duminică, 24 iunie 2018

Epidemia de Ebola continuă să se extindă. Organizația Mondială a Sănătății spune că în fiecare oră cinci persoane se îmbolnăvesc

În fiecare oră cinci oameni se îmbolnăvesc de Ebola. Este un nou semnal de alarmă dat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Mai mult, OMS spune că cel mai recent raport arată că numărul morţilor a depăşit 3500 de persoane în Africa de Vest. În Statele Unite, bărbatul care a fost diagnosticat cu Ebola în Dallas va fi pus sub acuzare dacă se va demonstra că în mod conştient a expus populaţia la riscul de îmbolnăvire de Febră Hemoragică.

Conform ultimului raport al Organizației Mondiale a Sănătății, epidemia de Ebola continuă să se extindă. În fiecare oră se îmbolnăvesc cinci oameni. Forumul internațional susține că, până la 1 octombrie erau înregistrate aproape 3500 de decese în Africa de Vest din peste 7400 de cazuri de îmbolnăvire confirmate.

Și în Statele Unite există probleme mari. Un bărbat întors din Liberia a fost diagnosticat cu febra hemoragică și se află în carantină într-un spital din Dallas. Autoritățile vor să afle dacă bărbatul știa că a fost expus la virus, înainte de a călători în SUA. Dacă se va stabili că știa, acesta ar putea fi acuzat de atac agravat, pentru că a expus și alte persoane la virusul Ebola

„Sunt lucruri care nu au mers cum trebuie în Dallas. Totuși acum, pacientul se află în carantină, este sub îngrijire medicală și am luat toate măsurile pentru a preveni infectarea altor persoane“, a declarat Dr. Anthony Fauci directorul Institutului Național Pentru Alergii și Boli Infecțioase.

 Autoritățile sanitare americane au apreciat că zece persoane prezintă un "risc ridicat" de a fi contaminate de către acest pacient după ce au intrat în contact cu el. 

Îngrijorarea este atât de mare în metropola americană încât oamenii au refuzat să-și mai trimită copiii la școală și o teamă generală a pus stăpânire pe oraș.

 „Nu știam nimic de acest diagnostic dar oameni vorbesc și ne-am speriat. Directorul școlii ne-a chemat pe toți și ne-a informat despre situație. Acum cu toții suntem speriați“, a spus un student.

 Pentagonul ar urma să mobilizeze în total aproape 4.000 de militari în Liberia pentru a participa la lupta împotriva epidemiei de Ebola, cu o mie mai mulți față de planul anunțat inițial de președintele american Barack Obama.

Boala, numită și febra hemoragică, are o rată de mortalitate de peste 70%. Potrivit OMS infecția se produce prin contact direct cu fluide corporale ale unei persoane infectate, iar perioada de incubație este între două și 21 de zile.

 

Comenteaza aceasta stire

Tânără arestată în Rusia - Karina este acuzată că spiona în favoarea României!
De Neptun TV 20 iunie 2018

Aceasta riscă până la 20 de ani în închisoare dacă va fi găsită vinovată, informează presa rusă.

ATAC ARMAT în fața unei școli din Marea Britanie
De Neptun TV 18 iunie 2018

Poliția a fost alertată de localnici care au auzit o serie de împușcături.

Summit istoric Donald Trump-Kim Jong-un: Cei doi lideri au dat mâna în Singapore
De Neptun TV 12 iunie 2018

Președintele american Donald Trump a declarat că summitul cu liderul nord-coreean Kim Jong-un s-a desfășurat "neașteptat de bine", anunțând că cei doi vor semna un document important, relatează site-ul agenției Reuters.

Donald Trump, izolat la summitul G7 pe fondul disensiunilor privind Rusia, comerț, schimbări climatice
De Neptun TV 9 iunie 2018

Trump, care a avut o întrevedere cu președintele francez Emmanuel Macron ]n cursul summitului, a declarat că relația este specială, dar uneori se întâmplă să fie testată atunci când vine vorba de comerț.

VULCANUL Fuego din Guatemala, cea mai violentă erupție din ultimii 40 de ani: Cel puțin 25 de persoane au murit, iar sute au fost rănite! GALERIE FOTO/VIDEO
De Mediafax 4 iunie 2018

Vulcanul, situat la aproximativ 40 Km sud-vest de capitala Ciudad de Guatemala, a revărsat o cantitate uriașă de lavă și cenușă, aruncând în aer bolovani de mari dimensiuni. Potrivit experților, această erupție este cea mai mare din 1974, relatează BBC.

Israelul a atacat obiective din Fâșia Gaza, în replică la cel mai amplu bombardament lansat din regiunea palestiniană după războiul din 2014. Raiduri de o violență extremă
De Neptun TV 30 mai 2018

Autoritățile militare de la Tel Aviv a anunțat că a lansat peste 35 de raiduri aeriene ce au vizat poziții ale Hamas și Jihadul Islamic, în replică la ceea ce Israelul a catalogat ca fiind cel mai amplu bombardament lansat din regiunea palestiniană după războiul din 2014.

ALERTĂ CU BOMBĂ înaintea finalei Ligii Campionilor: Stații ale metroului de la Kiev, evacuate!
De Neptun TV 26 mai 2018

Forțele de securitate au evacuat pasagerii după ce au primit un apel telefonic ce semnala presupusa existență a unei bombe, în jurul orei 13.