marţi, 25 septembrie 2018

Echipa României, cu opt constănțeni în componență, campioană europeană la gimnastică aerobică!

De Mediafax 15:05, 26 septembrie 2017 95 vizite Sport
Echipa României, cu opt constănțeni în componență, campioană europeană la gimnastică aerobică!

România a câștigat titlurile de campioană europeană cu echipa lotului național de seniori și vicecampioană europeană cu echipa lotului național de juniori, la Campionatele Europene de gimnastică aerobică, desfășurate între 22 și 24 septembrie, la Ancona, în Italia, se arată într-un comunicat.

Echipa României, în componența căreia intră opt sportivi constănțeni, își menține poziția de top la nivel european, după ce a câștigat opt medalii în finalele Campionatelor Europene. Gimnaștii seniori au obținut două medalii de aur, în probele de trio și grup, și trei medalii de bronz, la trio, cuplu și dans aerobic, iar juniorii au câștigat o medalie de aur și două medalii de bronz. Gimnaștii au fost însoțiți și coordonați de antrenoarele Maria Fumea, Mariana Mezei și Cristiana Spînu.

Evenimentul a marcat a 10-a ediție a Campionatelor Europene de gimnastică aerobică, în cadrul cărora au concurat pentru titlurile continentale cei mai buni gimnaști din loturile naționale de seniori și juniori din 21 de țări.

Participarea la prima ediție a Campionatelor Mondiale de gimnastică aerobică din anul 1995, de la Paris, a adus României și prima medalie mondială. Din 1995 și până în prezent, loturile de gimnastică aerobică au cucerit un număr impresionant de medalii europene și mondiale. Lotul de juniori a câștigat 58 de medalii. Lotul de seniori a cucerit 136 de medalii, dintre care 57 de aur, 42 de argint și 37 de bronz.

România este lider pe plan mondial în gimnastica aerobică.

Comenteaza aceasta stire

Simona Halep s-a accidentat și ar putea renunța la turneul de la Wuhan: '24 de ore foarte dificile'! Niculescu, învinsă în primul tur
De Mediafax 24 septembrie 2018

Simona Halep, locul I WTA, a anunțat că a simțit dureri la spate duminică, la antrenament, și ar putea rata participarea la turneul de la Wuhan.

Noul clasament WTA a fost publicat. Simona Halep, pentru a 46-a săptămână pe primul loc. La ce distanță se află față de rivalele sale
De Neptun TV 17 septembrie 2018

Simona Halep a fost eliminată încă din primul tur de la US Open, dar continuă să aibă un avans consistent în fața principalei sale urmăritoare.

Simona Halep nu este singura jucătoare de top care părăsește US Open. După înfrângerea suferită de Angelique Kerber, avantajul româncei în fruntea ierarhiei WTA crește
De Neptun TV 2 septembrie 2018

Dar Cibulkova a fost mai puternică, a eliminat lierul mondial în turul al treilea, iar victoria slovacei e sinonimă cu finalul emoțiilor pentru constănțeancă.

Derby 'în familie' în turul 3 la US Open. Surorile Williams se vor înfrunta din nou, pentru a 30-a oară în 20 de ani
De Mediafax 30 august 2018

Surorile Williams vor juca meciul direct cu numărul 30, vineri, în turul trei la US Open 2018.