marţi, 11 decembrie 2018

Elevi constănțeni, medaliați în China și Thailanda!

Ne reprezintă cu mândrie ţara la concursurile internationale şi ne fac cinste cu invenţii care mai de care mai uimitoare peste hotare. Vorbim despre elevii Colegiului Naţional “Mircea cel Bătrân”, care s-au întors de curând din Thailanda unde au reprezentat cu brio România la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică. Şi n-au venit cu mâna goală, ci cu medalii.

De Cristina Puşcaşu 18:45, 1 decembrie 2017 77 vizite Invatamant

Când vorbim despre olimpiade internationale și saloane de inventică ne ducem cu gândul la elevii constănțeni care ne-au obișnuit cu prezența la astfel de competiții.

Cei 18 elevi ai Colegiului Național “Mircea cel Bătrân” au performat de curând la olimpiadele de astronomie și astrofizică din China și Thailanda de unde s-au întors cu medalii de bronz și de argint.

Uimitoarele invenții și cercetări le-au adus altor 3 elevi premiul trei la o competiție desfășurată la Târgu Ocna.

Sebastian și-a propus să cucerească juriul cu proiectul său care ne-a adus cu un pas mai aproape de planeta Venus. 

O altă realizare a tinerilor constănțeni a constat în inventarea unei aplicații de mobil destinată protejării mediului înconjurător. Inovația pe care o aduce această aplicație este faptul că utilizatorii sunt invitați să acceseze jocuri interactive unde pot acumula puncte virtuale pe care le investesc ulterior în activități de ecologizare desfășurate în lumea reală de voluntari sau asociații.

Succesul elevilor Colegiului Mircea cel Bătrân a fost îndeaproape observat de reprezentanții unor întreprinderi, care și-au arătat intenția de a-i sprijini cu burse, pentru ca mai apoi să colaboreze la diverse proiecte. 

Comenteaza aceasta stire

Minivacanța de 1 Decembrie 2018 pentru elevi. Câte zile vor fi liberi
De Neptun TV 27 noiembrie 2018

Elevii nu vor merge la școală vineri, în 30 noiembrie, zi de sărbătoare legală – Sfântul Andrei.