joi, 20 septembrie 2018

Elevi constănțeni, medaliați în China și Thailanda!

Ne reprezintă cu mândrie ţara la concursurile internationale şi ne fac cinste cu invenţii care mai de care mai uimitoare peste hotare. Vorbim despre elevii Colegiului Naţional “Mircea cel Bătrân”, care s-au întors de curând din Thailanda unde au reprezentat cu brio România la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică. Şi n-au venit cu mâna goală, ci cu medalii.

De Cristina Puşcaşu 18:45, 1 decembrie 2017 76 vizite Invatamant

Când vorbim despre olimpiade internationale și saloane de inventică ne ducem cu gândul la elevii constănțeni care ne-au obișnuit cu prezența la astfel de competiții.

Cei 18 elevi ai Colegiului Național “Mircea cel Bătrân” au performat de curând la olimpiadele de astronomie și astrofizică din China și Thailanda de unde s-au întors cu medalii de bronz și de argint.

Uimitoarele invenții și cercetări le-au adus altor 3 elevi premiul trei la o competiție desfășurată la Târgu Ocna.

Sebastian și-a propus să cucerească juriul cu proiectul său care ne-a adus cu un pas mai aproape de planeta Venus. 

O altă realizare a tinerilor constănțeni a constat în inventarea unei aplicații de mobil destinată protejării mediului înconjurător. Inovația pe care o aduce această aplicație este faptul că utilizatorii sunt invitați să acceseze jocuri interactive unde pot acumula puncte virtuale pe care le investesc ulterior în activități de ecologizare desfășurate în lumea reală de voluntari sau asociații.

Succesul elevilor Colegiului Mircea cel Bătrân a fost îndeaproape observat de reprezentanții unor întreprinderi, care și-au arătat intenția de a-i sprijini cu burse, pentru ca mai apoi să colaboreze la diverse proiecte. 

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. 14 cabinete medicale școlare de stomatologie vor fi renovate! GALERIE FOTO
De Neptun TV 17 septembrie 2018

Peste două luni, elevii vor avea la dispoziție servicii de îngrijire a danturii, cu ajutorul unor aparaturi medicale noi.

Greșeli în manualele de matematică și română. Asociația Părinților: Să-și asume Editura erorile!
De Neptun TV 12 septembrie 2018

Mai multe greșeli au fost depistate în manualul de Limba Română pentru elevii din clasa a VI-a, dar și în manualul de Matematică și Explorarea Mediului pentru elevii din clasa I-a. MEN susține că inițial cel din urmă manuscris avea mai multe erori, care au fost corectate de redactori.

Schimbările din programa școlară! Daniel Funeriu: Sunt prea puține conținuturi, nu prea multe
De Mediafax 12 septembrie 2018

Conținutul multora dintre materiile predate în sistemul de învățământ românesc a rămas constant, potrivit fostului ministru al Educației, Daniel Funeriu, care declară că esența livrării mesajului de calitate e profesorul și că, în opinia sa, sunt prea puține conținuturi, nu prea multe.

Peste 7.000 de polițiști vor acționa în zona unităților de învățământ, cu ocazia deschiderii noului an școlar
De Neptun TV 9 septembrie 2018

Majoritatea faptelor sesizate în anul școlar trecut (91%) au avut loc în incinta unităților de învățământ, restul petrecându-se în zona adiacentă acestora, se mai arată în comunicat. Faptele sesizate prezintă cu precădere un pericol social redus, trei sferturi dintre acestea reprezentând furturi și loviri sau alte violențe, siguranța copiilor nefiind afectată în mod grav, menționează Poliția Română.

CONSTANȚA, Olimpici promovați pe panouri publicitare: 'Ne mândrim cu ei și vrem să-i facem cunoscuți'
De Neptun TV 27 august 2018

Trei elevi medaliați la olimpiade internaționale sunt promovați pe panouri publicitare amplasate pe două bulevarde din municipiul Constanța. Instituția de învățământ încearcă să scoată în evidență valorile care cresc și se formează pe băncile școlii.