sîmbătă, 24 august 2019

Echipa României, cu opt constănțeni în componență, campioană europeană la gimnastică aerobică!

De Mediafax 15:05, 26 septembrie 2017 100 vizite Sport
Echipa României, cu opt constănțeni în componență, campioană europeană la gimnastică aerobică!

România a câștigat titlurile de campioană europeană cu echipa lotului național de seniori și vicecampioană europeană cu echipa lotului național de juniori, la Campionatele Europene de gimnastică aerobică, desfășurate între 22 și 24 septembrie, la Ancona, în Italia, se arată într-un comunicat.

Echipa României, în componența căreia intră opt sportivi constănțeni, își menține poziția de top la nivel european, după ce a câștigat opt medalii în finalele Campionatelor Europene. Gimnaștii seniori au obținut două medalii de aur, în probele de trio și grup, și trei medalii de bronz, la trio, cuplu și dans aerobic, iar juniorii au câștigat o medalie de aur și două medalii de bronz. Gimnaștii au fost însoțiți și coordonați de antrenoarele Maria Fumea, Mariana Mezei și Cristiana Spînu.

Evenimentul a marcat a 10-a ediție a Campionatelor Europene de gimnastică aerobică, în cadrul cărora au concurat pentru titlurile continentale cei mai buni gimnaști din loturile naționale de seniori și juniori din 21 de țări.

Participarea la prima ediție a Campionatelor Mondiale de gimnastică aerobică din anul 1995, de la Paris, a adus României și prima medalie mondială. Din 1995 și până în prezent, loturile de gimnastică aerobică au cucerit un număr impresionant de medalii europene și mondiale. Lotul de juniori a câștigat 58 de medalii. Lotul de seniori a cucerit 136 de medalii, dintre care 57 de aur, 42 de argint și 37 de bronz.

România este lider pe plan mondial în gimnastica aerobică.

Comenteaza aceasta stire