copiilor
De Neptun TV 8 ianuarie 2019

El nu a răspuns imediat la solicitarea transmisă de Reuters prin e-mail pentru a comenta acest subiect.

Numirea lui Adrian Zuckerman ca ambasador SUA în România, RETRIMISĂ din rațiuni procedurale președintelui Donald Trump, care o poate reformula
De Mediafax 4 ianuarie 2019

Adrian Zuckerman a emigrat din România în Statele Unite la vârsta de zece ani, fiind fluent în limba română.

Accident feroviar extrem de GRAV. Șase persoane au murit. GALERIE FOTO
De Neptun TV 2 ianuarie 2019

Deocamdată nu este cunoscută cauza accidentului, dar există informații potrivit cărora un tren de călători în drum spre Copenhaga a lovit un tren de marfă, în mijlocul vânturilor puternice.

Cel puțin patru răniți după ce un vehicul a lovit un grup de pietoni într-un oraș din Germania
De Neptun TV 1 ianuarie 2019

Incidentul s-a produs în Piața Berlin din orășelul german Bottrop. Un individ a lovit cu un vehicul un grup de pietoni. Patru persoane au fost rănite, una fiind în stare gravă, au anunțat autoritățile germane.

Uniunea Europeană speră să semneze în 2019 un acord comercial cu națiuni din America de Sud
De Neptun TV 29 decembrie 2018

În prezent, cea mai mare zonă comercială internațională este spațiul de liber-schimb UE-Japonia.