luni, 18 februarie 2019

Emmanuel Macron pledează pentru evitarea unui haos mondial

Emmanuel Macron pledează pentru evitarea unui haos mondial

Președintele francez Emmanuel Macron, aflat duminică la Berlin, a cerut Germaniei să deschidă împreună cu Franța o "nouă etapă" în construcția europeană pentru a împiedica lumea să "alunece în haos" și pentru a garanta pacea, relatează AFP.

"Europa și, în cadrul ei, cuplul franco-german, au obligația de a nu lăsa lumea să alunece în haos și de a o însoți pe drumul către pace" și, pentru aceasta, "Europa trebuie să fie mai puternică, mai suverană", a declarat șeful statului francez într-un discurs pronunțat în Bundestag (camera inferioară a Parlamentului german).

"Lumea noastră este la răscruce de drumuri", a adăugat el, avertizând împotriva riscului ca "naționalismul fără memorie" și "fanatismul fără repere" să preia controlul.

"De aceea, această nouă responsabilitate franco-germană trebuie să ofere Europei instrumentele suveranității sale", a declarat președintele francez, menționând necesitatea construirii unei politici comune de apărare și a unei politici migratorii cu un sistem de azil armonizat.

"Această nouă etapă ne provoacă teamă, pentru că fiecare trebuie să împartă capacitatea sa de decizie, politica sa externă, de migrație și de dezvoltare, o parte din bugetul său și chiar resursele fiscale", a adăugat Macron, subliniind necesitatea de a face euro "o monedă internațională ce dispune de un buget".

Mai înainte, președintele francez Emmanuel Macron a participat la evenimentul "Youth for Peace - 100 Years after World War I, 100 Ideas for Peace" unde le-a cerut tinerilor să lupte pentru o Europă pașnică și deschisă, relatează dpa.

"Ne aflăm într-un punct foarte important al istoriei", a spus Macron în timpul evenimentului organizat în capitala germană la care au participat tineri din întreaga lume.

"O generație tânără poate construi viitorul numai dacă știe trecutul. Creați o Europă deschisă, ambițioasă", le-a spus Macron celor prezenți.

18 noiembrie este o zi națională de doliu în Germania în semn de solidaritate cu rudele celor uciși în Primul Război Mondial și de amintire a tuturor victimelor războiului.

În ultimele zile, 500 de tineri din 48 de țări din Europa, Africa și Orientul Mijlociu s-au întâlnit la Berlin pentru a discuta despre apărarea păcii și întărirea coeziunii.

"Mai presus de toate, avem nevoie de idei noi", a declarat la rândul său președintele german Frank-Walter Steinmeier.

"Avem responsabilitatea de a reînnoi și de a menține" unitatea europeană clădită până acum, a spus el, referindu-se la aceasta ca fiind un "miracol".

Comenteaza aceasta stire

România îl recunoaște pe Juan Guaidó ca președinte interimar al Venezuelei!
De Neptun TV 8 februarie 2019

Președintele Klaus Iohannis, ca titular al deciziilor de politică externă a României și ca reprezentant al României în plan extern, a decis recunoașterea lui Juan Guaidó în calitatea de președinte interimar al Venezuelei, anunță Administrația Prezidențială.

Criza din Venezuela. Nicolas Maduro amenință cu izbucnirea unui război civil și avertizează SUA
De Mediafax 4 februarie 2019

„Îmi doresc ca nimeni să nu mai intervină în afacerile noastre interne... suntem pregătiți să ne apărăm țara”, a adăugat Maduro.

Nota de plată a Brexit: ce pagube a creat până în prezent!
De Neptun TV 3 februarie 2019

Nota de plată a Brexit: ce pagube creat până în prezent

La un pas de război? Președintele rus Vladimir Putin a anunțat că Rusia a suspendat Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare
De Neptun TV 2 februarie 2019

Liderul de la Kremlin le-a mai spus oficialilor ruși să nu inițieze discuții privind dezarmarea cu Washingtonul.

LEGEA MARȚIALĂ ar putea reveni în actualitate în Marea Britanie
De Neptun TV 27 ianuarie 2019

"Tema majoră în toate planurile pentru un Brexit fără acord este nesupunerea civilă și teama că va conduce la decese în eventualitatea unor penurii alimentare și medicale", a declarat o sursă pentru ziar.

TRAGEDIE! ATAC ARMAT la o bancă! Un fost gardian a UCIS 5 persoane
De Neptun TV 24 ianuarie 2019

Momentan nu se cunoaște dacă atacul a început ca un jaf armat, a declarat un purtător de cuvânt al Poliției din Sebring, un mic oraș din Florida cunoscut pentru o cursa auto anuală de anduranță de 12 ore.

Lista nominalizărilor la premiile Oscar 2019; 'The Favourite' și 'Roma', câte zece selecții
De Mediafax 22 ianuarie 2019

Lungmetrajele "The Favourite", de Yorgos Lanthimos, și "Roma", de Alfonso Cuaron, conduc, cu câte zece selecții, în topul nominalizărilor la cea de-a 91-a ediție a galei Oscar, care va avea loc pe 24 februarie, la Los Angeles.

Cum este viața intr-un oraș ÎNECAT ÎN ÎNTUNERIC. Aici omenii stau in beznă totală 65 de zile pe an. GALERIE FOTO
De Neptun TV 21 ianuarie 2019

Denumit anterior Barrow, orașul Utqiagvik este centrul economic al circumscripției North Slope. O parte dintre cetățeni lucrează în cadrul industriei de petrol, alții se bazează pe munca la stat, iar alții pe turism. De ce ar veni cineva într-un loc atât de îndepărtat în nord, cu o climă atât de capricioasă?