miercuri, 21 august 2019

ESTE OFICIAL. Polițiștii și militarii pot folosi banii de chirie pentru plata ratei la casă

ESTE OFICIAL. Polițiștii și militarii pot folosi banii de chirie pentru plata ratei la casă

Actul normativ prin care polițiștii și militarii pot folosi banii de chirie pentru plata ratei la casă a fost publicat, joi, în Monitorul Oficial, anunță Ministerul Afacerilor Interne.

Polițiștii și militarii care primesc compensație lunară pentru chirie vor putea folosi această sumă de bani pentru a-și achita rata sau o fracțiune de rată pentru achiziționarea unei locuințe cu credit ipotecar/imobiliar.

"În acest sens, joi, 6 decembrie 2018, s-a publicat în Monitorul Oficial actul normativ prin care se modifică Legea 360/2002 privind statutul polițistului, Legea 80/1995 privind statutul cadrelor militare și Legea 384/2006 privind statutul soldaților și gradaților profesioniști. Menționăm că, până în acest moment, pentru a putea beneficia de compensație pentru chirie, una dintre condiții era aceea ca polițistul/militarul să nu fi deținut locuință proprietate personală în localitatea în care își desfășoară activitatea. Astfel, în locul contractului de închiriere va fi prezentat un contract de vânzare-cumpărare cu plata în rate a unei locuințe", anunță Ministerul Afacerilor Interne, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Actul normativ publicat joi în Monitorul Oficial prevede, de asemenea, că această compensație (pentru achitarea ratei sau a unei fracțiuni din aceasta) se acordă pentru o singură locuință achiziționată pe timpul carierei.

La acest moment, aproximativ 22.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne beneficiază de compensație pentru chirie, suma lunară fiind de cca 9.100.000 lei.

Prin aplicarea acestei modificări legislative, MAI se va încadra în același impact bugetar.

Comenteaza aceasta stire