joi, 23 mai 2019

După o noapte de negocieri: Diplomații din aproape 200 de țări, prezenți la summitul de la Katowice, au ajuns la o înțelegere pentru a menține Acordul de la Paris privind schimbările climatice

De Mediafax 12:15, 16 decembrie 2018 61 vizite Externe
După o noapte de negocieri: Diplomații din aproape 200 de țări, prezenți la summitul de la Katowice, au ajuns la o înțelegere pentru a menține Acordul de la Paris privind schimbările climatice

Diplomații din aproape 200 de țări au ajuns la o înțelegere pentru a menține Acordul de la Paris privind schimbările climatice prin adoptarea unui set detaliat de reguli care să ajute la implementarea sa, relatează site-ul publicației The New York Times.

Înțelegerea, convenită în urma unei nopți întregi de negocieri care a avut loc în orașul polonez Katowice, va cere ulterior fiecărei țări din lume să urmeze un set uniformizat de măsuri standard pentru a își măsuri emisiile de gaze. De asemenea, țările trebuie să își reducă emisiile până la următoarea rundă de discuții, care va avea loc în anul 2020.

Acordul mai cere țărilor dezvoltate să fie mai clare în privința ajutorului pe care intenționează să îl ofere țărilor mai puțin dezvoltate pentru a avea mai multă energie nepoluantă și să-și construiască rezistență împotriva dezastrelor naturale.

Statele Unite au fost de acord cu înțelegerea, în pofida amenințărilor președintelui Donald Trump privind retragerea Washingtonului din Acordul de la Paris. Cu toate acestea, SUA nu se pot retrage în mod formal din Acord până în 2020.

Observatorii au informat că negociatorii americani au lucrat constructiv cu China pentru regulile privind transparența.

Mulți din participanții la Conferința privind Schimbările Climate și-au exprimat dezamăgirea, considerând că aceste măsuri sunt capabile doar pe jumătate să combată o criză climatică. Emisiile de gaze cu efecte de seră sunt încă în creștere, iar milioane de oameni încă se află în țări care sunt în pericol de secetă, inundații și focuri de vegetație.

Susținătorii înțelegerii, cu toate acestea, speră că noile reguli vor ajuta la construirea încrederii și cooperării între state.

 

 

Comenteaza aceasta stire

The Guardian: Tendințe extremiste - clivajele puternice de pe harta politică a Europei
De Mediafax 19 mai 2019

Formațiunile extremiste, în principal cele care critică Uniunea Europeană, ar putea obține rezultate bune în scrutinul europarlamentar, deși este dificil de anticipat dacă vor putea forma un grup politic coerent în viitoarea legislatură a Parlamentului European, comentează publicația The Guardian.

Olanda a câștigat finala concursului Eurovision 2019!
De Mediafax 19 mai 2019

Reprezentantul Olandei, Duncan Laurence, cu piesa "Arcade", a câștigat finala concursului Eurovision 2019, care a avut loc sâmbătă seară, la Expo Tel Aviv ((International Convention Center), din Israel.