sîmbătă, 17 august 2019

Elena Udrea, dar și Ioana Băsescu, puse sub control judiciar într-un dosar ce vizează campania electorală din 2009!

Elena Udrea şi Ioana Băsescu sunt cercetate sub control judiciar într-un dosar ce vizeză sume importante de bani cheltuite în campania electorală a lui Traian Băsescu din 2009. În dosar apare şi numele lui Silviu Ioan Wagner, directorul Oil Terminal Constanţa. Potrivit procurorilor, Ioana Băsescu i-a cerut acestuia să achite o factură fiscală despre care a spus că reprezintă cheltuieli restante din campania pentru alegerile prezidențiale din 2009. După patru ore de audieri, la ieşire Elena Udrea a declarat că denunțul a fost făcut în urmă cu un anşi crede că audierile au loc abia acum pentru că la mijloc ar fi vorba de un ”demers politic” menit să strice imaginea lui Traian Băsescu înainte de alegeri.

Deputatul Elena Udrea, fiica cea mare a fostului președinte, Ioana Băsescu, și jurnalistul Dan Andronic, au stat astăzi ore în șir la Direcția Națională Anticorupție.

La intrare nici Udrea, și nici fiica lui Traian Băsescu nu au vrut să facă nici un fel de declarații.

Este vorba despre un dosar privind sute de mii de euro care ar fi ajuns în campania lui Traian Băsescu din 2009, prin intermediul Elenei Udrea. După patru ore de audieri, procurorii au decis să o plaseze pe Elena Udrea sub control judiciar, la adresa ei fiind formulate patru acuzații de spălare de bani. La ieșire deputatul a spus că totul este un atac menit să îi strice imaginea lui Traian Băsescu înainte de campania electorală pentru alegerile parlamentare.

"Am crezut că se cercetează cum a cheltuit Vasile Blaga banii din Microsoft. (…) Nu eu sunt miza acestui dosar. Nu văd de ce ar fi chemat președintele (n.r. Traian Băsescu), nu are nicio legatură. Este o acțiune de imagine și, pe de altă parte trebuie să reducem șansele ca partidul lui Traian Băsescu și Traian Băsescu să nu poată să pretindă funcția de prim ministru și să intre în Guvern", a declarat Elena Udrea după audieri.

Aceeași decizie de cercetare sub control judiciar a fost luată și în privința Ioanei Băsescu, care este acuzată de instigare la abuz în serviciu și la spălare de bani.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție susțin că, în decembrie 2009, Ioana Băsescu i-a cerut lui Silviu Ioan Wagner, director general al Oil Terminal Constanța, societate cu capital majoritar de stat, să achite o factură fiscală despre care a spus că reprezintă cheltuieli restante din campania pentru alegerile prezidențiale.

"În baza acestei solicitări, la data de 30 decembrie 2009, societatea reprezentată de inculpatul Wagner Silviu Ioan a încheiat un contract fictiv de prestări servicii cu o anumită firmă, în valoare de 419.000 lei, prețul menționat în cuprinsul contractului fiind indicat de inculpata Băsescu Ioana care a și intermediat încheierea tranzacției. În baza acestui contract, la data de 16 februarie 2010 s-a realizat plata sumei de 119.000 lei, diferența de 300.000 lei nemaifiind virată din dispoziția inculpatului Wagner Silviu Ioan, ca urmare a faptului că nu a primit niciun document justificativ pentru suma achitată în avans", se arată în comunicatul de presă al Direcției Naționale Anticorupție.

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat încă de ieri seară, că un grup de procurori apropiați șefei DNA, Codruța Kovesi, vrea să îi aresteze fiicele.

În același dosar este implicat și Gheorghe Nastasia, fostul secretar general al Ministerului Turismului. Și acesta este cercetat sub control judiciar pentru luare de mită. Gheorghe Nastasia este trimis în judecată alături de Elena Udrea în dosarul Gala Bute,el fiind cel care ar fi dat geanta de 900.000 de euro. 

Comenteaza aceasta stire