vineri, 23 august 2019

Epidemia de Ebola continuă să se extindă. Organizația Mondială a Sănătății spune că în fiecare oră cinci persoane se îmbolnăvesc

În fiecare oră cinci oameni se îmbolnăvesc de Ebola. Este un nou semnal de alarmă dat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Mai mult, OMS spune că cel mai recent raport arată că numărul morţilor a depăşit 3500 de persoane în Africa de Vest. În Statele Unite, bărbatul care a fost diagnosticat cu Ebola în Dallas va fi pus sub acuzare dacă se va demonstra că în mod conştient a expus populaţia la riscul de îmbolnăvire de Febră Hemoragică.

Conform ultimului raport al Organizației Mondiale a Sănătății, epidemia de Ebola continuă să se extindă. În fiecare oră se îmbolnăvesc cinci oameni. Forumul internațional susține că, până la 1 octombrie erau înregistrate aproape 3500 de decese în Africa de Vest din peste 7400 de cazuri de îmbolnăvire confirmate.

Și în Statele Unite există probleme mari. Un bărbat întors din Liberia a fost diagnosticat cu febra hemoragică și se află în carantină într-un spital din Dallas. Autoritățile vor să afle dacă bărbatul știa că a fost expus la virus, înainte de a călători în SUA. Dacă se va stabili că știa, acesta ar putea fi acuzat de atac agravat, pentru că a expus și alte persoane la virusul Ebola

„Sunt lucruri care nu au mers cum trebuie în Dallas. Totuși acum, pacientul se află în carantină, este sub îngrijire medicală și am luat toate măsurile pentru a preveni infectarea altor persoane“, a declarat Dr. Anthony Fauci directorul Institutului Național Pentru Alergii și Boli Infecțioase.

 Autoritățile sanitare americane au apreciat că zece persoane prezintă un "risc ridicat" de a fi contaminate de către acest pacient după ce au intrat în contact cu el. 

Îngrijorarea este atât de mare în metropola americană încât oamenii au refuzat să-și mai trimită copiii la școală și o teamă generală a pus stăpânire pe oraș.

 „Nu știam nimic de acest diagnostic dar oameni vorbesc și ne-am speriat. Directorul școlii ne-a chemat pe toți și ne-a informat despre situație. Acum cu toții suntem speriați“, a spus un student.

 Pentagonul ar urma să mobilizeze în total aproape 4.000 de militari în Liberia pentru a participa la lupta împotriva epidemiei de Ebola, cu o mie mai mulți față de planul anunțat inițial de președintele american Barack Obama.

Boala, numită și febra hemoragică, are o rată de mortalitate de peste 70%. Potrivit OMS infecția se produce prin contact direct cu fluide corporale ale unei persoane infectate, iar perioada de incubație este între două și 21 de zile.

 

Comenteaza aceasta stire