luni, 15 iulie 2019

Emil Boc a “împachetat” în vorbe și promisiuni frumoase bugetul pe 2012

O țară întreagă a auzit noi promisiuni, dar cu un vechi mesaj, din partea premierului Emil Boc, în cadrul dezbaterilor la bugetul de stat pe 2012 din Parlament. Premierul ne-a asigurat astăzi, că anul viitor pensiile și salariile nu vor scădea și ne-a anunțat că suntem în graficul creșterii economice stabilite anterior. Ultima oară când am auzit aceste lucruri, tot cei de la Putere ne spuneau că România nu intră în criză, iar realitatea i-a contrazis. De celalată parte, Opoziția, prin vocea lui Victor Ponta, a acuzat că bugetul conceput de PDL și UDMR este unul care condamnă România la sărăcie, în timp ce distribuie bani pentru campaniile electorale de anul viitor ale celor de la Putere.

 

Și anul viitor vom împărți sărăcia la cum arată proiectul de buget, spun cei de la USL. Atitudinea premierului a fost însă total opusă. Ca și cum ar fi marcat o realizare, Emil Boc și-a călcat pe inimă și a anunțat în Parament că în 2012 nu mai scade pensiile și salariile. Să nu uităm însă că și în urmă cu 3 ani, premierul anunța același lucru și refuza să creadă că România intrase în criză. La doar câteva luni distanță însă, președintele Traian Băsescu anunța tăieri pe bandă rulantă din salariile și seriviciile sistemului public pentru a preveni falimentul țării. Acum, Boc ne spune că suntem în graficul creșterii economice, iar bugetul este unul pe măsură. Boc mai spune că bugetul pe 2012 prevede și majorarea cheltuielilor cu investițiile la 38 miliarde de lei, dar și continuarea celor mai importante proiecte ale Guvernului, cum sunt autostrăzile, care par că nu se mai termină niciodată. Opoziția acuză faptul că proiectul de buget conceput de actualul Guvern lasă România fără educație, investiții și sănătate pentru că banii, și așa puțini, sunt sunt folosiți eficient. Ponta susține că fiecare parlamentar al Puterii ar primi 100 de mii de euro pentru a vota bugetul lui Boc. Liderul PSD spune că Opoziția le va face plângeri penale premierului pentru dare de mită și parlamentarilor de la Putere pentru luare de mită. Social-democrații au anunțat că vor fi de acord cu bugetul pe 2012 dacă se vor accepta 10 amendamente. Cele mai importante vizează reducerea cu 5 procente a nivelului asigurărilor sociale pentru oamenii de afaceri și scăderea cu un punct procentual a Taxei pe Valoare Adăugată. Ponta vorbește și despre un plan de revenire treptată a TVA la valoarea de 19 procente, în următorii ani. În plus, USL vrea și ca în agricultură, taxa pe valoare adăugată să fie diferențiată: 9% din încasări să revină la bugetul de stat și 15% să se întoarcă la producătorul care emite factură. Bugetul va fi votat joi în Parlament.

Comenteaza aceasta stire

Klaus Iohannis nu intră în cursa pentru președinția Consiliului European: Vreau să rămân președintele României
De Mediafax 29 iunie 2019

Președintele Klaus Iohannis a primit cea mai înaltă distincție a Forumului Democrat al Germanilor din România pentru modul în care a condus FDGR ca președinte și pentru modul în care a condus Sibiul ca primar 13 ani.

Congresul extraordinar al PSD: Social-democrații își aleg noua conducere a partidului
De Neptun TV 29 iunie 2019

Chestionată dacă are un favorit, o persoană cu care ar lucra mai bine, în cazul în care va fi aleasă șa șefia PSD, Viorica Dăncilă a replicat că are încredere că vor fi aleși colegii și colegele care se bucură de credibilitate și care vor putea contribui la succesul alegerilor următoare.