sîmbătă, 24 februarie 2018

Elevul trimis de profesori acasă, din cauza părului lung, s-a întors azi la școală netuns: 'Nu mai trăim în comunism!'

Elevul trimis de profesori acasă, din cauza părului lung, s-a întors azi la școală netuns: 'Nu mai trăim în comunism!'

Tudor Helgiu - elevul de clasa a X-a trimis, ieri, de profesori, să se tundă - s-a întors astăzi la ore netuns. ”Regula nu are niciun rost, nu mai suntem pe vremea comunismului, când băieții erau obligați să se tundă”, a spus acesta.

Elev la Liceul Greco-Catolic „Inochentie Micu” Cluj-Napoca, Tudor Helgiu a declarat, astăzi, la intrarea la Liceul Greco-Catolic „Inochentie Micu” că părinții săi îl susțin în totalitate și că nici lor nu li se pare normal ca un elev să fie judecat după lungimea părului.

Această regulă nu are niciun rost, nu mai suntem pe vremea comunismului, când băieții erau obligați să se tundă, pentru că erau păduchi și alte probleme. Acum, cine vrea să aibă părul lung, se spală pe cap de câteva ori pe săptămână. Mi-am crescut părul doi ani, în această perioadă nu m-am tuns și chiar nu am vrut să mă tund. Nu mi se pare normal ca în 2017 să te judece profesorii după cum arăți, că ai părul lung sau nu te bărbierești și să te trateze altfel. Părinții mei mă susțin în totalitate, nu li se pare nici lor o chestie normală. Au trăit în comunism și nu vor ca și noi să experimentăm măcar o parte din comunism. Mesajul meu este < Nu contează cât de lung am părul, important e cât de mult gândesc>>”, a spus Helgiu.

Acesta a povestit că a fost marți la școală la prima oră și când a ieșit în pauză diriginta l-a întrebat dacă s-a tuns, după care l-a invitat la director.

Eu l-am întrebat dacă nu putem schimba cumva regula asta, iar apoi la ora de chimie a venit directorul și m-a scos pe mine și pe alți colegi care nu erau tunși și bărbieriți în curte. Eram 20 – 25 de elevi din școală și nimănui nu i s-a părut normal ce se întâmplă”, a mai spus elevul.

Directorul liceului, Petrică Daniel Tintelecan, a declarat, miercuri, la rândul său, că elevii care nu s-au tuns și nu s-au bărbierit vor fi lăsați totuși la ore, dar se va lua legătura cu părinții lor, pentru a participa la discuții despre această problemă.

Regulamentul școlar, aprobat în Consiliul de Administrație, prevede pentru băieți <>. Elevii știau de acest regulament, în sensul că, înainte să fie avizat și aprobat, la elaborarea lui a participat toată comisia de elaborare a regulamentelor școlare și de revizuire a lor, aceasta având caracter temporar. Am stabilit membrii comisiei, avem reprezentanții părinților și ai elevilor, și de săptămâna viitoare vom demara revizuirea regulamentului, iar dacă ei vor hotărî să fie păr până la umeri, de 20 de cm, eu nu am nimic împotrivă, nici cu părul, nici cu barba, doar că ele trebuie precizate în regulament”, a spus Tintelecan.

Mai mulți elevi de clasele a 11-a și a 12- de la Liceul Greco-Catolic ”Inochentie Micu” Cluj-Napoca au fost scoși, marți, din clasă și din școală de către director, pe motiv că aveau părul lung sau barbă. Ei au fost trimiși să se tundă sau să se bărbierească.

Astăzi eram la ora de chimie, stăteam liniștit și îmi vedeam de treaba mea, deodată intră marele Dom’ Director la mine în clasă. Din cauza părului meu am fost scos de la oră, ajungând în curte mă aflu alături de încă 20-25 de elevi din școală (băieți) cu păr lung sau barbă așteptând să fim scoși din școală. Da, ați citit bine, pentru că avem părul lung sau barbă am fost scoși din perimetrul liceului. Mă bucur că trăiesc într-o comunitate unde se promovează creativitatea și libera exprimare. (…) Singurul lucru pe care pot să îl spun e că mă bucur că am ajuns în secolul XXI unde capacitatea ta psihică este determinată după cum te îmbraci, respectiv cum arăți”, a scris, pe o rețea de socializare, Tudor Helgiu, elev al Liceului Greco-Catolic ”Inochentie Micu” Cluj-Napoca.

Directorul Liceului Liceului Greco-Catolic ”Inochentie Micu” Cluj-Napoca, Petrică Daniel Tintelecan, a declarat, pentru agenția Mediafax, că elevilor li s-a cerut să respecte regulamentul școlar în ceea ce privește ținuta capilară

Comenteaza aceasta stire

Eleva care s-a luptat cu sistemul din România a anunțat că pleacă din țară: 'Las în urmă o Românie dominată de ipocrizie și prostie care nu o să-mi lipsească'
De Neptun TV 12 februarie 2018

După ce a caracterizat-o public pe profesoara de matematică de „comportament dominant și cât se poate de ipocrit” sau i-a numit public pe unii profesori „incompetenți”, dar s-a luat și de colegi de clasă, devenind astfel un simbol al curajului, Anna Andronache a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că părinții ei au decis, pentru binele ei, să plece din țară.

BAC 2018! Primele probe ale bacalaureatului, competențele lingvistice și digitale, ar fi ilegale!
De Neptun TV 12 februarie 2018

Conform calendarului aprobat prin ordin de ministru, proba va continua în data de 13 februarie și va fi urmată de evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (14 - 15 februarie)

CONSTANȚA. 40 de zile de la moartea fondatorului Liceului Decebal, Nicolae Checiu - prima promoție care a absolvit aici și-a omagiat directorul!
De Roxana Glăvan 10 februarie 2018

Zi festivă pentru prima promoție a fostului Liceu 5, actualul Decebal din Constanța. Foștii absolvenți și cadre didactice i-au adus un omagiu primului director al unității de învățământ, Nicolae Checiu, cel care a pus piatra de temelie a liceului și care, recent, a trecut în neființă. Foștii boboci și colegi de catedră, acum specialiști în diverse domenii de activitate, au rememorat cu emoție întâmplările de pe băncile școlii, după mai bine de patru decenii de la absolvire.

Consultări formale la Ministerul Educației. Școala începe mai devreme în toamnă
De Roxana Glăvan 7 februarie 2018

Structura viitorului an școlar rămâne cum a fost gândită inițial. Reprezentanții Ministerului Educației nu au ținut cont de părerea părinților și elevilor.

Ziua internațională cititului a fost sărbătorită la Constanța
De Antonia Maer 1 februarie 2018

O carte este un dar pe care îl poți deschide iar și iar. Aceasta este povața pe care au învățat-o astăzi micuții de la clasa zero ai unei școli din Constanța. Cum ei sunt prea mici pentru a deprinde tainele care se ascund în cărțile magice de povești, colegii lor de la gimnaziu le-au tălmăcit semnele.

Continuă scandalul elevului bătut pe holurile școlii! Mama acestuia acuză încercarea de mușamalizare a cazului
De Antonia Maer 1 februarie 2018

Continuă scandalul în cazul elevului bătut de 3 femei în Școala Gimnazială nr 28. Mama băiatului a mers astăzi la Inspectoratul Școlar Județean și spune că se încearcă mușamalizarea cazului. În plus, femeia declară că fost sunată de rudele agresoarelor, care i-au spus că-i vor oferi o sumă de bani dacă își va retrage plângerea de la Poliție. Cele trei femei au fost plasate în arest la domiciliu.

Acuzații pe bandă rulantă după scandalul copilului agresat la școala nr. 28 Dan Barbilian din Constanța!
De Andreea Bajdechi 31 ianuarie 2018

Imagini scandaloase filmate într-o școală din Constanța. Un elev este bătut cu pumnii și picioarele de 3 femei chiar în interiorul instituției de învățământ. Acestea și-au făcut singure dreptate pentru că victima le-ar fi agresat copiii. De pumni nu au scăpat nici sora elevului și un coleg care au încercat să intervină. Cazul este cercetat de Poliție și de Inspectoratul Școlar.

Bacalaureat 2018 - ASTĂZI încep înscrierile pentru prima sesiune a examenului din acest an
De Neptun TV 29 ianuarie 2018

Prima sesiune a examenului național de Bacalaureat 2018 începe pe 12 februarie 2018, cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A).