vineri, 19 iulie 2019

Eveniment unic la Constanța! Expoziție de corpuri umane reale, la City Park Mall!

Eveniment unic la Constanța. Corpuri umane reale, organe și secțiuni pot fi văzute într-o expoziție în premieră în orașul de la malul mării, la City Park Mall. Conceptul „Our body: Universul interior“ își propune să demonstreze publicului cum este afectat organismul de elementele nocive.

"Dacă toți mușchii din organism s-ar contracta în același timp am fi capabili să ridicăm 25 de tone. În cadrul expoziției o parte din aceste curiozități vor fi descoperite pe parcursul galeriei, toate exponatele sunt conservate printr-o tehnică numită impregnare polimelică, înlocuirea apei din organism cu plastic", a spus Ștefania Dumitru, studentă la Facultatea de Medicină.

Prezentând comparativ organe sănătoase și variantele lor afectate de diverse boli, expoziția oferă celor ce-i trec pragul șansa de a vizualiza și de a înțelege mai bine condiții medicale frecvent întâlnite, cum ar fi diverse forme de cancer sau accidente vascular cerebrale.

"O expoziție fenomenală care a traversat întreaga lume, a fost în 30 de țări, văzută de 50 de milioane de spectatori și își continuă turneul în România, a ajuns la Constanța până pe 15 octombrie aveți ocazia să vedeți această fascinantă expoziție anatomică care reprezintă 200 de corprui umane și secțiuni și vă introduce în fascinantul univers interior al corpului uman", a declarat Andreea Andreescu, organizator.

Expoziția, găzduită de City Park Mall Constanța, va fi deschisă zilnic, între orele 10.00 și 22.00. Prețul biletelor pornește de la 25 de lei. Copiii cu vârste mai mici de 7 ani beneficiază de acces gratuit.

 

Comenteaza aceasta stire

Criminal în libertate: Patru oameni înjunghiați, iar un altul lovit cu mașina în Timiș/ Un bărbat, atacat în parc, a murit
De Neptun TV 3 iulie 2019

Un bărbat și o femeie, soț și soție, au venit în parc cu bicicletele pentru a face mișcare. La un moment dat, un tânăr în vârstă de 33 de ani, din localitatea Bichigi, a scos un cuțit, pe bărbat l-a înjunghiat mortal, iar pe femeie a rănit-o grav.

CONSTANȚA. Tânăr prins în flagrant cu droguri, pe care intenționa să le vândă la un festival de pe litoral
De Neptun TV 2 iulie 2019

Surse din rândul anchetatorilor au spus că bărbatul se pregătea să vândă drogurile la un festival care are loc în acest sfârșit de săptămână pe litoral.

CONSTANȚA. Trei fete rănite în fața unui centru de examen de Bacalaureat. Un șofer de 18 ani a intrat cu mașina în stația de autobuz
De Neptun TV 1 iulie 2019

Trei fete au fost lovite într-o stație de autobuz din fața unui liceu, de un șofer de 18 ani care a intrat pe contrasens. Victimele au fost duse la spital.

CARNAGIU. O familie care se întorcea din Grecia, spulberată de un șofer teribilist - cinci oameni au murit, iar alți doi sunt în stare critică!
De Neptun TV 30 iunie 2019

Un grav accident rutier s-a produs în noaptea e 29/30 iunie, pe drumul european 581, în localitatea Bădeana din județul Vaslui. Cinci persoane și-au pierdut viața, iar alte șapte au fost rănite, două dintre ele, printre care o adolescentă de 15 ani, fiind în stare critică.

JUDEȚUL CONSTANȚA. Femeie însărcinată, lovită de mașină. TRAGEDIE
De Neptun TV 29 iunie 2019

O femeie în vârstă de 37 de ani, însărcinată în 8 luni, a fost lovită de un autoturism după ce a traversat strada prin loc nepermis.

CONSTANȚA. Marea face, din nou, victime! Un bărbat s-a înecat
De Neptun TV 25 iunie 2019

Salvamarii s-au apucat de protocolul de resuscitare .La fața locului au intervenit echipajele Smurd Fripis și SMURD C.

VIDEO. Noi imagini cu fetița de la Baia de Aramă, după ce a ajuns la familia adoptivă: 'Mama ei o filmează. Nu comentăm despre proteste'
De Neptun TV 23 iunie 2019

Familia adoptivă a fetiței de 8 ani a făcut, duminică, publice noi imagini, în încercarea de a demonstra celor care protestează în Baia de Aramă că fetița este bine.

Accident GRAV între microbuz și un TIR: patru oameni au fost răniți
De Neptun TV 19 iunie 2019

În urma impactului, patru persoane, șoferul microbuzului și trei pasageri, au fost rănite.