marţi, 11 decembrie 2018

Emoții pentru elevii de clasa a VIII-a! Astăzi are loc SIMULAREA EVALUĂRII NAȚIONALE 2018. MODELE DE SUBIECTE ȘI BAREMUL

Emoții pentru elevii de clasa a VIII-a! Astăzi are loc SIMULAREA EVALUĂRII NAȚIONALE 2018. MODELE DE  SUBIECTE ȘI BAREMUL

Elevii de clasa a VIII-a încep astăzi simularea pentru evaluarea națională 2018, prima probă fiind de limba română. Iată modele de subiecte și barem, potrivit variantelor publicate de edu.ro.

 În perioada 5-7 martie, Ministerul Educației Naționale organizează simularea pentru examenul de evaluare națională 2018, prima probă fiind cea de limba și literatura română. Potrivit calendarului stabilit, prima probă la simulare evaluare națională 2018  are loc luni, 5 martie, și este la limba română, pe 6 martie se desfășoară proba dematematică, iar pe 7 martie proba limbă și literatură maternă din cadrul simulării pentru evaluarea națională 2018. Potrivit Ministerului Educației, la simularea evaluării naționale 208 sunt așteptați în jur de 180.000 de elevi de clasa a VIII-a vor, care vor susține simularea la proba scrisă de limba și literatura română pentru evaluarea națională. Elevii vor avea la dispoziție două ore pentru a rezolva subiectele la română la evaluare națională 2018.

SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018. "Subiectele sunt elaborate de către specialiștii Centrului Național de Evaluare și Examinare (CNEE), în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro și sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitățile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen și parcurse până la această dată. Corectarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea și obiectivitatea evaluării și notării la nivel național, de către doi profesori din unitățile de învățământ în care elevii susțin simularea", arată Ministerul Educației Naționale (MEN), într-un comunicat de presă. Notele obținute la simulare evaluare națională 2018 nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați. În același timp, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare".

AICI puteți vedea subiectele și baremele simulării evaluarăă naționale 2018. 

 

Comenteaza aceasta stire

Minivacanța de 1 Decembrie 2018 pentru elevi. Câte zile vor fi liberi
De Neptun TV 27 noiembrie 2018

Elevii nu vor merge la școală vineri, în 30 noiembrie, zi de sărbătoare legală – Sfântul Andrei.