vineri, 22 iunie 2018

Elevul trimis de profesori acasă, din cauza părului lung, s-a întors azi la școală netuns: 'Nu mai trăim în comunism!'

Elevul trimis de profesori acasă, din cauza părului lung, s-a întors azi la școală netuns: 'Nu mai trăim în comunism!'

Tudor Helgiu - elevul de clasa a X-a trimis, ieri, de profesori, să se tundă - s-a întors astăzi la ore netuns. ”Regula nu are niciun rost, nu mai suntem pe vremea comunismului, când băieții erau obligați să se tundă”, a spus acesta.

Elev la Liceul Greco-Catolic „Inochentie Micu” Cluj-Napoca, Tudor Helgiu a declarat, astăzi, la intrarea la Liceul Greco-Catolic „Inochentie Micu” că părinții săi îl susțin în totalitate și că nici lor nu li se pare normal ca un elev să fie judecat după lungimea părului.

Această regulă nu are niciun rost, nu mai suntem pe vremea comunismului, când băieții erau obligați să se tundă, pentru că erau păduchi și alte probleme. Acum, cine vrea să aibă părul lung, se spală pe cap de câteva ori pe săptămână. Mi-am crescut părul doi ani, în această perioadă nu m-am tuns și chiar nu am vrut să mă tund. Nu mi se pare normal ca în 2017 să te judece profesorii după cum arăți, că ai părul lung sau nu te bărbierești și să te trateze altfel. Părinții mei mă susțin în totalitate, nu li se pare nici lor o chestie normală. Au trăit în comunism și nu vor ca și noi să experimentăm măcar o parte din comunism. Mesajul meu este < Nu contează cât de lung am părul, important e cât de mult gândesc>>”, a spus Helgiu.

Acesta a povestit că a fost marți la școală la prima oră și când a ieșit în pauză diriginta l-a întrebat dacă s-a tuns, după care l-a invitat la director.

Eu l-am întrebat dacă nu putem schimba cumva regula asta, iar apoi la ora de chimie a venit directorul și m-a scos pe mine și pe alți colegi care nu erau tunși și bărbieriți în curte. Eram 20 – 25 de elevi din școală și nimănui nu i s-a părut normal ce se întâmplă”, a mai spus elevul.

Directorul liceului, Petrică Daniel Tintelecan, a declarat, miercuri, la rândul său, că elevii care nu s-au tuns și nu s-au bărbierit vor fi lăsați totuși la ore, dar se va lua legătura cu părinții lor, pentru a participa la discuții despre această problemă.

Regulamentul școlar, aprobat în Consiliul de Administrație, prevede pentru băieți <>. Elevii știau de acest regulament, în sensul că, înainte să fie avizat și aprobat, la elaborarea lui a participat toată comisia de elaborare a regulamentelor școlare și de revizuire a lor, aceasta având caracter temporar. Am stabilit membrii comisiei, avem reprezentanții părinților și ai elevilor, și de săptămâna viitoare vom demara revizuirea regulamentului, iar dacă ei vor hotărî să fie păr până la umeri, de 20 de cm, eu nu am nimic împotrivă, nici cu părul, nici cu barba, doar că ele trebuie precizate în regulament”, a spus Tintelecan.

Mai mulți elevi de clasele a 11-a și a 12- de la Liceul Greco-Catolic ”Inochentie Micu” Cluj-Napoca au fost scoși, marți, din clasă și din școală de către director, pe motiv că aveau părul lung sau barbă. Ei au fost trimiși să se tundă sau să se bărbierească.

Astăzi eram la ora de chimie, stăteam liniștit și îmi vedeam de treaba mea, deodată intră marele Dom’ Director la mine în clasă. Din cauza părului meu am fost scos de la oră, ajungând în curte mă aflu alături de încă 20-25 de elevi din școală (băieți) cu păr lung sau barbă așteptând să fim scoși din școală. Da, ați citit bine, pentru că avem părul lung sau barbă am fost scoși din perimetrul liceului. Mă bucur că trăiesc într-o comunitate unde se promovează creativitatea și libera exprimare. (…) Singurul lucru pe care pot să îl spun e că mă bucur că am ajuns în secolul XXI unde capacitatea ta psihică este determinată după cum te îmbraci, respectiv cum arăți”, a scris, pe o rețea de socializare, Tudor Helgiu, elev al Liceului Greco-Catolic ”Inochentie Micu” Cluj-Napoca.

Directorul Liceului Liceului Greco-Catolic ”Inochentie Micu” Cluj-Napoca, Petrică Daniel Tintelecan, a declarat, pentru agenția Mediafax, că elevilor li s-a cerut să respecte regulamentul școlar în ceea ce privește ținuta capilară

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Diana Pavlov, eleva care a luat 10 la Evaluarea Națională fără să fi făcut meditații: 'Am învățat zilnic'!
De Neptun TV 21 iunie 2018

O elevă din Constanța a reușit să obțină note maxime la Evaluarea Națională fără să fi făcut lecții în particular. Ea mai are un frate geamăn, David, care excelează la handbal.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2018. Un liceu din Constanța, în top 10 al celor mai bune licee din România
De Neptun TV 20 iunie 2018

Rezultatul acestui examen contează în procent de 80% pentru înscrierea la liceu.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018 publicate pe EDU.ro. Contestațiile la examenul de Evaluare Națională se pot depune până la ora 19:00!
De Neptun TV 19 iunie 2018

Primele rezultate la examenul de EVALUARE NAȚIONALĂ 2018 au fost afisate pe site-ul Evaluare.edu.ro.

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2018, afișate pe portalul Edu.ro. Cum poți depune contestație la NOTE CAPACITATE 2018 și când sunt publicate rezultatele finale la EVALUARE
De Mediafax 17 iunie 2018

Primele rezultate la EVALUAREA NAȚIONALĂ 2018 vor fi afișate marți, 19 iunie, iar în aceeași zi, între orele 14.00 - 19.00, se vor putea depune contestațiile. După soluționarea contestațiilor, notele finale vor fi făcute publice pe data de 23 iunie.

Evaluare Națională 2018: Absolvenții clasei a VIII-a susțin proba la limba maternă
De Neptun TV 14 iunie 2018

Peste 150.000 de elevi care au terminat clasa a VIII-a susțin, joi, 14 iunie, examenul la limba maternă, în cadrul Evaluarii Naționale. Rezultatele finale vor fi afișate pe 23 iunie. Elevii vor primi subiectele la ora 09:00, iar examenul va dura două ore.

EVALUARE NAȚIONALĂ MATEMATICĂ 2018: Proba la matematică. Programul complet
De Neptun TV 13 iunie 2018

Primele rezultate ale evaluarii nationale vor fi afișate pe 23 iunie, iar în aceeași zi, între orele 14.00 - 19.00, se vor putea depune contestațiile. După soluționarea contestațiilor, notele finale vor fi făcute publice pe data de 23 iunie.

Astăzi este Ziua Învățătorului: Elevii vor merge la școală, însă nu vor face cursuri
De Neptun TV 5 iunie 2018

Ziua Învățătorului este sărbătorită în fiecare an pe 5 iunie. Data de 5 iunie reprezintă și ziua nașterii lui Gheorghe Lazăr, cel considerat fondatorul învățământului românesc.

Încep înscrierile la Evaluarea Națională!
De Neptun TV 31 mai 2018

Cursurile elevilor de clasa a VIII-a se finalizează pe 8 iunie, urmând ca pe 11 iunie să aibă loc proba scrisă la limba și literatura română din cadrul Evaluării Naționale.