duminică, 25 august 2019

Emil Boc a fost audiat în dosarul în care Sorin Ovidiu Vîntu îi cere daune de un milion de euro - update

Emil Boc a fost audiat în dosarul în care Sorin Ovidiu Vîntu îi cere daune de un milion de euro - update

Premierul Emil Boc a fost audiat astăzi, la Tribunalul București în dosarul în care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu îi cere daune de un milion de euro. Vîntu a reclamat faptul că prim-ministrul ar fi spus despre el că pregătește o lovitură de stat, că s-ar fi aliat cu politicieni pentru a-l suspenda pe președintele țării și că este direct implicat în prăbușirea FNI. La ieșirea din sala de judecată Emil Boc a vorbit despre Vîntu folosind un termen lansat de Traian Băsescu pentru a-i caracteriza pe patronii trusturilor media din România.

"Cuvântul «mogul» este cel din Dicționarul explicativ al limbii române. Nu l-am impus eu în viața publică, acest termen de mogul îl cunoașteți cu toții, prin modul în care a influențat dezbaterea publică în ultimii ani nu poate spune că e un simplu cetățean" – a declarat Emil Boc, premierul României.

Premierul a mai spus că declarațiile sale se bazează și pe interceptările telefonice de la dosar în care Vîntu ar confirma practic implicarea sa pe scena politică. Șeful Guvernului a menționat la fiecare dintre întrebările adresate de avocații omului de afaceri, că declarațiile sale au fost date "în calitate de om politic”. Așa a explicat și afirmația în care preciza că Vîntu împiedică justiția să ajungă la el. Într-o intervenție la un post de televiziune central, omul de afaceri a spus că este dispus să renunțe la despăgubiri dacă Boc spune că afirmațiile făcute sunt “o figură de stil”. Vîntu îi cere un milion de euro în instanță și președintelui Traian Băsescu. La ultima înfățișare, cea de pe 18 noiembrie, judecătorii au decis să amâne termenul până pe 12 februarie 2012. 

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire