marţi, 20 februarie 2018

Epidemia de Ebola continuă să se extindă. Organizația Mondială a Sănătății spune că în fiecare oră cinci persoane se îmbolnăvesc

În fiecare oră cinci oameni se îmbolnăvesc de Ebola. Este un nou semnal de alarmă dat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Mai mult, OMS spune că cel mai recent raport arată că numărul morţilor a depăşit 3500 de persoane în Africa de Vest. În Statele Unite, bărbatul care a fost diagnosticat cu Ebola în Dallas va fi pus sub acuzare dacă se va demonstra că în mod conştient a expus populaţia la riscul de îmbolnăvire de Febră Hemoragică.

Conform ultimului raport al Organizației Mondiale a Sănătății, epidemia de Ebola continuă să se extindă. În fiecare oră se îmbolnăvesc cinci oameni. Forumul internațional susține că, până la 1 octombrie erau înregistrate aproape 3500 de decese în Africa de Vest din peste 7400 de cazuri de îmbolnăvire confirmate.

Și în Statele Unite există probleme mari. Un bărbat întors din Liberia a fost diagnosticat cu febra hemoragică și se află în carantină într-un spital din Dallas. Autoritățile vor să afle dacă bărbatul știa că a fost expus la virus, înainte de a călători în SUA. Dacă se va stabili că știa, acesta ar putea fi acuzat de atac agravat, pentru că a expus și alte persoane la virusul Ebola

„Sunt lucruri care nu au mers cum trebuie în Dallas. Totuși acum, pacientul se află în carantină, este sub îngrijire medicală și am luat toate măsurile pentru a preveni infectarea altor persoane“, a declarat Dr. Anthony Fauci directorul Institutului Național Pentru Alergii și Boli Infecțioase.

 Autoritățile sanitare americane au apreciat că zece persoane prezintă un "risc ridicat" de a fi contaminate de către acest pacient după ce au intrat în contact cu el. 

Îngrijorarea este atât de mare în metropola americană încât oamenii au refuzat să-și mai trimită copiii la școală și o teamă generală a pus stăpânire pe oraș.

 „Nu știam nimic de acest diagnostic dar oameni vorbesc și ne-am speriat. Directorul școlii ne-a chemat pe toți și ne-a informat despre situație. Acum cu toții suntem speriați“, a spus un student.

 Pentagonul ar urma să mobilizeze în total aproape 4.000 de militari în Liberia pentru a participa la lupta împotriva epidemiei de Ebola, cu o mie mai mulți față de planul anunțat inițial de președintele american Barack Obama.

Boala, numită și febra hemoragică, are o rată de mortalitate de peste 70%. Potrivit OMS infecția se produce prin contact direct cu fluide corporale ale unei persoane infectate, iar perioada de incubație este între două și 21 de zile.

 

Comenteaza aceasta stire

Gala BAFTA 2018: Starurile, în negru pe covorul roșu! Ducesa Kate a purtat o rochie verde închis GALERIE FOTO
De Neptun TV 19 februarie 2018

Gala BAFTA nu impune un cod vestimentar, însă, anterior, directorul academiei, Jane Lush, a declarat că organizația sprijină aceste inițiative pentru schimbare.

MASACRUL DIN FLORIDA! Mărturiile supraviețuitorilor: un profesor și-a protejat elevii cu trupul său! Un ultim mesaj pentru mama: 'Dacă nu scap, să știi că te iubesc'
De Neptun TV 17 februarie 2018

O elevă în vârstă de 15 ani a mărturisit că l-a văzut pe atacator apropiindu-se și s-a trântit la podea prefăcându-se moartă.

ALERTĂ CU ANTRAX la Bruxelles, în clădirea unde se află Consulatul României! Patru persoane plasate în CARANTINĂ!
De Neptun TV 9 februarie 2018

Patru persoane au fost plasate în carantină în urma unei alerte cu antrax la Bruxelles. Pompierii au fost chemați în clărirea în care își are sediul secția consulară a României.

SpaceX a intrat în istorie: s-a lansat cu succes cea mai puternică rachetă din lume! Cele trei propulsoare au aterizat înapoi pe Pământ
De Neptun TV 7 februarie 2018

Cele trei propulsoarea s-au reîntors pe Pământ. Două dintre ele au aterizat în sincron, în aplauzele entuziasmate ale spectatorilor.

Avion militar rus doborât în Siria: pilotul, prins și ucis! O grupare islamistă care are legături cu Al-Qaida a revendicat atacul!
De Neptun TV 4 februarie 2018

Un avion militar rus a fost doborât ieriîn Siria, responsabilitatea pentru această acțiune fiind revendicată de Hayat Tahrir al-Sham (HTS), o grupare militantă formată în urma fuziunii mai multor organizații islamiste, inclusiv Frontul Nusra, fosta ramura siriană a rețelei teroriste Al-Qaida.

Mii de persoane au fost evacuate în Hong Kong - o bombă din al doilea Război Mondial a fost descoperită!
De Neptun TV 3 februarie 2018

Poliția a închis zona în care a fost descoperită bomba, geniștii lucrând în cursul nopții pentru a neutraliza dispozitivul.

IMAGINI RARE: Cămile acoperite cu zăpadă după ce a nins în Arabia Saudită! GALERIE FOTO
De Neptun TV 29 ianuarie 2018

Mai multe fotografii arată câteva cămile acoperite de zăpadă, în timp ce localnicii au fost surprinși în timp ce se bucură de stratul de omăt.

Premiile Grammy 2018: Bruno Mars, cel mai premiat artist! Lista câștigătorilor din acest an
De Neptun TV 29 ianuarie 2018

Bruno Mars a primit premii pentru toate categoriile Grammy în care a fost nominalizat.

PROTESTE în Rusia - sute de oameni cer boicotarea alegerilor prezidențiale!
De Neptun TV 28 ianuarie 2018

Alte manifestații au avut loc în orașele Novosibirsk, Kurgan, Omsk, Magadan, Kemerovo și Yakuțk. Suporterii lui Navalnîi au declarat că așteaptă sute de persoane care să participe la manifestații similare în alte 118 orașe.

Accident feroviar grav, la Milano! Cel puțin patru persoane au murit și alte 100 au fost rănite, printre care și un român!
De Neptun TV 25 ianuarie 2018

La locul accidentului au ajuns mai multe ambulanțe și echipe de descarcerare.

CRIZA din Catalonia: Carles Puigdemont ignoră amenințările Madridului privind arestarea sa!
De Neptun TV 22 ianuarie 2018

Carles Puigdemont a părăsit aeroportul de la Copenhaga în libertate, fără a fi reținut de autorități. Acesta se află în capitala daneză pentru a participa la o dezbatere.