duminică, 21 aprilie 2019

Elevii de 10 ai Constanței! Doi tineri au obținut nota maximă la examenul de Bacalaureat!

Elevii de 10 ai Constanței! Doi tineri au obținut nota maximă la examenul de Bacalaureat!

Un număr de 5.094 de candidați s-au înscris pentru a susține probele scrise în cele 14 centre de examen desemnate de Inspectoratul Școlar Județean Constanța.

Rezultatele sunt făcute publice AICI.

În județul Constanța, doi elevi de la Liceul Internațional de Informatică au obținut media 10 la examenul de Bacalaureat. Este vorba despre Culea Horia - Claudiu și Milcu Ana- Maria.

Constanța se menține de ani de zile în a doua jumătate a topului național privind promovabilitatea la Bacalaureat, cu un procent de sub 50%. 

Ana Maria Milcu este din Constanța.A ales acest liceu pentru că, spune ea, instituțiile de învățământ de stat nu i-au oferit ceea ce dorea ea: mai multe ore de pregătire la matematică pentru olimpiadă, cu profesori foarte buni. Nu a stat pe gânduri și a acceptat oferta liceului privat. Nu a regretat,. Treptat, a descoperit că sunt profesori implicați și la celelalte materii.

„Nu am avut nevoie de meditații. Trebuie doar să vrei să înveți“, spune eleva de 10.

Peste două săptămâni, va fi în fața unui alt examen: la Politehnică București, urmând să se specializeze în domeniul ingineriei informatice.

Horia Culea, cel de-al doilea elev de 10, este din Călărași. Timp de patru ani a stat la internatul liceului, dar nu regretă. Rezultatele foarte bune la învățătură au culminat cu nota maximă la examenul de Bacalaureat. A ajuns la acest liceu după ce, în casa a VIII-a a participat la un concurs de matematică organizat de Fundația „Lumina“ din care face parte și liceul și a câștigat o tabără la unitatea de învățământ din Constanța.

Atunci, directorul unității școlare le-a spus că vor primi o bursă integrală cei care se vor califica în anul respectiv pentru olimpiada națională de matematică-fizică. Horia era și el printre premianți. Cu toate acestea, când a aplicat pentru licee, a optat pentru „Sfântul Sava“ din București, care era cel mai bun liceu din țară, însă s-a întors către Constanța pentru că a fost tentat de oferta primită.

Horia își va continua studiile universitare la Delft University of Technology, din Olanda, specializarea „Computer science and Engineering“.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

Admiterea la școlile de poliție nu se organizează anul acesta. Motivul invocat de autorități
De Neptun TV 3 aprilie 2019

În anul calendaristic curent nu va exista posibilitatea tehnică pentru a mai putea fi organizată o nouă sesiune de admitere, anunță MAI.

Începe a doua etapă de înscriere în învățământul primar pentru anul școlar 2019 - 2020
De Neptun TV 2 aprilie 2019

În prima etapă de înscriere în învățământul primar au fost depuse la nivel național 150.084 de cereri.

Dezastru național la simularea de la Bacalaureat! Rata de promovare de 36,88%!
De Neptun TV 30 martie 2019

Rezultatele de la simularea de la Bacalaureat, organizată de Ministerul Educației Naționale în perioada 11-13 martie, arată o rată cumulată de promovare, la clasele XI-XII, de 36,88%, în creștere cu 0,36% față de anul trecut, când a fost de 36,52%.

REZULTATE SIMULARE BAC 2019, anunțate astăzi. Notele obținute la simularea examenului de Bacalaureat nu se contestă
De Mediafax 29 martie 2019

Notele obținute nu se contestă și pot fi trecute în catalog în baza unei cereri scrise, depusă de elevi sau de părinții acestora.

Neptun TV, gazdă pentru 'Școala altfel'! Copiii au pășit în redacție și au învățat cum se realizează știrile!
De Neptun TV 26 martie 2019

Neptun TV a fost, astăzi, gazdă pentru “Școala Altfel”. Elevi de la Școala nr 39 din Constanța au învațat cum se realizează știrile - și chiar au încercat să le facă.