vineri, 22 iunie 2018

Elevi constănțeni, medaliați în China și Thailanda!

Ne reprezintă cu mândrie ţara la concursurile internationale şi ne fac cinste cu invenţii care mai de care mai uimitoare peste hotare. Vorbim despre elevii Colegiului Naţional “Mircea cel Bătrân”, care s-au întors de curând din Thailanda unde au reprezentat cu brio România la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică. Şi n-au venit cu mâna goală, ci cu medalii.

De Cristina Puşcaşu 18:45, 1 decembrie 2017 67 vizite Invatamant

Când vorbim despre olimpiade internationale și saloane de inventică ne ducem cu gândul la elevii constănțeni care ne-au obișnuit cu prezența la astfel de competiții.

Cei 18 elevi ai Colegiului Național “Mircea cel Bătrân” au performat de curând la olimpiadele de astronomie și astrofizică din China și Thailanda de unde s-au întors cu medalii de bronz și de argint.

Uimitoarele invenții și cercetări le-au adus altor 3 elevi premiul trei la o competiție desfășurată la Târgu Ocna.

Sebastian și-a propus să cucerească juriul cu proiectul său care ne-a adus cu un pas mai aproape de planeta Venus. 

O altă realizare a tinerilor constănțeni a constat în inventarea unei aplicații de mobil destinată protejării mediului înconjurător. Inovația pe care o aduce această aplicație este faptul că utilizatorii sunt invitați să acceseze jocuri interactive unde pot acumula puncte virtuale pe care le investesc ulterior în activități de ecologizare desfășurate în lumea reală de voluntari sau asociații.

Succesul elevilor Colegiului Mircea cel Bătrân a fost îndeaproape observat de reprezentanții unor întreprinderi, care și-au arătat intenția de a-i sprijini cu burse, pentru ca mai apoi să colaboreze la diverse proiecte. 

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Diana Pavlov, eleva care a luat 10 la Evaluarea Națională fără să fi făcut meditații: 'Am învățat zilnic'!
De Neptun TV 21 iunie 2018

O elevă din Constanța a reușit să obțină note maxime la Evaluarea Națională fără să fi făcut lecții în particular. Ea mai are un frate geamăn, David, care excelează la handbal.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2018. Un liceu din Constanța, în top 10 al celor mai bune licee din România
De Neptun TV 20 iunie 2018

Rezultatul acestui examen contează în procent de 80% pentru înscrierea la liceu.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018 publicate pe EDU.ro. Contestațiile la examenul de Evaluare Națională se pot depune până la ora 19:00!
De Neptun TV 19 iunie 2018

Primele rezultate la examenul de EVALUARE NAȚIONALĂ 2018 au fost afisate pe site-ul Evaluare.edu.ro.

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2018, afișate pe portalul Edu.ro. Cum poți depune contestație la NOTE CAPACITATE 2018 și când sunt publicate rezultatele finale la EVALUARE
De Mediafax 17 iunie 2018

Primele rezultate la EVALUAREA NAȚIONALĂ 2018 vor fi afișate marți, 19 iunie, iar în aceeași zi, între orele 14.00 - 19.00, se vor putea depune contestațiile. După soluționarea contestațiilor, notele finale vor fi făcute publice pe data de 23 iunie.

Evaluare Națională 2018: Absolvenții clasei a VIII-a susțin proba la limba maternă
De Neptun TV 14 iunie 2018

Peste 150.000 de elevi care au terminat clasa a VIII-a susțin, joi, 14 iunie, examenul la limba maternă, în cadrul Evaluarii Naționale. Rezultatele finale vor fi afișate pe 23 iunie. Elevii vor primi subiectele la ora 09:00, iar examenul va dura două ore.

EVALUARE NAȚIONALĂ MATEMATICĂ 2018: Proba la matematică. Programul complet
De Neptun TV 13 iunie 2018

Primele rezultate ale evaluarii nationale vor fi afișate pe 23 iunie, iar în aceeași zi, între orele 14.00 - 19.00, se vor putea depune contestațiile. După soluționarea contestațiilor, notele finale vor fi făcute publice pe data de 23 iunie.

Astăzi este Ziua Învățătorului: Elevii vor merge la școală, însă nu vor face cursuri
De Neptun TV 5 iunie 2018

Ziua Învățătorului este sărbătorită în fiecare an pe 5 iunie. Data de 5 iunie reprezintă și ziua nașterii lui Gheorghe Lazăr, cel considerat fondatorul învățământului românesc.

Încep înscrierile la Evaluarea Națională!
De Neptun TV 31 mai 2018

Cursurile elevilor de clasa a VIII-a se finalizează pe 8 iunie, urmând ca pe 11 iunie să aibă loc proba scrisă la limba și literatura română din cadrul Evaluării Naționale.