miercuri, 21 august 2019

E.Coli și stafilococ, depistate în brânza de la cantina Școlii Nr. 16 din Pitești

E.Coli și stafilococ, depistate în brânza de la cantina Școlii Nr. 16 din Pitești

Directorul Direcției Sanitar Veterinare Argeș, Daniel Lupu, a declarat că, potrivit rezultatelor parțiale ale instituției pe care o conduce, în brânza servită elevilor în cantina Școlii Nr. 16 din Pitești au fost depistate bacteria E.Coli și stafilococ.

"Referitor la cazurile de suspiciune de toxiinfecție alimentară la Școala 16, avem rezultatele preliminare la probele de alimente pe care DSVSA le-a recoltat. Avem la proba de telemea de vacă stafilococ și E.Coli. Se suspicionează toxiinfecția alimentară cu herotoxină produsă de Escherichia Coli și de către stafilococ. Atât probele analizate cât și tulpinile sunt trimise la București pentru confirmare. Vorbim despre E.Coli și despre stafilococ. Brânza a fost procurată de la un depozit alimentar, iar depozitul alimentar s-a aprovizionat de la o societate din Ardeal", a declarat Daniel Lupu, directorul Direcției Sanitar Veterinare Argeș, pentru agenția Mediafax.

Sâmbătă și duminică, 36 de copii s-au prezentat în spitalele din Argeș după ce joi au mâncat la cantina Școlii 16 din Pitești mamăligă cu brânză și carne de pui. Toți au acuzat o stare generală de rău, febră, vărsături și scaune diareice. Joi, 20 de copii mai erau internați în unitățile spitalicești din județul Argeș.

Mâncarea a fost pregătită într-un spațiu din curtea școlii al cărui teren aparține unității de învățământ, de către societatea cu care Școala 16 din Pitești are un contract din anul 2008 în acest sens.

Patronul cantinei Școlii Nr 16 din Pitești a fost amendat cu 4.000 de lei, pentru nepăstrarea probelor, neefectuarea corespunzătoare a triajului personalului și pentru că angajații nu purtau mănuși. Cantina a fost închisă de pe 6 martie.

Comenteaza aceasta stire