marţi, 25 septembrie 2018

Elevii de 10 ai Constanței! Doi tineri au obținut nota maximă la examenul de Bacalaureat!

Elevii de 10 ai Constanței! Doi tineri au obținut nota maximă la examenul de Bacalaureat!

Un număr de 5.094 de candidați s-au înscris pentru a susține probele scrise în cele 14 centre de examen desemnate de Inspectoratul Școlar Județean Constanța.

Rezultatele sunt făcute publice AICI.

În județul Constanța, doi elevi de la Liceul Internațional de Informatică au obținut media 10 la examenul de Bacalaureat. Este vorba despre Culea Horia - Claudiu și Milcu Ana- Maria.

Constanța se menține de ani de zile în a doua jumătate a topului național privind promovabilitatea la Bacalaureat, cu un procent de sub 50%. 

Ana Maria Milcu este din Constanța.A ales acest liceu pentru că, spune ea, instituțiile de învățământ de stat nu i-au oferit ceea ce dorea ea: mai multe ore de pregătire la matematică pentru olimpiadă, cu profesori foarte buni. Nu a stat pe gânduri și a acceptat oferta liceului privat. Nu a regretat,. Treptat, a descoperit că sunt profesori implicați și la celelalte materii.

„Nu am avut nevoie de meditații. Trebuie doar să vrei să înveți“, spune eleva de 10.

Peste două săptămâni, va fi în fața unui alt examen: la Politehnică București, urmând să se specializeze în domeniul ingineriei informatice.

Horia Culea, cel de-al doilea elev de 10, este din Călărași. Timp de patru ani a stat la internatul liceului, dar nu regretă. Rezultatele foarte bune la învățătură au culminat cu nota maximă la examenul de Bacalaureat. A ajuns la acest liceu după ce, în casa a VIII-a a participat la un concurs de matematică organizat de Fundația „Lumina“ din care face parte și liceul și a câștigat o tabără la unitatea de învățământ din Constanța.

Atunci, directorul unității școlare le-a spus că vor primi o bursă integrală cei care se vor califica în anul respectiv pentru olimpiada națională de matematică-fizică. Horia era și el printre premianți. Cu toate acestea, când a aplicat pentru licee, a optat pentru „Sfântul Sava“ din București, care era cel mai bun liceu din țară, însă s-a întors către Constanța pentru că a fost tentat de oferta primită.

Horia își va continua studiile universitare la Delft University of Technology, din Olanda, specializarea „Computer science and Engineering“.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. 14 cabinete medicale școlare de stomatologie vor fi renovate! GALERIE FOTO
De Neptun TV 17 septembrie 2018

Peste două luni, elevii vor avea la dispoziție servicii de îngrijire a danturii, cu ajutorul unor aparaturi medicale noi.

Greșeli în manualele de matematică și română. Asociația Părinților: Să-și asume Editura erorile!
De Neptun TV 12 septembrie 2018

Mai multe greșeli au fost depistate în manualul de Limba Română pentru elevii din clasa a VI-a, dar și în manualul de Matematică și Explorarea Mediului pentru elevii din clasa I-a. MEN susține că inițial cel din urmă manuscris avea mai multe erori, care au fost corectate de redactori.

Schimbările din programa școlară! Daniel Funeriu: Sunt prea puține conținuturi, nu prea multe
De Mediafax 12 septembrie 2018

Conținutul multora dintre materiile predate în sistemul de învățământ românesc a rămas constant, potrivit fostului ministru al Educației, Daniel Funeriu, care declară că esența livrării mesajului de calitate e profesorul și că, în opinia sa, sunt prea puține conținuturi, nu prea multe.

Peste 7.000 de polițiști vor acționa în zona unităților de învățământ, cu ocazia deschiderii noului an școlar
De Neptun TV 9 septembrie 2018

Majoritatea faptelor sesizate în anul școlar trecut (91%) au avut loc în incinta unităților de învățământ, restul petrecându-se în zona adiacentă acestora, se mai arată în comunicat. Faptele sesizate prezintă cu precădere un pericol social redus, trei sferturi dintre acestea reprezentând furturi și loviri sau alte violențe, siguranța copiilor nefiind afectată în mod grav, menționează Poliția Română.

CONSTANȚA, Olimpici promovați pe panouri publicitare: 'Ne mândrim cu ei și vrem să-i facem cunoscuți'
De Neptun TV 27 august 2018

Trei elevi medaliați la olimpiade internaționale sunt promovați pe panouri publicitare amplasate pe două bulevarde din municipiul Constanța. Instituția de învățământ încearcă să scoată în evidență valorile care cresc și se formează pe băncile școlii.