luni, 24 septembrie 2018

Epidemia de Ebola continuă să se extindă. Organizația Mondială a Sănătății spune că în fiecare oră cinci persoane se îmbolnăvesc

În fiecare oră cinci oameni se îmbolnăvesc de Ebola. Este un nou semnal de alarmă dat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Mai mult, OMS spune că cel mai recent raport arată că numărul morţilor a depăşit 3500 de persoane în Africa de Vest. În Statele Unite, bărbatul care a fost diagnosticat cu Ebola în Dallas va fi pus sub acuzare dacă se va demonstra că în mod conştient a expus populaţia la riscul de îmbolnăvire de Febră Hemoragică.

Conform ultimului raport al Organizației Mondiale a Sănătății, epidemia de Ebola continuă să se extindă. În fiecare oră se îmbolnăvesc cinci oameni. Forumul internațional susține că, până la 1 octombrie erau înregistrate aproape 3500 de decese în Africa de Vest din peste 7400 de cazuri de îmbolnăvire confirmate.

Și în Statele Unite există probleme mari. Un bărbat întors din Liberia a fost diagnosticat cu febra hemoragică și se află în carantină într-un spital din Dallas. Autoritățile vor să afle dacă bărbatul știa că a fost expus la virus, înainte de a călători în SUA. Dacă se va stabili că știa, acesta ar putea fi acuzat de atac agravat, pentru că a expus și alte persoane la virusul Ebola

„Sunt lucruri care nu au mers cum trebuie în Dallas. Totuși acum, pacientul se află în carantină, este sub îngrijire medicală și am luat toate măsurile pentru a preveni infectarea altor persoane“, a declarat Dr. Anthony Fauci directorul Institutului Național Pentru Alergii și Boli Infecțioase.

 Autoritățile sanitare americane au apreciat că zece persoane prezintă un "risc ridicat" de a fi contaminate de către acest pacient după ce au intrat în contact cu el. 

Îngrijorarea este atât de mare în metropola americană încât oamenii au refuzat să-și mai trimită copiii la școală și o teamă generală a pus stăpânire pe oraș.

 „Nu știam nimic de acest diagnostic dar oameni vorbesc și ne-am speriat. Directorul școlii ne-a chemat pe toți și ne-a informat despre situație. Acum cu toții suntem speriați“, a spus un student.

 Pentagonul ar urma să mobilizeze în total aproape 4.000 de militari în Liberia pentru a participa la lupta împotriva epidemiei de Ebola, cu o mie mai mulți față de planul anunțat inițial de președintele american Barack Obama.

Boala, numită și febra hemoragică, are o rată de mortalitate de peste 70%. Potrivit OMS infecția se produce prin contact direct cu fluide corporale ale unei persoane infectate, iar perioada de incubație este între două și 21 de zile.

 

Comenteaza aceasta stire

URAGANUL FLORENCE. Cel puțin 12 morți, peste 800.000 de gospodării fără curent electric. Trump va ajunge în zonele afectate!
De Neptun TV 15 septembrie 2018

Cel puțin cinci persoane, inclusiv o mamă și copilul ei, au murit în Carolina de Nord, pe măsură ce furtuna tropicală Florence se deplasează încet prin Carolina de Nord și Carolina de Sud, au anunțat autoritățile locale, transmite postul CNN.

17 ani de la atacurile teroriste din 11 septembrie 2001
De Neptun TV 11 septembrie 2018

Circa 3.000 de oameni și-au pierdut viața în atacurile din 11 septembrie, care încă mai modelează politica americană, cu toate că ele sunt mai puțin prezente în conștiința publică, la 17 ani de la producerea lor.

SUA, Franța, Germania și Canada susțin acuzațiile Londrei privind implicarea Rusiei în cazul Skripal
De Neptun TV 6 septembrie 2018

Premierul britanic Theresa May a indicat miercuri că operațiunea de contaminare a fostului spion rus cu un agent neurotoxic a fost efectuată de ofițeri din cadrul serviciului militar rus de informații (GRU).

Stare de urgență din cauza uraganului Gordon
De Neptun TV 5 septembrie 2018

Reprezentanții NHC au avertizat că uraganul reprezintă „o amenințare a vieții cetățenilor”.

INCENDIU DEVASTATOR. Luzia, cea mai veche fosilă umană, transformată în cenușă
De Neptun TV 4 septembrie 2018

O altă posibilă origine a incendiului ar fi un scurtcircuit, a adăugat Leitao.

ATAC ARMAT. Zece persoane, împușcate într-un ansamblu rezidențial. Trei sunt în stare critică
De Neptun TV 3 septembrie 2018

Oamenii au mers afară pentru a juca jocuri într-o zonă comună a ansamblului rezidențial în care se găsesc circa 100 de locuințe, a precizat poliția.

Marea Britanie se îndreaptă tot mai vizibil către un Brexit fără acord cu UE. Theresa May promite că nu va face niciun compromis
De Mediafax 2 septembrie 2018

Premierul a promis că nu va fi „presată” să ia nicio decizie contrară principiilor sale în timpul negocierilor.