sîmbătă, 17 februarie 2018

Eduard Martin, administratorul Polaris M. Holding, pus în libertate de Curtea de Apel București!

Administratorul Polaris M. Holding, Eduard Martin, a fost pus astăzi în libertate de judecători. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Bucureşti care a respins cererea procurorilor anticorupţie de a-l menţine pe omul de afaceri în arest preventiv. Hotărârea este definitivă. Eduard Martin a fost reţinut de DNA în luna octombrie, exact în ziua în care trebuia să se semneze acordul dintre Primărie și Polaris, prin care omul de afaceri renunţa la procesul în care municipalitatea trebuie să-i plătească penalităţi de 91 milioane de euro!

Magistrații Curții de Apel București  au decis astăzi să-l pună în libertate pe administratorul firmei de salubrizare Polaris M. Holding, Eduard Martin, dar și pe președintele Consiliului de Administrație, Daniel Banaga.

"Desființează încheierea judecătorului de drepturi și libertăți de la Tribunalul București din data de 27.11.2017 și rejudecând: Respinge propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive formulată de Parchetul de pe lângă Î.C.C.J. - D.N.A. Înlocuiește măsura arestării preventive a inculpaților cu măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 07.12.2017 până la data de 04.01.2018 inclusiv. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpaților", scriu judecătorii în sentința prin care resping cererea Direcției Naționale Anticorupție de a-i menține pe cei doi în arest preventiv.

Decizia magistraților de astăzi este definitivă. Eduard Martin a fost reținut în luna octombrie, exact în ziua în care omul de afaceri urma să semneze un document extrem de important pentru bugetul orașului.

Este vorba despre  tranzacția judiciară cu Primăria Constanța, prin care administratorului Polaris M Holding urma să renunțe la 91 de milioane de euro de la municipalitate, penalități stabilite de instanța de judecată.

În schimb, Consiliul Local se angaja să achite 14 milioane de euro sumă stabilită tot de instanță în urmă cu șapte ani, pentru că Primăria nu a indexat plata serviciilor de salubrizare cu indicele de inflație.

Eduard Martin a fost arestat într-un dosar în care era cercetat de doi ani și în care s-a prezentat în fața anchetatorilor și judecătorilor de câte ori a fost solicitat. Avocații săi au declarat atunci că în niciun caz nu se mai impunea arestatrea în acea fază a procesului.

Comenteaza aceasta stire

Continuă scandalul dosarelor fabricate! Noi dovezi despre modul în care acționau procurorii DNA, Negulescu și Onea, au fost făcute publice!
De Antonia Maer 13 februarie 2018

Noi dovezi despre modul în care acționau procurorii DNA, Negulescu și Onea, au fost făcute publice de Antena 3. Martorii de pe tabelele fictive din dosarul de mită întocmit de Sebastian Ghiță nu doar că nu au fost niciodată audiați dar unii dintre ei nici măcar nu au cetățenie română, așa că nu puteau vota cu Ponta, la prezidențialele din anul 2014. Asta nu face decât să confirme dezvăluirile fostului deputat Vlad Cosma care a afirmat că a fost instigat de anchetatori să-i ajute să falsifice probele ca să-l poată înfunda pe Ghiță.

FLUX24: Cum și-a asfaltat șeful DNA Ploiești drumul spre vilă cu o firmă protejată de Portocală!
De Neptun TV 12 februarie 2018

Lucian Onea, șeful DNA Ploiești, este acuzat că a obținut ilegal asfaltarea drumului către vila sa de lângă Ploiești, dezvăluia în 2017 Incisiv de Prahova și FLUX 24.

Reacții în lanț după scandalul DNA!
De Antonia Maer 12 februarie 2018

Difuzarea înregistrărilor făcute de politicianul Vlad Cosma a cauzat un val de reacții. Inspecția Judiciară din cadrul CSM a anunțat că s-a autosesizat, iar premierul Viorica Dăncilă a anunțat că îl va rechema de urgență în țară pe ministrul Justiției. Tudorel Toader a afirmat la rândul său că va propune urgent o măsură, în acest scandal.

Ministrul Justiției a anunțat că va lua o decizie cu privire la conducerea DNA: 'Nu are sens să așteptăm Inspecția Judiciară'
De Neptun TV 12 februarie 2018

Ministrul Justiției a declarat, azi, că va lua o decizia la București cu privire la conducerea DNA, însă nu are sens să mai sesizeze Inspecția Judiciară, deoarece aceasta ar amâna mult luarea unei măsuri.

Înregistrări care dovedesc cum DNA fabrică dosare - reacția lui Sebastian Ghiță. Ce poziție a luat DNA
De Antonia Maer 12 februarie 2018

Procurorul Negulescu îl amenință pe deputatul Vlad Cosma că îi arestează sora că îi va înfunda dacă nu îi denunță pe Victor Ponta și pe Sebastian Ghiță. E o vânătoare de oameni, se plantează probe, se fabrică probe, se fabrică un caz pentru a ajunge la prim-ministru și la omul care era atât de apropiat.

Valuri de critici la adresa DNA după prescrierea faptelor în dosarul Microsoft
De Robert Nenciu 2 februarie 2018

Șapte foști demnitari au fost scoși seara trecută de sub urmărire penală în dosarul Microsoft după ce faptele de care aceștia erau suspectați s-au prescris.

Judecătoarea CAB Anamaria Trancă dă like-uri pe paginile #rezist
De Neptun TV 1 februarie 2018

Cunoscutul judecător de la Curtea de Apel București apreciază mesajele obscene apărute pe paginile susținătorilor mișcării #Rezist din mediul virtual.

Daniel Dragomir la Bruxelles: 'Serviciile de informații sunt în colaborare cu judecătorii'
De Neptun TV 24 ianuarie 2018

Fostul ofițer SRI a avertizat, la conferința de presă ce a avut loc la Clubul de presă din Bruxelles având ca temă situația actuală a justiției din România, asupra implicării serviciilor de informații, implicare ce are drept scop, potrivit fostului ofițer SRI, eliminarea celor care se opun sistemului, incluzând aici media, personalitățile publice, dar și cetățenii de rând.

România 3.0: Europa a început să se trezească!
De Neptun TV 22 ianuarie 2018

Astăzi, 22 ianuarie 2018, portalul de știri EU Today a publicat un raport privind sistemul justiției din România care analizează motivele pentru care reformele judiciare și penale, care au fost solicitate României înainte de aderarea la UE, nu au fost incă îndeplinite.

Curtea Constituțională a eliminat practicile securiste din Codul de procedură penală
De Neptun TV 19 ianuarie 2018

Astfel, CCR a decis ca fiind neconstituțională soluția legislativă care condiționează accesul pentru apărare la informațiile clasificate din dosare "de permisiunea autorității publice care a clasificat informația (autoritatea emitentă)".