joi, 23 noiembrie 2017

Epidemia de Ebola continuă să se extindă. Organizația Mondială a Sănătății spune că în fiecare oră cinci persoane se îmbolnăvesc

În fiecare oră cinci oameni se îmbolnăvesc de Ebola. Este un nou semnal de alarmă dat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Mai mult, OMS spune că cel mai recent raport arată că numărul morţilor a depăşit 3500 de persoane în Africa de Vest. În Statele Unite, bărbatul care a fost diagnosticat cu Ebola în Dallas va fi pus sub acuzare dacă se va demonstra că în mod conştient a expus populaţia la riscul de îmbolnăvire de Febră Hemoragică.

Conform ultimului raport al Organizației Mondiale a Sănătății, epidemia de Ebola continuă să se extindă. În fiecare oră se îmbolnăvesc cinci oameni. Forumul internațional susține că, până la 1 octombrie erau înregistrate aproape 3500 de decese în Africa de Vest din peste 7400 de cazuri de îmbolnăvire confirmate.

Și în Statele Unite există probleme mari. Un bărbat întors din Liberia a fost diagnosticat cu febra hemoragică și se află în carantină într-un spital din Dallas. Autoritățile vor să afle dacă bărbatul știa că a fost expus la virus, înainte de a călători în SUA. Dacă se va stabili că știa, acesta ar putea fi acuzat de atac agravat, pentru că a expus și alte persoane la virusul Ebola

„Sunt lucruri care nu au mers cum trebuie în Dallas. Totuși acum, pacientul se află în carantină, este sub îngrijire medicală și am luat toate măsurile pentru a preveni infectarea altor persoane“, a declarat Dr. Anthony Fauci directorul Institutului Național Pentru Alergii și Boli Infecțioase.

 Autoritățile sanitare americane au apreciat că zece persoane prezintă un "risc ridicat" de a fi contaminate de către acest pacient după ce au intrat în contact cu el. 

Îngrijorarea este atât de mare în metropola americană încât oamenii au refuzat să-și mai trimită copiii la școală și o teamă generală a pus stăpânire pe oraș.

 „Nu știam nimic de acest diagnostic dar oameni vorbesc și ne-am speriat. Directorul școlii ne-a chemat pe toți și ne-a informat despre situație. Acum cu toții suntem speriați“, a spus un student.

 Pentagonul ar urma să mobilizeze în total aproape 4.000 de militari în Liberia pentru a participa la lupta împotriva epidemiei de Ebola, cu o mie mai mulți față de planul anunțat inițial de președintele american Barack Obama.

Boala, numită și febra hemoragică, are o rată de mortalitate de peste 70%. Potrivit OMS infecția se produce prin contact direct cu fluide corporale ale unei persoane infectate, iar perioada de incubație este între două și 21 de zile.

 

Comenteaza aceasta stire

Alegeri anticipate în Germania? Discuțiile pentru formarea unui nou guvern, eșuate
De Neptun TV 20 noiembrie 2017

Eșecul negocierilor ar putea chiar duce la încheierea carierei cancelarului Angela Merkel.

Submarin militar dispărut în Atlantic! Cei 44 de membri ai echipajului au provizii și resurse de oxigen doar pentru câteva zile
De Neptun TV 19 noiembrie 2017

Ministerul argentinian al Apărării a anunțat, azi, faptul că au fost detectate semnale prin satelit transmise de la bordul submarinului militar dispărut în Oceanul Atlantic, relatează site-ul BBC News.

REFERENDUM în Republica Moldova: Dorin Chirtoacă află astăzi dacă va fi demis sau nu din funcția de primar al Chișinăului
De Neptun TV 19 noiembrie 2017

Dorin Chirtoacă află astăzi dacă va fi demis sau nu din funcția de primar al Chișinăului. Peste 650.000 de alegători sunt așteptați, duminică, la vot pentru a participa la referendum. Secțiile de votare s-au deschis la ora 7.00.

Bilanț tragic al cutremurului din Iran: cel puțin 207 de morți și MII de răniți. Mărturiile unui român, din mijlocul seismului
De Neptun TV 13 noiembrie 2017

Epicentrul seismului a fost la 30 de kilometri de orașul Halabjah din Irak, și 72 de kilometri de localitatea Pāveh din Iran.

Premierul Spaniei: 'Trebuie să salvăm Catalonia de haosul separatismului'
De Neptun TV 12 noiembrie 2017

Guvernul spaniol condus de Mariano Rajoy a suspendat autonomia regiunii catalane și a preluat conducerea directă asupra Cataloniei.

CRIZA DIN CATALONIA! Fostul premier Carles Puigdemont și alți foști patru miniștri ai Guvernului Cataloniei s-au predat poliției din Bruxelles
De Neptun TV 5 noiembrie 2017

Carles Puigdemont, liderul catalan, și alți foști patru miniștri ai Guvernului regiunii Catalonia s-au predat azi poliției belgiene, informează The Independent.

ATAC LA NEW YORK. Bărbatul care a împușcat mortal 8 oameni era căsătorit și lucra ca șofer Uber! GALERIE FOTO/VIDEO
De Neptun TV 1 noiembrie 2017

Sayfullo Habibullaevic Saipov a fost șofer Uber. Are peste 1400 de călătorii la activ, în decursul a șase luni.

Marea Britanie solicită cetățenilor UE care nu au mijloace de a se întreține să părăsească țara, pentru a nu deveni cerșetori!
De Neptun TV 31 octombrie 2017

Ministerul britanic de Interne a avertizat cetățenii europeni aflați în centrele de detenție și care nu au resurse să se întrețină singuri că ar fi mai bine pentru ei să părăsească de bunăvoie Marea Britanie pentru a nu deveni cerșetori în această țară, relatează publicațiile The Guardian și El Mundo.

Mesaj din Parlamentul European: Nimeni nu va recunoaște independența Cataloniei! Un milion de persoane protestează la Barcelona
De Neptun TV 29 octombrie 2017

Tajani a precizat că referendumul pe tema independenței organizat în Catalonia la începutul lunii octombrie a fost ilegal și a adăugat că Uniunea Europeană nu va media conflictul deoarece această criză este o problemă internă a Spaniei.

La o zi după ce Catalonia și-a declarat independența: Mii de spanioli, în stradă la Madrid!
De Neptun TV 28 octombrie 2017

Aseară, Guvernul Spaniei a decis dizolvarea Executivului regiunii Catalonia, condus de Carles Puigdemont, această funcție urmând a fi preluată de vicepremierul Spaniei.

Catalonia și-a proclamat INDEPENDENȚA! Guvernul Spaniei a dizolvat Executivul și Parlamentul regiunii și convoacă ALEGERI ANTICIPATE
De Neptun TV 27 octombrie 2017

Parlamentul Cataloniei a aprobat azi, prin vot secret, proclamarea independenței regiunii față de Spania și constituirea unei republici, afirmă surse citate de cotidianul La Vanguardia.