marţi, 20 august 2019

Eduard Martin, administratorul Polaris M. Holding, pus în libertate de Curtea de Apel București!

Administratorul Polaris M. Holding, Eduard Martin, a fost pus astăzi în libertate de judecători. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Bucureşti care a respins cererea procurorilor anticorupţie de a-l menţine pe omul de afaceri în arest preventiv. Hotărârea este definitivă. Eduard Martin a fost reţinut de DNA în luna octombrie, exact în ziua în care trebuia să se semneze acordul dintre Primărie și Polaris, prin care omul de afaceri renunţa la procesul în care municipalitatea trebuie să-i plătească penalităţi de 91 milioane de euro!

Magistrații Curții de Apel București  au decis astăzi să-l pună în libertate pe administratorul firmei de salubrizare Polaris M. Holding, Eduard Martin, dar și pe președintele Consiliului de Administrație, Daniel Banaga.

"Desființează încheierea judecătorului de drepturi și libertăți de la Tribunalul București din data de 27.11.2017 și rejudecând: Respinge propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive formulată de Parchetul de pe lângă Î.C.C.J. - D.N.A. Înlocuiește măsura arestării preventive a inculpaților cu măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 07.12.2017 până la data de 04.01.2018 inclusiv. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpaților", scriu judecătorii în sentința prin care resping cererea Direcției Naționale Anticorupție de a-i menține pe cei doi în arest preventiv.

Decizia magistraților de astăzi este definitivă. Eduard Martin a fost reținut în luna octombrie, exact în ziua în care omul de afaceri urma să semneze un document extrem de important pentru bugetul orașului.

Este vorba despre  tranzacția judiciară cu Primăria Constanța, prin care administratorului Polaris M Holding urma să renunțe la 91 de milioane de euro de la municipalitate, penalități stabilite de instanța de judecată.

În schimb, Consiliul Local se angaja să achite 14 milioane de euro sumă stabilită tot de instanță în urmă cu șapte ani, pentru că Primăria nu a indexat plata serviciilor de salubrizare cu indicele de inflație.

Eduard Martin a fost arestat într-un dosar în care era cercetat de doi ani și în care s-a prezentat în fața anchetatorilor și judecătorilor de câte ori a fost solicitat. Avocații săi au declarat atunci că în niciun caz nu se mai impunea arestatrea în acea fază a procesului.

Comenteaza aceasta stire