luni, 24 septembrie 2018

Elevul trimis de profesori acasă, din cauza părului lung, s-a întors azi la școală netuns: 'Nu mai trăim în comunism!'

Elevul trimis de profesori acasă, din cauza părului lung, s-a întors azi la școală netuns: 'Nu mai trăim în comunism!'

Tudor Helgiu - elevul de clasa a X-a trimis, ieri, de profesori, să se tundă - s-a întors astăzi la ore netuns. ”Regula nu are niciun rost, nu mai suntem pe vremea comunismului, când băieții erau obligați să se tundă”, a spus acesta.

Elev la Liceul Greco-Catolic „Inochentie Micu” Cluj-Napoca, Tudor Helgiu a declarat, astăzi, la intrarea la Liceul Greco-Catolic „Inochentie Micu” că părinții săi îl susțin în totalitate și că nici lor nu li se pare normal ca un elev să fie judecat după lungimea părului.

Această regulă nu are niciun rost, nu mai suntem pe vremea comunismului, când băieții erau obligați să se tundă, pentru că erau păduchi și alte probleme. Acum, cine vrea să aibă părul lung, se spală pe cap de câteva ori pe săptămână. Mi-am crescut părul doi ani, în această perioadă nu m-am tuns și chiar nu am vrut să mă tund. Nu mi se pare normal ca în 2017 să te judece profesorii după cum arăți, că ai părul lung sau nu te bărbierești și să te trateze altfel. Părinții mei mă susțin în totalitate, nu li se pare nici lor o chestie normală. Au trăit în comunism și nu vor ca și noi să experimentăm măcar o parte din comunism. Mesajul meu este < Nu contează cât de lung am părul, important e cât de mult gândesc>>”, a spus Helgiu.

Acesta a povestit că a fost marți la școală la prima oră și când a ieșit în pauză diriginta l-a întrebat dacă s-a tuns, după care l-a invitat la director.

Eu l-am întrebat dacă nu putem schimba cumva regula asta, iar apoi la ora de chimie a venit directorul și m-a scos pe mine și pe alți colegi care nu erau tunși și bărbieriți în curte. Eram 20 – 25 de elevi din școală și nimănui nu i s-a părut normal ce se întâmplă”, a mai spus elevul.

Directorul liceului, Petrică Daniel Tintelecan, a declarat, miercuri, la rândul său, că elevii care nu s-au tuns și nu s-au bărbierit vor fi lăsați totuși la ore, dar se va lua legătura cu părinții lor, pentru a participa la discuții despre această problemă.

Regulamentul școlar, aprobat în Consiliul de Administrație, prevede pentru băieți <>. Elevii știau de acest regulament, în sensul că, înainte să fie avizat și aprobat, la elaborarea lui a participat toată comisia de elaborare a regulamentelor școlare și de revizuire a lor, aceasta având caracter temporar. Am stabilit membrii comisiei, avem reprezentanții părinților și ai elevilor, și de săptămâna viitoare vom demara revizuirea regulamentului, iar dacă ei vor hotărî să fie păr până la umeri, de 20 de cm, eu nu am nimic împotrivă, nici cu părul, nici cu barba, doar că ele trebuie precizate în regulament”, a spus Tintelecan.

Mai mulți elevi de clasele a 11-a și a 12- de la Liceul Greco-Catolic ”Inochentie Micu” Cluj-Napoca au fost scoși, marți, din clasă și din școală de către director, pe motiv că aveau părul lung sau barbă. Ei au fost trimiși să se tundă sau să se bărbierească.

Astăzi eram la ora de chimie, stăteam liniștit și îmi vedeam de treaba mea, deodată intră marele Dom’ Director la mine în clasă. Din cauza părului meu am fost scos de la oră, ajungând în curte mă aflu alături de încă 20-25 de elevi din școală (băieți) cu păr lung sau barbă așteptând să fim scoși din școală. Da, ați citit bine, pentru că avem părul lung sau barbă am fost scoși din perimetrul liceului. Mă bucur că trăiesc într-o comunitate unde se promovează creativitatea și libera exprimare. (…) Singurul lucru pe care pot să îl spun e că mă bucur că am ajuns în secolul XXI unde capacitatea ta psihică este determinată după cum te îmbraci, respectiv cum arăți”, a scris, pe o rețea de socializare, Tudor Helgiu, elev al Liceului Greco-Catolic ”Inochentie Micu” Cluj-Napoca.

Directorul Liceului Liceului Greco-Catolic ”Inochentie Micu” Cluj-Napoca, Petrică Daniel Tintelecan, a declarat, pentru agenția Mediafax, că elevilor li s-a cerut să respecte regulamentul școlar în ceea ce privește ținuta capilară

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. 14 cabinete medicale școlare de stomatologie vor fi renovate! GALERIE FOTO
De Neptun TV 17 septembrie 2018

Peste două luni, elevii vor avea la dispoziție servicii de îngrijire a danturii, cu ajutorul unor aparaturi medicale noi.

Greșeli în manualele de matematică și română. Asociația Părinților: Să-și asume Editura erorile!
De Neptun TV 12 septembrie 2018

Mai multe greșeli au fost depistate în manualul de Limba Română pentru elevii din clasa a VI-a, dar și în manualul de Matematică și Explorarea Mediului pentru elevii din clasa I-a. MEN susține că inițial cel din urmă manuscris avea mai multe erori, care au fost corectate de redactori.

Schimbările din programa școlară! Daniel Funeriu: Sunt prea puține conținuturi, nu prea multe
De Mediafax 12 septembrie 2018

Conținutul multora dintre materiile predate în sistemul de învățământ românesc a rămas constant, potrivit fostului ministru al Educației, Daniel Funeriu, care declară că esența livrării mesajului de calitate e profesorul și că, în opinia sa, sunt prea puține conținuturi, nu prea multe.

Peste 7.000 de polițiști vor acționa în zona unităților de învățământ, cu ocazia deschiderii noului an școlar
De Neptun TV 9 septembrie 2018

Majoritatea faptelor sesizate în anul școlar trecut (91%) au avut loc în incinta unităților de învățământ, restul petrecându-se în zona adiacentă acestora, se mai arată în comunicat. Faptele sesizate prezintă cu precădere un pericol social redus, trei sferturi dintre acestea reprezentând furturi și loviri sau alte violențe, siguranța copiilor nefiind afectată în mod grav, menționează Poliția Română.

CONSTANȚA, Olimpici promovați pe panouri publicitare: 'Ne mândrim cu ei și vrem să-i facem cunoscuți'
De Neptun TV 27 august 2018

Trei elevi medaliați la olimpiade internaționale sunt promovați pe panouri publicitare amplasate pe două bulevarde din municipiul Constanța. Instituția de învățământ încearcă să scoată în evidență valorile care cresc și se formează pe băncile școlii.