miercuri, 13 decembrie 2017

Elevi constănțeni, medaliați în China și Thailanda!

Ne reprezintă cu mândrie ţara la concursurile internationale şi ne fac cinste cu invenţii care mai de care mai uimitoare peste hotare. Vorbim despre elevii Colegiului Naţional “Mircea cel Bătrân”, care s-au întors de curând din Thailanda unde au reprezentat cu brio România la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică. Şi n-au venit cu mâna goală, ci cu medalii.

De Cristina Puşcaşu 18:45, 1 decembrie 2017 55 vizite Invatamant

Când vorbim despre olimpiade internationale și saloane de inventică ne ducem cu gândul la elevii constănțeni care ne-au obișnuit cu prezența la astfel de competiții.

Cei 18 elevi ai Colegiului Național “Mircea cel Bătrân” au performat de curând la olimpiadele de astronomie și astrofizică din China și Thailanda de unde s-au întors cu medalii de bronz și de argint.

Uimitoarele invenții și cercetări le-au adus altor 3 elevi premiul trei la o competiție desfășurată la Târgu Ocna.

Sebastian și-a propus să cucerească juriul cu proiectul său care ne-a adus cu un pas mai aproape de planeta Venus. 

O altă realizare a tinerilor constănțeni a constat în inventarea unei aplicații de mobil destinată protejării mediului înconjurător. Inovația pe care o aduce această aplicație este faptul că utilizatorii sunt invitați să acceseze jocuri interactive unde pot acumula puncte virtuale pe care le investesc ulterior în activități de ecologizare desfășurate în lumea reală de voluntari sau asociații.

Succesul elevilor Colegiului Mircea cel Bătrân a fost îndeaproape observat de reprezentanții unor întreprinderi, care și-au arătat intenția de a-i sprijini cu burse, pentru ca mai apoi să colaboreze la diverse proiecte. 

Comenteaza aceasta stire

Elevi constănțeni, medaliați în China și Thailanda!
De Cristina Puşcaşu 1 decembrie 2017

Ne reprezintă cu mândrie țara la concursurile internationale și ne fac cinste cu invenții care mai de care mai uimitoare peste hotare. Vorbim despre elevii Colegiului Național “Mircea cel Bătrân”, care s-au întors de curând din Thailanda unde au reprezentat cu brio România la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică. Și n-au venit cu mâna goală, ci cu medalii.

CONSTANȚA. Mesaj pentru România prin intermediul unor flashmob-uri!
De Cristina Puşcaşu 28 noiembrie 2017

Lecție de solidaritate din partea elevilor constănțeni în prag de 1 Decembrie. Peste 1000 de copii de toate vârstele s-au mobilizat astăzi și au transmis un mesaj pentru România prin intermediul unor flashmob-uri.

Doi elevi CONSTĂNȚENI au obținut punctaj maxim la bacalaureatul american - aceștia s-au pregătit doar o săptămână pentru fiecare disciplină!
De Neptun TV 24 noiembrie 2017

Radu și Sorina, elevi olimpici în sistemul românesc, au dominat clasamentele la bacalaureatul american - testul SAT, cu doar o săptămână de pregătire.

CONSTANȚA. Catalogul virtual, în 'probe' la un liceu din municipiu! Părinții vor primi notele și absențele în timp real
De Cristina Puşcaşu 20 noiembrie 2017

Zilele în care elevii își permiteau să lipsească de la ore sau să ascundă nota proasta de la test, vor deveni în curând o amintire. În toată această ecuație părinții sunt cei mai câștigați. Totul datorită catalogului virtual care încet-încet își face simțită prezența în școlile românești. Acest sistem electronic afișează ce note a luat copilul, dacă a absentat sau a fost implicat în vreun incident.

Inaugurare cu fast la Universitatea Ovidius - primul laborator româno-turc de cercetări matematice de la malul mării!
De Cristina Puşcaşu 16 noiembrie 2017

Universitatea Ovidius este de astăzi mai bogată cu 3 spații de studiu româno-turce: o bibliotecă virtuală, un laborator de cercetări matematice, precum și Catedra de istorie turcă și tătară. Încă o dată, se dovedește astfel buna conviețuire interetnică în Dobrogea.