luni, 23 iulie 2018

Elevii de 10 ai Constanței! Doi tineri au obținut nota maximă la examenul de Bacalaureat!

Elevii de 10 ai Constanței! Doi tineri au obținut nota maximă la examenul de Bacalaureat!

Un număr de 5.094 de candidați s-au înscris pentru a susține probele scrise în cele 14 centre de examen desemnate de Inspectoratul Școlar Județean Constanța.

Rezultatele sunt făcute publice AICI.

În județul Constanța, doi elevi de la Liceul Internațional de Informatică au obținut media 10 la examenul de Bacalaureat. Este vorba despre Culea Horia - Claudiu și Milcu Ana- Maria.

Constanța se menține de ani de zile în a doua jumătate a topului național privind promovabilitatea la Bacalaureat, cu un procent de sub 50%. 

Ana Maria Milcu este din Constanța.A ales acest liceu pentru că, spune ea, instituțiile de învățământ de stat nu i-au oferit ceea ce dorea ea: mai multe ore de pregătire la matematică pentru olimpiadă, cu profesori foarte buni. Nu a stat pe gânduri și a acceptat oferta liceului privat. Nu a regretat,. Treptat, a descoperit că sunt profesori implicați și la celelalte materii.

„Nu am avut nevoie de meditații. Trebuie doar să vrei să înveți“, spune eleva de 10.

Peste două săptămâni, va fi în fața unui alt examen: la Politehnică București, urmând să se specializeze în domeniul ingineriei informatice.

Horia Culea, cel de-al doilea elev de 10, este din Călărași. Timp de patru ani a stat la internatul liceului, dar nu regretă. Rezultatele foarte bune la învățătură au culminat cu nota maximă la examenul de Bacalaureat. A ajuns la acest liceu după ce, în casa a VIII-a a participat la un concurs de matematică organizat de Fundația „Lumina“ din care face parte și liceul și a câștigat o tabără la unitatea de învățământ din Constanța.

Atunci, directorul unității școlare le-a spus că vor primi o bursă integrală cei care se vor califica în anul respectiv pentru olimpiada națională de matematică-fizică. Horia era și el printre premianți. Cu toate acestea, când a aplicat pentru licee, a optat pentru „Sfântul Sava“ din București, care era cel mai bun liceu din țară, însă s-a întors către Constanța pentru că a fost tentat de oferta primită.

Horia își va continua studiile universitare la Delft University of Technology, din Olanda, specializarea „Computer science and Engineering“.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

Rezultate Titularizare 2018. S-au afișat notele obținute de profesori la examen!
De Neptun TV 17 iulie 2018

Contestațiile se depun la sediile inspectoratelor școlare județene pe 17 iulie și 18 iulie.

Absolvenții promoției 2018 au 60 de zile de la absolvire pentru a se înregistra în evidențele ANOFM pentru integrarea pe piața muncii
De Mediafax 11 iulie 2018

Potrivit unui comunicat al ANOFM, înregistrarea ca persoană în căutarea unui loc de muncă este o etapă prealabilă și obligatorie în vederea obținerii facilităților acordate potrivit Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă.

REZULTATE FINALE BAC 2018 | O elevă care a depus contestație la toate probele scrise de la Bac a obținut media zece
De Mediafax 9 iulie 2018

Miriam Dobre a declarat, luni, că a terminat liceul la specializarea Matematică – Informatică și că nu i-a venit să creadă că a obținut media 10 la Bac.

Elevii de 10 ai Constanței! Doi tineri au obținut nota maximă la examenul de Bacalaureat!
De Neptun TV 4 iulie 2018

Constanța se menține de ani de zile în a doua jumătate a topului național privind promovabilitatea la Bacalaureat, cu un procent de sub 50%.

BACALAUREAT 2018. S-au afișat notele la examenul de Bacalaureat - până la ce oră se depun contestațiile!
De Neptun TV 4 iulie 2018

Cei peste 136.000 de elevi care s-au înscris pentru examenul de bacalaureat vor afla astăzi primele rezultate, urmând ca tot miercuri, între orele 12:00 și 16:00, să poată depune, dacă e cazul, contestații.

CONSTANȚA. Mii de elevi au susținut astăzi proba obligatorie a profilului la examenul de Bacalaureat: 'Au fost probleme de olimpiadă la matematică'
De Neptun TV 27 iunie 2018

La porțile Liceului Teoretic Ovidius, pe elevi îi așteptau părinții, prietenii, dar și profesorii care i-au meditat și care au avut emoții la fel de mari

Elevii clasei a XII-a susțin prima probă la BAC, cea de Limba și Literatura Română
De Neptun TV 25 iunie 2018

Elevii vor afla primele REZULTATE ale examenului de BACALAUREAT în 4 iulie 2018, iar rezultatele finale vor fi afișate în data de 9 iulie.

Au fost publicate rezultatele finale la Evaluarea Națională! Când încep înscrierile pentru admiterea la liceu! CALENDAR Admitere 2018
De Neptun TV 23 iunie 2018

Rezultatele finale la Evaluarea Națională au fost afișate, sâmbătă după amiaza, la centrele de examen și pe evaluare.edu.ro. Aproape 24.000 de elevi au depus contestații, dintre care peste 3.000 au fost înregistrate în Capitală.