duminică, 21 aprilie 2019

Cursul de schimb, un nou maxim istoric. Leul, în cădere liberă

Cursul de schimb, un nou maxim istoric. Leul, în cădere liberă

Cursul de schimb leu/euro încheie a treia săptămână cu un nou maxim istoric, de 4,7648 lei, ca urmare a unei creșteri de 0,17% față de miercuri, joi fiind nelucrătoare, arată datele afișate de Banca Națională a României (BNR), fiind a opta zi de creștere consecutivă.

 Pe piața financiară locală a început să devină vizibilă o schimbare de macaz, dobânzile interbancare la lei mergând în sus, ca și cursul va­lu­tar. După ce dobânda inter­bancară ROBOR la trei luni a început anul sub pragul de 3% și a înregistrat mai multe zile de scă­dere, a început de ieri să crească urmând tren­dul vizibil ascendent al cursului de schimb leu/euro din ultimele săptămâni.

Românii cu credite în euro au privit uimiți în acest an cum cursul leu/euro crește de la o zi la alta, depășind maxim istoric după ma­xim istoric. Cursul de referință anunțat ieri de BNR a miercuri (cea mai recentă ședință a BNR) până la 4,7569 lei/euro, fiind în creștere cu aproape 2% față de nivelul de la sfârșitul lui 2018. Doar într-o zi moneda națională s-a depreciat cu aproape 1% în fața euro.

 

Comenteaza aceasta stire

DEZASTRU. ROBOR la 3 luni, creștere spectaculoasă
De Neptun TV 3 aprilie 2019

Indicele ROBOR la 12 luni a fost cotat miercuri la 3,57% pe an, după o stagnare la 3,53% pe an din data de 25 martie.

Dăncilă anunță că Guvernul va adopta proiectul pentru modificarea OUG 114 fiscală: ROBOR va fi înlocuit. Noul indice se va aplica doar creditelor pentru populație!
De Mediafax 29 martie 2019

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, azi, la începutul ședinței de Guvern, că Executivul va adopta proiectul pentru modificarea OUG 114/2018 fiscală, OUG 50/2010 și OUG 52/2016.